Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλαιάς Φώκαιας

Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλαιάς Φώκαιας

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αλιευτικού καταφυγίου – λιμανιού της Παλαιάς Φώκαιας, μετά και την εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ στον χώρο.

Η εγκατάσταση της εταιρείας έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Νάσου Αναγνωστόπουλου, του Δ/ντη Τεχνικών Έργων της ΠΕΑΑ Γιάννη Ασπρουλάκη, του Αντιδημάρχου Σαρωνικού Ηλία Μπουκοβάλα, του δημοτικού συμβούλου Απόστολου Αποστόλου και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας Αθανάσιου Παπουτσή, καθώς και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

tspg

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα τεχνικά θέματα γύρω από την έναρξη των εργασιών και ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και του Δήμου Σαρωνικού ότι αναμένεται άμεσα να τοποθετηθούν πλωτές εξέδρες και πλωτοί γερανοί στο σημείο προκειμένου να γίνουν οι πρώτες εργασίες για την εμβάθυνση του χώρου.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.900.000€, έχει ως χρονικό ορίζοντα υλοποίησης – εφόσον δεν προκύψουν καθυστερήσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία από πιθανά ευρήματα αρχαιοτήτων – τους 12 μήνες.

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο υποδομής, η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλει σημαντικά στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Παλαιάς Φώκαιας αλλά και ολόκληρου του Δήμου Σαρωνικού, θα αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των κατοίκων και θα αναδείξει την Παλαιά Φώκαια σε «ψαροχώρι» της περιοχής και σε ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό.