Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Ανεξάρτητη Κίνηση

Όταν οι …πρώην συνεργάζονται με τους νυν

Aτμόσφαιρα συναίνεσης δημιουργείται στο δημοτικό τοπίο των 3Β.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών της διοίκησης του Σπύρου Πανά, ο Νίκος Ζαχαράτος, ένας δραστήριος και επιτυχημένος επιχειρηματίας, και συγκεκριμένα η εταιρεία του RAPID, ανέλαβε με απευθείας ανάθεση από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, δύο σχετικές με το αντικείμενό του δουλειές του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ανέλαβε τη “σύνταξη πλήρους φακέλου αιτήματος χρηματοδότησης για προμήθεια λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας προς υποβολή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων” κόστους 12.300 ευρώ και επίσης, τη σύνταξη πλήρους φακέλου αναχρηματοδότησης υφιστάμενων δανείων προς υποβολή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων”κόστους επίσης 12.300 ευρώ.

(Δείτε τις αποφάσεις 646 και 647 του Δημάρχου)

Το θέμα αλίευσε από τη Διαύγεια ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, Δημοσθένης Δόγκας και ρώτησε σχετικά τον Δήμαρχο στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (η σχετική ερώτηση ξεκινά στο 1:50).

Ο Δημοσθένης Δόγκας ουσιαστικά υπονόησε ότι υπάρχει ένα πολιτικό “ντιλ” της δημοτικής αρχής με την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, την Ανεξάρτητη Κίνηση με την οποία ήταν υποψήφιος ο Νίκος Ζαχαράτος, τονίζοντας ότι πλέον φαίνεται ο λόγος γιατί πλην του ίδιου, κανείς δεν κάνει αντιπολίτευση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απέφυγε να απαντήσει στην πολιτική αιχμή και αρκέστηκε να πει ότι ο Νίκος Ζαχαράτος, είναι “άρτιος”, “άξιος” και γνωρίζει το αντικείμενό του, ενώ πρόσθεσε ότι η απευθείας ανάθεση προβλέπεται από το νόμο για αυτά τα ποσά.

Ο δε Δημήτρης Δαβάκης, ο πρώτος αντιδήμαρχος Οικονομικών της διοίκησης Κασιδόκωστα τον οποίο “εκπαραθύρωσε” πολιτικά ο Σπύρος Πανάς μόλις ανέλαβε Δήμαρχος για να τοποθετήσει τον Νίκο Ζαχαράτο, υπενθύμισε ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είχε πολεμήσει από τα έδρανα της αντιπολίτευσης (μέχρι που ακύρωσε) μια ανάλογη πρωτοβουλία του Νίκου Ζαχαράτου ως αντιδημάρχου, την αναδιάρθρωση των δανείων του Δήμου, μια εργασία δηλαδή παραπλήσια με αυτήν που αναλαμβάνει τώρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας