Ωνάσηδες για λίγες μέρες στις εντυπωσιακές βίλες της Λευκάδας

Ωνάσηδες για λίγες μέρες στις εντυπωσιακές βίλες της Λευκάδας

Η Λευκάδα είναι γνωστή για τις υπέροχες παραλίες της, με πρώτη απ’ όλες βέβαια το Πόρτο Κατσίκι, που δίνει την εντύπωση πως δεν βρισκόμαστε στην Ελλάδα αλλά σε κάποιον εξωτικό προορισμό του Ειρηνικού. Και από κοντά οι Εγκρεμνοί, το Κάθισμα, ο Αϊ-Γιάννης και ο Άγιος Νικήτας πλαισιώνουν τη φήμη του νησιού ως προορισμού με κρυστάλλινα νερά και εντυπωσιακές ακτές.

Οι ομορφιές και τα θέλγητρα της Λευκάδας όμως δεν τελειώνουν στις παραλίες της. Το πρώτο που γνωρίζει κανείς φτάνοντας –και μάλιστα οδικώς–στα εδάφη της είναι η πανέμορφη πόλη της, σε καθαρό επτανησιακό στιλ και με προσεγμένη ρυμοτομία και αρχιτεκτονική αρτιότητα. Και πρόκειται για μια πόλη που περπατιέται εξίσου ευχάριστα τόσο την ημέρα, για βόλτα στα μαγαζιά και καφέ, όσο και το βράδυ, για ψαρομεζέδες και ποτό.

Αν όμως η πόλη της Λευκάδας είναι η… βιτρίνα της, η ενδοχώρα είναι ο πραγματικός θησαυρός της, για εκείνους βέβαια που θέλουν να βλέπουν πίσω από το προφανές. Και είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα το νησί κάνοντας εκδρομές ή περιπάτους στα μονοπάτια του, ειδικά οι ξένοι επισκέπτες που έχουν πιο φυσιολατρική κουλτούρα.

Μια από τις επιλογές που αντιμετωπίζει τη Λευκάδα ως σύνολο είναι και οι ενοικιαζόμενες βίλες που δίνουν λύση στο θέμα της διαμονής. Ακριβώς επειδή δεν είναι όλοι… party animals ή δεν θέλουν να μένουν σε πολυσύχναστες γωνιές, οι επαγγελματίες του τουρισμού απευθύνονται και σε εκείνους που θέλουν άμεση επαφή με τη φύση και πιο ήσυχες καταστάσεις.

Οι ενοικιαζόμενες βίλες βρίσκονται έξω από την πόλη της Λευκάδας και στα χωριά της, κοντά στις παραλίες ή και στο πιο κεντρικά στο νησί. Παρά το ότι ακούγονται σαν μια επιλογή εξεζητημένη και ίσως παράταιρη για την οικονομική κατάσταση του μέσου Έλληνα, μια πιο ενδελεχής έρευνα δείχνει πως τελικά είναι μια οικονομική λύση, αφού και τα έξοδα μοιράζονται, και οι άσκοπες μετακινήσεις μειώνονται, αλλά και οι δυνατότητες που έχει κανείς για φαγητό, ποτό και γνωριμίες είναι κάθε άλλο παρά αμελητέες.

Τα δωμάτια στις βίλες του νησιού έχουν όλα τα κομφόρ, ενώ διατίθενται σε οικονομικές τιμές και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα για τις αποδράσεις στις παραλίες. Ακόμη, δεν είναι λίγες οι φορές που οι ένοικοι της βίλας μπορεί να στήσουν ένα αυτοσχέδιο γλέντι στον περίβολο, όπου οι Έλληνες κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα απ’ όλους, να διασκεδάζουν, και οι ξένοι απλώς απολαμβάνουν την ονομαστή ελληνική φιλοξενία.

Οι περισσότερες βίλες μάλιστα διαθέτουν και κουζίνα στα δωμάτιά τους ή και κεντρικό εστιατόριο, ενώ αρκετές έχουν και πισίνα για ένα δεύτερο μπάνιο ή ένα ποτό στην ξαπλώστρα. Πάντα όμως είναι υπαρκτή η δυνατότητα για βραδινή έξοδο σε μια από τις ταβέρνες του νησιού και ύστερα σε κάποιο μπαράκι.

Πάντως, είτε κινείται κανείς στη λογική του all inclusive και τα θέλει όλα σε απόσταση αναπνοής είτε χρησιμοποιεί τη βίλα ως ορμητήριο για τις βραδινές του εξορμήσεις, το σημαντικό είναι ότι αξίζει να δώσει στον εαυτό του την ευκαιρία να ζήσει για λίγες μέρες σαν τον Ωνάση, που συχνά επισκεπτόταν τη Λευκάδα ύστερα από τις στιγμές απομόνωσης που περνούσε στον κοντινό Σκορπιό.

Πηγή ενημέρωσης: the dynasty villas in lefkada island