Το ταξίδι του στη ...Θάλασσα ξεκινά το νέο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου

Το ταξίδι του στη …Θάλασσα ξεκινά το νέο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου

Στο Public της πλατείας Συντάγματος θα παρουσιάσει ο κάτοικος των 3Β και γνωστός συγγραφέας, Στέφανος Δάνδολος, το νέο του βιβλίο που έχει τίτλο ‘Οταν θα δεις τη θάλασσα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το μυθιστόρημα μας μεταφέρει στην Αθήνα των τελών του 19ου αιώνα και αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που παρασύρθηκε στη δίνη του πάθους, διεκδικώντας ένα διαφορετικό πεπρωμένο από εκείνο που της είχαν σχεδιάσει.

Αφηγείται παράλληλα την ιστορία των δύο αντρών που την αγάπησαν. Του ισχυρού συζύγου της, που ήρθε στην Ελλάδα έχοντας καταστρώσει ένα σχέδιο προς όφελος των ξένων δανειστών. Και του μαγικού εραστή της, που ανέλαβε να σχεδιάσει τη σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου, ένα από τα μεγάλα έργα του Τρικούπη.

Το μυθιστόρημα ενσωματώνει επίσης πολλές μικρές ιστορίες που ιχνηλατούν τη γέννηση του γυναικείου κινήματος στην Αθήνα, τις πολιτικές αναταράξεις, τον ρόλο της εύπορης τάξης στο πεπρωμένο της φτωχολογιάς, και τα βήματα μιας Ελλάδας που προσδοκά ένα καλύτερο αύριο.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ. στο Public Συντάγματος. Θα μιλήσουν η διευθύντρια του δημοτικού ραδιοφώνου της Αθήνας, Νόνη Καραγιάννη, η δημοσιογράφος της Αυγής, Πόλυ Κρημνιώτη ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ναταλία Δραγούμη και Αλέκος Συσσοβίτης.

Ο ίδιος ο συγγραφέας έγραψε για την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου: