Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βαρη

Όμηροι των διοικούντων οι κάτοικοι του Κόρμπι Βάρης

Την αδράνεια των δημοτικών υπηρεσιών να προχωρήσουν σε αναγκαίες επισκευές του οδοστρώματος στο Κόρμπι της Βάρης καταγγέλλουν κάτοικοι.

Με επιστολή κατοίκου στο 3vita.gr, δημότης διαμαρτύρεται ότι η εκκρεμότητα κύρωσης της Πράξης Εφαρμογής για την περιοχή έχει γίνει δικαιολογία για να σταματήσει κάθε πρόνοια του Δήμου.

Στην πραγματικότητα, όλοι γνωρίζουν ότι αν υπάρχει πολιτική βούληση, ένα δημοτικό συνεργείο μπορεί να επισκευάσει ταχύτατα το κατεστραμμένο οδόστρωμα…

Η επιστολή της κυρίας Μίνας Κατράνα-Τραντά:


 

Στις 29.10.2015 δηλώσαμε στο Novoville ότι στην οδό Κρήτης και Μεσσαράς (Κόρμπι) υπάρχει κατεστραμμένο οδόστρωμα, αποτέλεσμα του οποίου είναι να κινδυνεύουν ποδήλατα, μηχανές, αυτοκίνητα αλλά και οι κατοικούντες εκεί καθώς κινδυνεύουμε μονίμως, ιδίως τις βροχερές ημέρες και με λασπόλουτρα από τα λιμνάζοντα νερά και τους ασυνείδητους “ραλλίστες οδηγούς”.

‘Οταν ήρθαν οι αρμόδιοι, καταμέτρησαν το κατεστραμμένο οδόστρωμα (60μ x 1,5μ) και η απάντησή τους ήταν η εξής:

“Ο Δήμος περιμένει την κύρωση της πράξης εφαρμογής προκειμένου να πραγματοποιήσει έργα στην εν λόγω περιοχή”.

Τα δημοτικά τέλη όμως δεν “περιμένουν” καμμία κύρωση και καταβάλλονται από τους κατοίκους του συγκροτήματος 19 σπιτιών (περ. €60,000 την τελευταία πενταετία) χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος.

Μήπως να εξαιρεθούμε από τα τέλη έως ότου τελεσιδικήσει η πράξη εφαρμογής και έτσι να φτιάξουμε μόνοι μας τον δρόμο;

Είναι δυνατόν να εκλιπαρούμε γνωστούς και αγνώστους για τα αυτονόητα;

Ως πότε οι υπέυθυνοι θα κρύβονται πίσω από τα δικονομικά προβλήματα και θα αποφεύγουν να πράξουν τα αυτονόητα;

Το πότε θα τελεσιδικήσουν οι πράξεις εφαρμογής είναι θέμα που αφορά στους έχοντες τα αξιώματα και για τα οποία ψηφίστηκαν να διαχειριστούν.

Προς το παρόν στην συγκεκριμένη περιοχή ο Δήμος είναι άφαντος… όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για άλλα απλά θέματα όπως ο καθαρισμός οικοπέδων που του ανήκουν, οικόπεδα ιδιωτών, που ουδέποτε προφανώς ενοχλούνται από το Δήμο για να καθαριστούν, με ό,τι συνέπειες έχει για τους κατοίκους της περιοχής (αρουραίους, φίδια ακόμα και πυρκαγιά!).

IMG_1864

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας