Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Μαμά πάω παιδική χαρά – Βάλε το κράνος σου!

Πυκνώνουν όσο περνούν οι μέρες οι καταγγελίες κατοίκων και αιρετών για την τραγική πλέον κατάσταση των παιδικών χαρών στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Το 3vita.gr έχει ήδη επισημάνει με ρεπορτάζ (εδώ) την ανεύθυνη στάση των δημοτικών αρχών που με μια ταμπέλα αποποιούνται τις ευθύνες τους και επανήλθαμε με νέο ρεπορτάζ (εδώ) για την παιδική χαρά στην πλατεία Πανοράματος, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Οι νέες καταγγελίες αφορούν την παιδική χαρά της οδού Βουτυρά στη Βούλα, από όπου και οι φωτογραφίες που τράβηξε δημότης. Εκεί διακρίνεται πάνω στην επιγραφή του Δήμου με κόκκινα γράμματα η λέξη “Κίνδυνος” ενώ τα κατεστραμμένα και επικίνδυνα όργανα έχουν πρόχειρα περιφραχθεί με ταινίες που επισημαίνουν κίνδυνο, αλλά λόγω της χρήσης και της παρέλευσης ημερών οι ταινίες έχουν καταρρεύσει.

Το ερώτημα είναι γιατί τα όργανα αυτά παραμένουν στην παιδική χαρά ενώ είναι επικίνδυνα; Γιατί παραμένουν εν λειτουργία οι μη πιστοποιημένες παιδικές χαρές, αφού ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να σφραγιστούν;

Ποιος κερδίζει από την ύπαρξη για το θεαθήναι οργάνων που τρίζουν, που είναι εμφανώς ταλαιπωρημένα και επικίνδυνα;

Εμείς θα το πούμε ευθαρσώς: Αν τον Ιούλιο το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση (με εισήγηση Κωνσταντέλλου) να αφήσει ως έχουν τα ξεχαρβαλωμένα όργανα για να αποφύγει το πολιτικό κόστος από το θέαμα των σφραγισμένων ή άδειων παιδικών χαρών, τώρα δύο μήνες μετά και ενώ δεν έχει αλλάξει τίποτα πέρα από την επιπλέον φυσική φθορά, ας πάρει μια πιο γενναία απόφαση: Να τα επισκευάσει ή να τα πετάξει!

Το γεγονός σχολίασε με χθεσινή ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Πασακυριάκος.

Επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος:

paidxara2“Όποιος γονιός με το παιδί του επισκέπτεται το τελευταίο διάστημα παιδικές χαρές του δήμου μας, διαπιστώνει ότι μπαίνει μέσα σε αυτές με δική του ευθύνη για ό,τι τυχόν προκύψει. Λες και μπαίνει σε εμπόλεμη ζώνη.

Πινακίδα από το δήμο (με το λογότυπο της προηγούμενης δημοτικής αρχής) που σε παραπέμπει είτε σε θάλαμο Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ – μόνο το “Κίνδυνος – θάνατος” λείπει – είτε σε αφύλακτη διάβαση σιδηροδρομικής γραμμής.

Η επικινδυνότητα των περισσοτέρων παιχνιδιών μέσα στις παιδικές χαρές είναι δεδομένη. Και πολύ καλώς ενημερώνονται οι γονείς.

Το ερώτημα όμως είναι: πότε θα επιδιορθωθούν οι ζημιές και πότε τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια;

Και μία απορία.

Όσοι ανάρτησαν αυτές τις ταμπέλες, θεωρούν ότι έχουν κάνει το χρέος τους απέναντι στα παιδιά και τις οικογένειές τους;

Ζητάμε το αυτονόητο: Να επιδιορθωθούν άμεσα οι ζημιές για να λειτουργούν με ασφάλεια όλες οι παιδικές χαρές του δήμου μας”.

Εμείς να θυμίσουμε στο νέο δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, όσα προεκλογικά έλεγε δημόσια για την προτεραιότητα που δίνει στην ασφάλεια των παιδιών.

Ιδού η τοποθέτησή του στο ντιμπέιτ για τη σχολική στέγη στη Βούλα, όπου ο τότε υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε (2:29) “το κυριότερο και βασικότερο πρόβλημα είναι η ασφάλεια των εγκαταστάσεων”.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας