Εκτός δρόμου τρίαθλο στη Βουλιαγμένη τον Απρίλιο

Εκτός δρόμου τρίαθλο στη Βουλιαγμένη τον Απρίλιο

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η παρουσίαση του 8ου στη σειρά και 5ου στο Δήμο XTERRA Greece Championship 2020. Το ραντεβού έχει ήδη δοθεί για τις 24-26 Απριλίου.

Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση, η Βουλιαγμένη αποτελεί τον ιδανικό στίβο για την παγκοσμίου βεληνεκούς διοργάνωση και οι διαδρομές της αποτελούν ξεχωριστή πρόκληση για κάθε τριαθλητή. Ένα γρήγορο, συναρπαστικό και με απίστευτη θέα τερέν, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία σε όσους επιλέξουν να το ζήσουν, όπως τονίστηκε.

Το XTERRA Greece Championship, συνδιοργανώνεται από την XTERRA Greece και τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μέσω του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής, σε μια υποδειγματική, πρότυπη και ιδιαίτερα επιτυχή συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου φορέα, στην κατεύθυνση ανάπτυξης του θεματικού – αθλητικού τουρισμού της περιοχής.

Ο στόχος της διοργάνωσης για το 2020 είναι διπλός, όπως εκφράστηκε από τους διοργανωτές στην παρουσίαση που συντόνισε η δημοσιογράφος Γκρέτα Λυμπεροπούλου: Αρχικά, να προσφέρει ακόμη μια φορά μια αξιομνημόνευτη αθλητική και ψυχαγωγική εμπειρία σε κορυφαίους επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές του σπορ και της Βουλιαγμένης σε όλο τον κόσμο, παράλληλα δε να μυήσει ακόμη περισσοτέρους πρωτάρηδες που θα ζήσουν την XTERRA εμπειρία μόνοι τους ή σε ομάδες.

Φέτος, η XTERRA θα μεταφέρει το OffRoad Triathlon το Σάββατο 25 Απριλίου και προσθέτει σε παράλληλη διεξαγωγή το Cross Aquathlon δύο αποστάσεων (Full και Half Distance), φιλοδοξώντας να πολλαπλασιάσει τους συμμετέχοντες, αφού το ποδήλατο στο βουνό αποτελεί τον πιο επικρατέστερο ανασταλτικό παράγοντα να αντλήσει αθλητές από τη μεγαλύτερη δεξαμενή του τριάθλου.

Οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε 2 διαφορετικές αποστάσεις:

OFF ROAD TRIATHLON

  • Full Distance: 1.5k κολύμβηση, 30k ποδήλατο βουνού (mountainbike), 10k ορεινό τρέξιμο (trailrun)
  • Sprint Distance: 0,75k κολύμβηση, 15k ποδήλατο βουνού (mountainbike), 5k ορεινό τρέξιμο (trailrun)

* Δυνατότητα σκυταλοδρομίας (Relay) και στις δύο αποστάσεις

CROSS AQUATHLON

  • Full Distance: 1.5k κολύμβηση, 10k ορεινό τρέξιμο (trailrun)
  • Sprint Distance: 0,75k κολύμβηση, 5k ορεινό τρέξιμο (trailrun)

Πέραν της απόστασης 1k (1.000m) που θα ανοίξει την ημέρα, ακολούθως θα διεξαχθεί ένας πρωτότυπος για την ανοικτή θάλασσα αγώνας ταχύτητας 200 μέτρων, σε σειρές των 20 ατόμων, με ημιτελικούς ανδρών – γυναικών και μεικτό τελικό.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις στο Cross Aquathlon, καθώς και στα: Lazer Run και Running Relays. Επίσης το σκάκι, yoga, ποδηλατική βραδυπορεία και άλλες εκπλήξεις, θα κάνουν το διήμερο μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Σε όλους τους συμμετέχοντες πρόκειται να μοιραστούν βιβλία των εκδόσεων Ψυχογιός, σε μια προσπάθεια να επιστρέψουμε από τις οθόνες, τα κινητά και τα monitor πίσω στην παραδοσιακή ανάγνωση βιβλίων.

«Το XTERRA Greece Championship διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές που συμμετέχουν απ’ όλο τον κόσμο να ζήσουν για λίγες μέρες τη μοναδική ομορφιά αλλά και τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές που διαθέτει η πόλη μας. Σας περιμένουμε όλους σε μία γιορτή αθλητισμού παγκόσμιου επιπέδου» δήλωσε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της TRIMOREXTERRA Greece, δήλωσε:”Έχουμε την ευτυχία να σχεδιάζουμε στο χαρτί και να πραγματοποιούμε εκείνα που θα θέλαμε να ζήσουμε ως παιδιά, αθλητές, πρωταθλητές, θεατές. Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για την απεριόριστη εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλει, το Δήμο και τους δημότες για τον εναγκαλισμό του event και την αποδοχή της όχλησης που απαιτείται για τη διεξαγωγή του, τους χορηγούς που πιστεύουν στο όραμά μας, τους φορείς που συνεισφέρουν άπλετα στην ασφάλεια και την επιτυχία, τους συνεργάτες και τους εθελοντές μας που μας γεμίζουν δύναμη και σθένος και τέλος τους αθλητές επιλέγουν μαζί μας να ζήσουν στο όριο! Όσο οι συνθήκες αυτές μας το προστάζουν, εμείς θα συνεχίζουμε να παραμένουμε με τη φαντασία και το ζήλο μικρού παιδιού”.