Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Όψιμοι (και με ασθενή μνήμη) υπερασπιστές των ακτών της Βούλας

Μια αποκαλυπτική υπενθύμιση έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ως προς τις αποφάσεις για αξιοποίηση των οργανωμένων ακτών της Βούλας (Β’ πλαζ και Κάμπινγκ).

Η παράταξη του Κώστα Πασακυριάκου ανέσυρε από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου (δείτε τα αναλυτικά εδώ) τι είχαν ψηφίσει στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 οι σημερινοί υποψήφιοι Δήμαρχοι, όταν αποφασιζόταν αν ο Δήμος θα αποδεχτεί ή όχι τους όρους που έθετε η ΕΤΑΔ για την παραχώρηση των παραλιακών εκτάσεων.

Μεταξύ των όρων υπήρχε η υποχρέωση του Δήμου να αποδίδει στην ΕΤΑΔ ετήσιο μίσθωμα ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ για κάθε παραλιακό ακίνητο στο οποίο αποκτούσε τη διαχείριση. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε και την αιτιολογική βάση της σημερινής διοίκησης για να επιλέξει το “κλειστό” μοντέλο αξιοποίησης, με υπενοικίαση υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα λοιπόν, ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών, Θάνος Ματόπουλος, ο οποίος έχει ως κεντρική προεκλογική θέση την ελεύθερη πρόσβαση όλων (και όχι μόνο των δημοτών) στις ακτές, αιτιολόγησε τότε την ψήφο του που δεν ήταν ούτε “ναι”, ούτε “όχι” ως εξής: “Έχουμε κάποιες ενστάσεις και θέλουμε να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία από κοντά με κριτικό θετικό πνεύμα. Δεν είμαστε αρνητικοί, το λέω εκ των προτέρων και ψηφίζουμε «παρών» με αυτό το σκοπό”.

Δεν είναι ίσως άσχετο το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση παρίστατο και εισηγήθηκε υπέρ της αποδοχής των όρων ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.

Ο Δημήτρης Δαβάκης που προεκλογικά δηλώνει ότι οι συμβάσεις για τις ακτές που υπέγραψε η δημοτική διοίκηση “απειλούν την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στις οργανωμένες παραλίες” (ενώ προβλέπεται ρητά η είσοδος χωρίς αντίτιμο για τους δημότες στη Β’ πλαζ και στο κάμπινγκ προβλέπεται ελεύθερη είσοδος για όλους) στη συγκεκριμένη συνεδρίαση είπε “ναι” και συντάχθηκε με την παράταξη Κωνσταντέλλου.

Η Μαρία Σίνα το 2016 ψήφισε επίσης “ναι” στους όρους σύμβασης με την ΕΤΑΔ, ωστόσο το 2019 συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο της Βούλας υποψήφιο που ως κεντρικό του σύνθημα έχει “να παραμείνουν οι παραλίες για όλους, όχι για εκμετάλλευση και πλουτισμό των λίγων”.

Μόνος ο Κώστας Πασακυριάκος από τους αρχηγούς παρατάξεων είχε πει ένα ξεκάθαρο “όχι” τότε. Και αιτιολόγησε τη στάση του τονίζοντας μεταξύ άλλων:

“Υπάρχει ο όρος των μισθωμάτων, όμως αυτός ο όρος εξαναγκάζει όπως είπα νωρίτερα το Δήμο σε ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο για να μπορέσει να το βγάλει πρέπει να προχωρήσει και σε εκτεταμένη παραχώρηση … Γιατί δεν είναι καθόλου δύσκολο από εκεί που νομίζεις ότι κάτι πήρες, να βγεις όχι μόνο χαμένος αλλά σε τελική ανάλυση και υπαίτιος για κάτι το οποίο χάθηκε ολοκληρωτικά”.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας