Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Το 76% εκτός παιδικών σταθμών στη Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη!

Επιβεβαίωσε με σημερινή της επιστολή στο 3vita.gr η διοίκηση του ΟΑΠΠΑ το χθεσινό μας δημοσίευμα με καταγγελίες του Κώστα Πασακυριάκου, ότι η σχολική χρονιά ξεκινά με τη μεγάλη πλειοψηφία των βρεφών και των νηπίων εκτός των δημοτικών σταθμών.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ στο έγγραφό του, “από τις λίστες μοριοδότησης που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα μας εντός του Σεπτεμβρίου θα εξυπηρετηθούν 25 παιδιά στον Παιδικό Σταθμό της οδού Ηρακλειδών στη Βούλα, 36 παιδιά στον Παιδικό Σταθμό της οδού Πανός στη Βούλα, 37 παιδιά στον Παιδικό Σταθμό στον Ασύρματο Βάρης και 15 παιδιά στον Παιδικό Σταθμό της Μηλαδέζας στην Βάρη”. Σύνολο 113 παιδιά, ενώ οι αιτήσεις που έγιναν δεκτές και πήραν αριθμό προτεραιότητας είναι 468. Με άλλα λόγια 356 νήπια και βρέφη ή το 76% των ενδιαφερομένων, μένει εκτός – και οι γονείς ας κόψουν το λαιμό τους.

Σημειωτέον, ότι τα 68 από τα 113 παιδιά έχουν επιλεγεί από το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ. Επομένως, με δικές του δυνάμεις ο δήμος φέτος δέχτηκε μόλις 45 παιδιά!

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΠΠΑ (του νομικού προσώπου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που διαχειρίζεται τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς), “οι διαδικασίες πρόσληψης έκτακτου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ για την πλήρη στελέχωση των Παιδικών Σταθμών δυστυχώς ξεκίνησαν αργά λόγω μη έγκαιρης έκδοσης απόφασης του αρμόδιου Υπουργείου και θα περατωθούν περίπου κατά τα τέλη Οκτωβρίου”.

Όταν ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, “θα εξυπηρετηθούν αντίστοιχα 5, 37, 35, και 35 παιδιά στους προαναφερθέντες Παιδικούς Σταθμούς. Ο συνολικός αριθμός θα ανέλθει σε 225 παιδιά και με μια διαμόρφωση που προγραμματίζουμε για τον Παιδικό Σταθμό της Μηλαδέζας θα φθάσει τελικά τα 240 παιδιά”. Ακόμη και στο καλό σενάριο δηλαδή, θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών 228 παιδιά, δηλαδή το 49%…

Άγνωστα ακόμη τα τροφεία

Σε ερώτησή μας σχετικά με το αν και τι ύψους τροφεία θα κληθούν να καταβάλουν οι γονείς, η απάντηση της διοίκησης του ΟΑΠΠΑ είναι: “Η επιβολή τροφείων και το ύψος αυτών θα αποφασιστεί σε συνεργασία με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο”.

Βέβαια, η διοίκηση του ΟΑΠΠΑ φρόντισε, ως μη ώφειλε, και υποχρέωσε όλους τους γονείς να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση (δείτε την εδώ) στην οποία αποδέχονται την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΠΠΑ για την επιβολή συγκεκριμένων τροφείων!

“Φιλανθρωπία” αντί κοινωνικής πολιτικής

Δυστυχώς, συνεχίζεται και φέτος η απαράδεκτη διαδικασία να απαλλάσσονται μετά από αίτησή τους και εκτός διαδικασιών από τροφεία οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αφού πρώτα πρέπει να υποστούν αυτοταπείνωση.

Σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ: “Σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας ή δυσκολιών κάποιας οικογένειας, τα αντίστοιχα αιτήματα εξετάζονται πάντοτε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού”. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο άνεργος ή ο επί μήνες απλήρωτος εργαζόμενος που δεν έγινε δεκτός από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αντιμετωπίζει οικονομική δυσκολία που δεν φαίνεται στην περισινή φορολογική του δήλωση, πρέπει να περάσει αυτοπροσώπως από τα γκισέ του Οργανισμού, να περιγράψει προφορικά και γραπτά το δράμα του, και να περιμένει τη …φιλάνθρωπη έγκριση της διοίκησης που θα του επιτρέψει να απαλλαγεί από τα τροφεία.

Για όλα αυτά βέβαια, ούτε διαδικασία υπάρχει, ούτε σχετική ανακοίνωση φυσικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΠΠΑ, παρά μόνο ενημέρωση “στόμα με στόμα”. Ώστε κατόπιν η απαλλαγή να γίνεται χάρη και ο “ωφελούμενος” να μετατρέπεται σε εκλογική πελατεία.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας