Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Όταν ο πολιτικός Δημοσθένης Δόγκας συνάντησε τον ποιητή (video)

Στην εκδήλωση του Αττικού Πνευματικού Ομίλου Γλυφάδας με τίτλο “Ποίηση και πολιτική: Συμβατές ή ασύμβατες;”, μίλησε ως προσκεκλημένος εισηγητής ο Δημοσθένης Δόγκας, πολιτευτής της περιφέρειας Αττικής και Δημοτικός Σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016.

Ο Δημοσθένης Δόγκας ανέπτυξε θεωρητικά τη σχέση του ποιητικού λόγου με την πολιτική και τους πολιτικούς.

Σχολίασε από ιστορική άποψη την πολιτική διάσταση της ποίησης, από τα ομηρικά έπη μέχρι τις μέρες μας, τραβώντας διαχωριστικές γραμμές τόσο σε σχέση με την “στρατευμένη” τέχνη που καταντά προπαγάνδα, όσο και με το δόγμα “η τέχνη για την τέχνη” που απομακρύνεται από την κοινωνία και τον άνθρωπο.

“Η πολιτική εκφράζει το κοινό καλό και η ποίηση τον κοινό πόνο” σχολίασε ο Δημοσθένης Δόγκας συμπληρώνοντας ότι “μέσω του λόγου ποίηση και πολιτική είναι από την αρχή έννοιες συνυφασμένες”.

Ο Δημοσθένης Δόγκας είχε την ευκαιρία να αναγνώσει ορισμένα από τα δικά του ποιήματα με κοινωνικό περιεχόμενο, σχολιάζοντας παράλληλα επίκαιρα θέματα, όπως τις εθνικές επετείους, την επίδραση της τηλεοπτικής εικόνας στις συνειδήσεις και την κοινωνία της αφθονίας.

Μετά το πέρας της εισήγησης, ο Δημοσθένης Δόγκας δέχτηκε πολλές ερωτήσεις, ενώ αρκετά μέλη του Ομίλου πήραν το λόγο για να σχολιάσουν το ποιητικό έργο και την εισήγηση, που αποδείχτηκε έναυσμα για μια βαθιά συζήτηση τόσο για το ρόλο της τέχνης στη ζωή των ανθρώπων όσο και για το μέλλον των νέων ανθρώπων στην πολιτική ζωή του τόπου.

Δείτε την ομιλία του:

Μεταξύ των παρευρισκομένων, ήταν η τέως αντιδήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Μαρία Σίνα, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βούλα Λαμπροπούλου και πολλοί άλλοι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας