Θανάσης Παφίλης: Οι ΜΚΟ είναι Δούρειος Ίππος κυβερνήσεων

Την άποψη για τη διαφθορά και τον ύποπτο ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων πλην λίγων εξαιρέσεων, ανέπτυξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Θανάσης Παφίλης προ ημερών στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1».

Ανέφερε ο Θανάσης Παφίλης:

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις δημιουργήθηκαν το 1990 περίπου και πρωταθλητής στη δημιουργία των ΜΚΟ ήταν η ΕΕ η ίδια, η οποία υποχρεώνει και τις χώρες να δίνουν ένα ποσοστό από τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ. Τι ακριβώς έγινε; Χρησιμοποιήθηκαν ως Δούρειος Ίππος και το Μη Κυβερνητική, είναι πρόσχημα.

Είναι κυβερνητικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο και στην ΕΕ. Εξαιρώ βέβαια και ορισμένους ανθρώπους οι οποίοι το κάνουν από καλή πρόθεση.

(…) Όταν δημιουργήθηκαν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις το μόνο κόμμα που τις πολέμησε και στάθηκε εναντίον, ήταν το ΚΚΕ. Και είπε μάλιστα ότι με τις ΜΚΟ προσπαθούν να διαλύσουν τις παραδοσιακές δομές του κινήματος, συνδικάτα κλπ, και να τις αντικαταστήσουν με κάποιες ομάδες της «κοινωνίας των πολιτών», που όλα τα κόμματα προωθούσαν εκείνη την περίοδο.

Πρόκειται για ομάδες οι οποίες είναι ανεξέλεγκτες. Είναι 5 -10 άνθρωποι που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Να σας πω παραδείγματα, λοιπόν. Κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά της Γιουγκοσλαβίας πιάστηκαν 17 μη κυβερνητικές οργανώσεις που έκαναν κατασκοπεία υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Από πολλές χώρες αλλά χρηματοδοτούμενες από κονδύλια και ευρωπαϊκά και κονδύλια του Υπ. Εξωτερικών.

Υπάρχουν ΜΚΟ που δρουν ως δούρειος ίππος. Πάρτε παράδειγμα. Ουκρανία, σήμερα που είναι και επίκαιρο. Υπάρχει άμεση παρέμβαση και της ΕΕ και των Αμερικανών. ΜΚΟ χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ τόσα χρόνια περνούσαν την πολιτική της ΕΕ. Οι ΜΚΟ λοιπόν, και δε λέω, υπάρχουν και εξαιρέσεις ανθρώπων που έχουν γνήσιες προθέσεις, αλλά όμως στο σύνολό τους είναι στρατευμένες να περάσουν την πολιτική της ΕΕ”.