Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Περιφέρεια

Οδηγίες της Περιφέρειας για τις δωρεές πολιτών προς τους πρόσφυγες

Διευκρινίσεις για τις ατομικές προσφορές πολιτών προς το Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού σημείων διαμονής προσφύγων εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Όπως τονίζεται, στόχος είναι ο καλύτερος συντονισμός για τη λειτουργία του Κέντρος αλλά και η αποφυγή της σπατάλης πόρων.

Επιλέγουμε είδη για προσφορά μόνο μέσα από την επίσημη λίστα αναγκών. Υπογραμμίζεται ότι τα είδη που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα δεν είναι χρήσιμα, διότι επιβαρύνουν το στάδιο της διαλογής, καταλαμβάνουν ωφέλιμο χώρο στις αποθήκες και τελικά είναι σπατάλη πόρων για όλους μας. Η επίσημη λίστα αναγκών ανανεώνεται τακτικά.

Σε περίπτωση που επιλέγουμε να προσφέρουμε παραπάνω από ένα είδος από την λίστα, τα παραδίδουμε σε ξεχωριστές συσκευασίες. Είναι προτιμότερο να μην προσφέρουμε μεγάλη γκάμα προϊόντων (πάντα από την επίσημη λίστα). Προσφέρουμε αν είναι δυνατό μικρή ποικιλία ειδών (από τη λίστα) σε μεγαλύτερη ποσότητα.

Προσέχουμε τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων.

Ελέγχουμε με μεγάλη προσοχή όλες τις συσκευασίες ειδικά των καθαριστικών, απορρυπαντικών κλπ υλικών ειδών, για τυχόν διαρροές ή άλλα προβλήματα στη συσκευασία τους.

ΟΧΙ ρούχα ΟΧΙ παπούτσια ΟΧΙ παιχνίδια.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για: Κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, μαξιλαροθήκες, μαξιλάρια. Τα παραπάνω να είναι έτοιμα για χρήση, καθαρά και μέσα σε νάιλον συσκευασία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας