Στη Βουλιαγμένη διεξάγεται και φέτος το διεθνές offroad τρίαθλο

Στη Βουλιαγμένη διεξάγεται και φέτος το διεθνές offroad τρίαθλο

Στις 28 και 29 Απριλίου 2018, σε πανέμορφες διαδρομές στο φυσικό περιβάλλον της Βουλιαγμένης και του Δήμου των 3Β θα πραγματοποιηθεί και φέτος η διεθνής διοργάνωση offroad τριάθλου της XTERRA. 

Οι διοργανωτές που έχουν τη στήριξη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προσκαλούν ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, να «Ζήσουν Περισσότερα».

Στόχος της διοργάνωσης για το 2018, όπως εκφράστηκε από τους διοργανωτές στην παρουσίαση τύπου είναι να καταγράψει νέο ρεκόρ συμμετοχών και να δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ακόμα περισσότερους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία μιας κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης. Επίσης, επιδίωξη της διοργάνωσης είναι η μύηση ακόμη περισσοτέρων να το δοκιμάσουν πρώτη φορά, μόνοι τους ή σε ομάδες.

Οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε 2 διαφορετικές αποστάσεις:

  • Την επίσημη, Full Distance: 1500m κολύμβηση, 30 km mountainbike, 10km ορεινό τρέξιμο και
  • Την Sprint Distance: 750m κολύμβηση, 15 km mountainbike, 5km ορεινό τρέξιμο.

Και στις δυο αποστάσεις μπορούν να συμμετέχουν ομάδες σκυταλοδρομίας, αποτελούμενες από 2 ή 3 αθλητές / αθλήτριες.

Στον αγώνα αναμένονται να λάβουν μέρος επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων από περισσότερες από 25 χώρες. Ανάμεσα τους θα βρίσκονται κορυφαίοι Εθνικοί και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, οι οποίοι θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα καθώς και διεκδικητές ηλικιακών κατηγοριών με δυνατότητα πρόκρισης (οι τρεις πρώτη κάθε φορά) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA, που πραγματοποιείται κάθε τέλος Οκτωβρίου στο Maui της Χαβάης.

Η καινοτομία της φετινής διοργάνωσης αφορά στη διάρκεια καθώς και το περιεχόμενο του event. Φέτος θα είναι ένα διήμερο με ξεχωριστές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, με έμφαση στα παιδιά. Μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.