Πνίγηκε η Αττική με μισής ώρας καταιγίδα

Πνίγηκε η Αττική με μισής ώρας καταιγίδα

Για άλλη μια φορά φάνηκε το πρόβλημα της έλλειψης υποδομών στην Αττική, καθώς μια φθινοπωρινή καταιγίδα διάρκειας περίπου τριάντα λεπτών που έπληξε το λεκανοπέδιο πλημμύρισε αρκετούς δρόμους, με τις κλήσεις στο κέντρο της Πυροσβεστικής να ξεπερνούν τις εκατό.

Τα κυριότερα προβλήματα σημειώθηκαν σε περιοχές των βορείων προαστίων όπου και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών προκειμένου να απεγκλωβιστούν μέσα από τα αυτοκίνητά τους τέσσερα άτομα. Στο ένα περιστατικό επρόκειτο για νεαρή γυναίκα το αυτοκίνητο της οποίας ακινητοποιήθηκε λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων στον παράδρομο της Αθηνών–Λαμίας στο ύψος του Αγίου Στέφανου, ενώ στο δεύτερο, επίσης στον παράδρομο της Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Βαρυμπόμπης, απεγκλωβίστηκε ένα ζευγάρι.

tspg

Το τρίτο περιστατικό αφορούσε οδηγό αυτοκινήτου που εγκλωβίστηκε στον Χολαργό. Σε άλλα περιστατικά εγκλωβισμού επενέβη οδική βοήθεια ή τα οχήματα αποχώρησαν. Σύμφωνα πάντως με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, δεν κινδύνευσε κανένας από τους οδηγούς των οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν.

Λόγω της ισχυρής καταιγίδας εξάλλου, πολλοί δρόμοι στα βόρεια προάστια μετατράπηκαν σε ποτάμια με συνέπεια να ακινητοποιηθούν αυτοκίνητα στην κεντρική πλατεία της Σταμάτας, στη λεωφόρο Αμαρουσίου – Χαλανδρίου –ιδίως στο ύψος του αριθμού 60-, στη Μεσογείων με την Κύπρου στου Παπάγου, στη λεωφόρο Πεντέλης στα Μελίσσια – ειδικά στο ρεύμα καθόδου πριν από το στούντιο ΑΤΑ.

Οι περισσότερες από τις 100 κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων και εντοπίζονταν σε Χολαργό, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Μαρούσι, Αγιο Στέφανο, Δροσιά και Σταμάτα, ενώ κλιμάκια της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να παρέμβουν για την κοπή ενός δέντρου στους Αμπελοκήπους και άλλων έξι στα βόρεια πράστεια.

 

Τα βόρεια βουλιάζουν, τα νότια λιάζονται 

 

Από την καταιγίδα γλύτωσε η περιοχή μας καθώς είχαμε σποραδική βροχούλα μόνο σε ορισμένες περιοχές των Νότιων Προαστίων οπότε δεν χρειάστηκε να γίνει κρας τεστ στις υποδομές σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη.