Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Όλγα Άρτεμις Πολίτη: Το πρόσωπο του εθελοντισμού σε Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη

Ένα εναλλακτικό παράδειγμα για την άσκηση πολιτικής στον Δήμο

Όλγα Άρτεμις Πολίτη: Εντεταλμένη Σύμβουλος Νεολαίας, Απασχόλησης και Εθελοντισμού

«Προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο δεν δίνεις το χρόνο σου ή τις δυνάμεις σου, αντίθετα γεμίζεις εσωτερικά με μια σπάνια ικανοποίηση». Με αυτά τα λόγια περιγράφει η Όλγα Άρτεμις Πολίτη, δημοτική σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που έχει επιφορτιστεί από τον Δήμαρχο τον τομέα του εθελοντισμού ως εντεταλμένη σύμβουλος, την εμπειρία της από τον συντονισμό του κινήματος προσφοράς στον Δήμο των 3Β. 

Ανάμεσα σε άλλες καινοτομίες, η δημοτική αρχή Κωνσταντέλλου έχει θεσπίσει το πρωτοποριακό «μητρώο εθελοντών» του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μια δεξαμενή αλληλεγγύης και προσφοράς που φιλοδοξεί να οργανώσει το δημοτικό εθελοντικό κίνημα σε στέρεες βάσεις.

«Η πανδημία και οι περιορισμοί στις συγκεντρώσεις προσώπων δεν μας επέτρεψε στο βαθμό που θα θέλαμε να συντονίσουμε εθελοντικές δράσεις, όμως παρόλ’ αυτά οι εθελοντές μας άφησαν ήδη ένα πολύ θετικό έργο που αποτελεί βάση για τη συνέχεια», αναφέρει η Όλγα Πολίτη.

Καθαρισμοί βουνού και μονοπατιών στο ορεινό Πανόραμα, καθαρισμοί παραλίας στη Βάρκιζα και το Μεγάλο Καβούρι ήταν μερικές από τις πρόσφατες δράσεις που δεν άφησαν μόνο χαμογελαστές φωτογραφίες με γεμάτες σακούλες απορριμμάτων, άφησαν επίσης και το δημόσιο χώρο σε καλύτερη κατάσταση. «Η πόλη μας, μια από τις ομορφότερες της Ελλάδας και μάλλον της Μεσογείου, δέχεται τόσους χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά και ειδικά τη θερινή σεζόν, που πάντα θα χρειάζεται μια εθελοντική συνδρομή ώστε η εικόνα της να λάμπει», εξηγεί. 

«Ευτυχώς οι συμπολίτες μας διαθέτουν τη διάθεση αλλά και την κουλτούρα προσφοράς που απαιτείται, ώστε τα σχετικά καλέσματα του Δήμου να βρίσκουν πάντα θερμή ανταπόκριση», προσθέτει η Όλγα Πολίτη. Και παραθέτει πρόσφατα παραδείγματα εθελοντικών δράσεων με διάφορες αφορμές που αποδεικνύουν μια κοινωνία ζωντανή και δοτική για τον συνάνθρωπο: Εθελοντικές αιμοδοσίες, προσφορά μεταχειρισμένων βιβλίων για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών στα ΚΑΠΗ, προσφορά σχολικών ειδών για μαθητές που βρίσκονται σε ανάγκη.

Μια αγαστή συνεργασία των πολιτών, της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και φορέων όπως το «Όλοι μαζί μπορούμε» που βρίσκουν στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πάντα μια φιλόξενη στέγη.

Δεν είναι τυχαίο που σε όλες τις δράσεις άνθρωποι της δημοτικής αρχής, με πρώτο τον Δήμαρχο, δίνουν ενεργά το «παρών» προσφέροντας ένα εναλλακτικό παράδειγμα για την άσκηση πολιτικής στον Δήμο. 

Ίσως το πιο φρέσκο πρόσωπο της δημοτικής διοίκησης των 3Β, η Όλγα Άρτεμις Πολίτη είναι μια δραστήρια νέα γυναίκα στις επιχειρήσεις και την πολιτική. Χωρίς απουσίες από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει αναλάβει επίσης το ρόλο της ως μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης, στην Επιτροπή Ελέγχου Ακτής Βάρκιζας αλλά και στη δημοτική επιτροπή για τα θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Ως επαγγελματίας έχει ταυτιστεί με τον τουρισμό και τη ναυτιλία, συνεχίζοντας την επιχείρηση της οικογένειάς της που αφορά το yachting εδώ και 30 χρόνια με έδρα τη Μύκονο. Παράλληλα στο νησί των ανέμων διευθύνει μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στη φιλοξενία και τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Η πολιτική της τοποθέτηση στην κεντροδεξιά της επέτρεψε όχι απλώς να αναδειχθεί σε τομεάρχη Ναυτιλίας στη ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και να συνεργάζεται με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Θαλάσσιου Τουρισμού του Υπουργείο Τουρισμού. Ένα γεμάτο βιογραφικό που οδηγεί σε ένα ακόμη περισσότερο γεμάτο καθημερινό πρόγραμμα επαγγελματικών και πολιτικών υποχρεώσεων. 

Ρωτάμε πώς προλαβαίνει κανείς τόσες υποχρεώσεις και μας απαντά: «Ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής και όχι ένα κουτάκι στη λίστα με τα to do της κάθε ημέρας. Είναι ο χρόνος που πρέπει να επιστρέφουμε στην κοινότητα για να απολαμβάνουμε όλοι μια ανώτερη ποιότητα ζωής. Με τις σκέψεις αυτές καλώ και τους συμπολίτες μας να γίνουν μέρος του Μητρώου Εθελοντών του Δήμου μας ώστε να οργανώσουμε τις δράσεις μας ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τη διαθεσιμότητα καθενός και να κάνουμε το τοπικό εθελοντικό κίνημα μια πραγματική δύναμη αλλαγής».


Για την εγγραφή στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μπορεί να συμπληρωθεί ηλεκτρονική αίτηση.

Μαίρη Φουρναράκη

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement