Άκυρη η παραχώρηση οικοπέδου του Δήμου Γλυφάδας στη Μητρόπολη

Άκυρη η παραχώρηση οικοπέδου του Δήμου Γλυφάδας στη Μητρόπολη

Δεκτή έκανε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής την προσφυγή της αντιπολίτευσης του Δήμου Γλυφάδας (Κόκκορης-Ταστάνης) κατά της πρόσφατης απόφασης της δημοτικής αρχής Παπανικολάου να παραχωρήσει δωρεάν οικόπεδο στη Μητρόπολη Γλυφάδας.

Έτσι, όπως αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Αυγή και η δημοσιογράφος Ηλέκτρα Βισκαδουράκη, το οικόπεδο επιστρέφει στον Δήμο Γλυφάδας.

tspg

Το επίμαχο ακίνητο που επιστρέφει στον Δήμο, ένα από τα ελάχιστα της πόλης, έχει επιφάνεια 1.063 τ.μ. και αντικειμενική αξία 1,7 εκατ. ευρώ.

Στην προσφυγή τους, οι αρχηγοί των παρατάξεων της Γλυφάδας είχαν επισημάνει ότι “η άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση του ακινήτου δεν συνιστά έκτακτη ανάγκη για την κάλυψη των αναγκών της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας”, αλλά ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του Μητροπολίτη Παύλου.

Επισήμαναν επίσης ότι η δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου “δεν συνάδει με κοινωφελή σκοπό ή προαγωγή τοπικών συμφερόντων”, αφού “τα εκκλησιαστικά ιδρύματα ή τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα δεν ασκούν συναφείς με τους δήμους δραστηριότητες”.

Αναμένονται τώρα οι αντιδράσεις από τον δήμο Γλυφάδας και φυσικά, τη Μητρόπολη.