Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Ρομποτικής το 2ο Δημοτικό Βούλας!

Αναχώρησε σήμερα το πρωί για το Σεν Λούις των Ηνωμένων Πολιτειών η Ομάδα Ρομποτικής των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, όπου θα λάβουν μέρος στο Lego League 2017 του μη κερδοσκοπικού οργανισμού FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology). 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση των παιδιών, καθώς οι 108 συνολικά ομάδες από όλο τον κόσμο που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση επιλέχθηκαν μετά από 1.200 προκριματικούς γύρους σε 80 χώρες, κατά τις οποίες συμμετείχαν συνολικά περίπου 29.000 ομάδες!

Τη χώρα μας στη διοργάνωση εκπροσωπούν μόλις δύο ομάδες, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας και η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη. Η πρόκριση ήρθε για τη Βούλα μετά τις πρώτες θέσεις που έφερε η ομάδα στα προκριματικά Αττικής και Ελλάδας.

Προπονητές της ομάδας, την οποία συνέστησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου είναι οι εκπαιδευτικοί Αντώνης Σκέλλας, Μάκης Τριανταφυλλίδης και Τάσος Κόλλιας.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν από αύριο Τετάρτη ως το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στο Σεν Λούις της πολιτείας Μιζούρι των ΗΠΑ.

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν παιδικά ηλικίας 9-16 ετών και η ομάδα της Βούλας είναι από τις μικρότερες ηλικιακά καθώς τα μέλη της είναι μεταξύ 10 και 11 ετών.

Δημιουργική σκέψη και ομαδική δουλειά βρίσκονται στο επίκεντρο της διοργάνωσης που φιλοδοξεί να διαμορφώσει τα καινοτόμα μυαλά του αύριο. Οι ομάδες φέτος θα διαγωνιστούν στο θέμα “Σύμμαχοι των ζώων”, έχοντας την πρόκληση να αναπτύξουν μία λύση, με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η ομάδα της Βούλας έχει σχεδιάσει ένα χαμηλού σχετικά κόστους ειδικό κολάρο για ζώα συντροφιάς με barcode εντοπισμού, μια εφαρμογή κατάλληλη για τα αδέσποτα μιας περιοχής μεταξύ άλλων.

Χορηγός του ταξιδιού για τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας είναι η οικογένεια του Δημοσθένη Δόγκα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας