Connect with us

Hi, what are you looking for?

Γλυφαδα

24 χρόνια Παλμός Γλυφάδας (photos)

Δυνατοί παλμοί χτυπούσαν το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαΐου στη γιορτή για τα 24 χρόνια κυκλοφορίας του Παλμού.

Όλοι ήταν συνεπείς! Το Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας γέμισε από νωρίς από καλούς φίλους που ήρθαν για να γιορτάσουν και να χαρούν με τη χαρά μας. Άλλωστε η βραδιά είχε πολλαπλό νόημα για όλους εμάς του Παλμού και κατ’ επέκταση για όλους εσάς που βρεθήκατε δίπλα μας. Ζήσαμε στιγμές συγκινητικές και δυνατές και είδαμε πρόσωπα χαμογελαστά που συμμετείχαν και απολάμβαναν την ιδιαίτερη βραδιά.

Ο Γιώργος Λαουτάρης, δημοσιογράφος του Παλμού, καλωσόρισε τους παριστάμενους. Μεταξύ άλλων είπε:

palmos 24 xronia laoutaris_7006“Σήμερα είχαμε δυο ερεθίσματα για τον εορτασμό αυτό! Το ένα είναι τα 24 συνεχόμενα χρόνια κυκλοφορίας του Παλμού που όποιος γνωρίζει από τοπικό Τύπο ξέρει ότι πρόκειται για έναν άθλο. Και το δεύτερο είναι η επαναφορά στην ενεργό δράση του ιδρυτή του, του κ. Δημήτρη Φιλιππόπουλου, μετά την πολύμηνη περιπέτεια υγείας του. Κι εδώ η αγάπη και οι ευχές όλων σας για ταχεία ανάρρωση υπήρξαν καθοριστικές. Δε σταματάμε ποτέ και με τίποτα. Συνεχίζουμε με το ίδιο πείσμα, με το ίδιο μεράκι, με την ίδια αγάπη στην δημοσιογραφία, και πιστεύουμε ότι θα κατακτήσουμε κι άλλες κορυφές.

Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερης σημασίας για εμάς. Διότι τη σκυτάλη παραλαμβάνει από τον Δημήτρη Φιλιππόπουλο, ο Παύλος Φιλιππόπουλος, με την ευχή να συνεχίσει άξια την πορεία και σε ανοδική τροχιά, κάτι που θα ωφελήσει τα νότια προάστια, τον τοπικό τύπο και τους δημόσιους άνδρες να έχουν οδηγό τις αρχές της εγκυρότητας, της δημοκρατίας και της υπηρεσίας του λαϊκού συμφέροντος.

Και φυσικά, την υπόσχεση που ο πρώτος εκδότης και ιδρυτής έδωσε σε όλους εσάς στο πρώτο φύλλο που κυκλοφόρησε το Μάιο του 1992, κάθε φύλλο του Παλμού να είναι ακόμα καλύτερο από το προηγούμενο”.

Στο σημείο αυτό, ο ιδρυτής του Παλμού, ο κ. Δημήτρης Φιλιππόπουλος πήρε το λόγο και απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ…

24 xronia palmo_6999Θα ήθελα να πω πρώτα απ’ όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που σταθήκατε δίπλα στον Παλμό και σε εμένα. Η δική σας αγάπη και υποστήριξη έχουν φέρει θεαματικά αποτελέσματα. Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα συγκινητική για εμάς. Ο Παλμός περνάει σε μια νέα φάση, περνάει στη νέα γενιά, η οποία με νέες ιδέες θα τον ανεβάσει ακόμα περισσότερο. Παραδίδω τη σκυτάλη στον υιό μου, τον Παύλο Φιλιππόπουλο.

Και μαζί με τη σκυτάλη στο βήμα πέρασε ο νέος εκδότης του Παλμού, ο κ. Παύλος Φιλιππόπουλος ο οποίος επ’ ευκαιρία της εορταστικής βραδιάς είπε:

24 xronia palmos filippopoulos_7015“Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε αυτή τη σημαντική ημέρα. Είναι βαρύ το φορτίο που αναλαμβάνω στις πλάτες μου αλλά πιστεύω ότι έχω μάθει τα περισσότερα πράγματα γι’ αυτή τη δουλειά από τον καλύτερο άνθρωπο που θα μπορούσε να με στηρίξει και να με οδηγήσει πολύ ψηλά σε οποιαδήποτε καριέρα και αν αναλάμβανα. Οπότε και με τη δική σας υποστήριξη, που τη βλέπω κι εγώ από μικρός όλα αυτά τα χρόνια, πιστεύω ότι μπορούμε άλλα… 24, πάλι εδώ να τα γιορτάσουμε παρέα με υγεία, ευτυχία και αγάπη. Ευχαριστώ”.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ.κ. Παύλος για έναν σύντομο χαιρετισμό.

Μεταξύ άλλων ο σεβασμιώτατος είπε:

24 xronia palmos_7021“Θέλω να επαινέσω και την Έφη και τον Παύλο και τον κ. Δημήτρη που η εφημερίδα τους κάνει ρεπορτάζ σωστό και εξετάζει και τις δύο πλευρές. Έλαβαν γράμματα εις βάρος μου και δεν απήντησαν αν δε με ρωτήσουν πρώτα. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η τοπική εφημερίδα έχει κύρος, έχει θεμέλια, έχει εμπειρίες σωστές και ωφελούν. Δυστυχώς υπάρχουν και εφημερίδες, δεν ονομάζουμε, δεν αναφέρουμε, αθηναϊκές κ.λ.π. οι οποίες δεν κάνουν σωστό ρεπορτάζ”.

Το βήμα πέρασε στην βουλή και στον Βουλευτή Β’ Αθήνας και Γλυφαδιώτη κ. Γιώργο Κουμουτσάκο.

24 xronia palmos_7084«Ένα τέταρτο του αιώνα είναι πολύ και λίγο κύριε Φιλιππόπουλε. Συγχαρητήρια για τη μέχρι τώρα πορεία. Συγχαρητήρια για την προσφορά. Η εφημερίδα σας έχει πιάσει πραγματικά τον Παλμό της Γλυφάδας. Το λέει ένας Γλυφαδιώτης που τα τελευταία χρόνια για οικογενειακούς λόγους, δε ζω πια εδώ, όμως μεγάλωσα εδώ, έπαιζα στις αλάνες δίπλα στη θάλασσα και η εφημερίδα σας δεν έλειψε ποτέ από το σπίτι. Ένα τέταρτο αιώνα λοιπόν είναι λίγο αλλά και πολύ ταυτόχρονα. Πολύ γιατί προσφέρατε πολλά στον τομέα της ενημέρωσης, στην ανάγκη της διαφάνειας της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της Γλυφάδας και λίγο για τη νέα γενιά που αναλαμβάνει σήμερα τη σκυτάλη και με ευθύνη να συνεχίσει με την ίδια ποιότητα, την ίδια επιτυχία και την ίδια προσφορά στα τεκταινόμενα της πόλης”.

Έπειτα το λόγο πήρε ο οικοδεσπότης δήμαρχος κ. Γιώργος Παπανικολάου:

24 xronia palmos papanikolaou_7103“Ο Παλμός είναι ένα σπουδαίο έντυπο, το οποίο βρίσκεται στον 24ο χρόνο της κυκλοφορίας του, σε καιρούς κρίσης και δύσκολους. Σε καιρούς που τα τοπικά μέσα ξέρετε, δεν είναι εύκολο να επιβιώσουν, γι’ αυτό πολλά τοπικά μέσα σε πολλές πόλεις δεν λειτουργούν πλέον. Στην περίπτωση μας όμως, έχουμε ένα μέσο το οποίο έχει τις βάσεις, έχει τις δυνατότητες να ανταπεξέλθει των δυσκολιών και να προχωρήσει και μέσα στην κρίση. Και αυτό κάνει στα νέα χέρια, του Παύλου, του υιού Φιλιππόπουλου, η πορεία θα είναι ακόμα πιο σημαντική, βεβαίως και η Έφη και όλοι οι συνεργάτες κάνουν μια εξαιρετική δουλειά”.

Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης μετέφερε τις δικές του ευχές:

24 xronia palmos kondylis_7134“Εύχομαι ο Παλμός να συνεχίσει να χτυπάει ποιοτικά, δυνατά, με επιτυχία στην καρδιά της Νότιας Αθήνας και να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια με μεράκι, να ενημερώνει πολύπλευρα τους πολίτες για θέματα που τους ενδιαφέρουν και που τα υπόλοιπα μέσα δεν τους ενημερώνουν. Θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα στον Δημήτρη το Φιλιππόπουλο που νομίζω ότι σήμερα πρέπει να είναι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί το πνευματικό του παιδί, ο ΠΑΛΜΟΣ κλείνει 24 χρόνια. Θέλω να τον ευχαριστήσω εκ μέρους όλων όσων ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί έχει αφοσιωθεί με πολύ μεράκι και συνέπεια στον τοπικό τύπο και έχει δώσει δείγματα γραφής και αποτελεί θα έλεγα ένα παράδειγμα για τους νεότερους, υπόδειγμα ανθρώπου που στη ζωή του έχει προσπαθήσει να κάνει κάτι και όχι όπως οι περισσότεροι να γίνει κάτι και αυτό θα ήθελα να του το αναγνωρίσω”.

Εκ μέρους του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου που αναγκάστηκε λόγω παράλληλων υποχρεώσεων να αποχωρήσει νωρίτερα μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Γιάννης Τσαρπαλής.

24 xronia palmos tsarpalis_7142“Θέλω να πω στο Δημήτρη τον Φιλιππόπουλο ότι δεν υπάρχει πιο ευτυχισμένη στιγμή από το να παραδίδει τη σκυτάλη στην νεότερη γενιά. Αμερόληπτος, δίκαιος, τίμιος κατόρθωσε να φτιάξει ένα φύλλο το οποίο σεβόμαστε και διαβάζουμε όλοι. Θυμάμαι όταν ήμουν δήμαρχος στην Αργυρούπολη κι έφερνε το φύλλο… πως όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έτρεχαν να ανοίξουν τις σελίδες για να διαβάσουν τα νέα τα τοπικά. Θέλω να εκφράσω εκ μέρους όλων των δημοτών, του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, Δημήτρη να είσαι καλά και στη νέα γενιά να πάτε καλύτερα”.

Εκτός Αθηνών μπορεί να βρισκόταν ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δεν μπορούσε όμως να λείπει από τη γιορτή του Παλμού και γι’ αυτό έστειλε ευχετήριο μήνυμα:

“Θέλω να ευχηθώ στον Παλμό να συνεχίσει για ακόμα εικοσιτέσσερα χρόνια να ενημερώνει υπεύθυνα και αμερόληπτα τους αναγνώστες του. Βλέπω με χαρά να συνεχίζει η νέα γενιά της οικογένειας το σπουδαίο έργο που ξεκίνησε ο φίλος μου ο Δημήτρης ο οποίος δίδαξε στην Έφη και τον Παύλο να προτάσσουν το ήθος, την υπευθυνότητα και το μεράκι που διακρίνει τον ίδιο. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια λοιπόν”.

Κι ενώ το πρόγραμμα όριζε σε αυτό το σημείο οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί να λάβουν τέλος για να απολαύσουμε την εορταστική βραδιά, κατά παρέκκλιση και ύστερα από την αγάπη όλων και την επιμονή τους με το ζεστό τους χειροκρότημα να μιλήσει και η… Έφη Φιλιπποπούλου το λόγο πήρε η διευθύντρια του Παλμού λέγοντας:

24 xronia palmos filippopoulou_7153“Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Είναι μια πολύ σημαντική βραδιά για όλους εμάς, όπως προείπε και ο αδελφός μου και ο πατέρας μου. Νιώθουμε πάρα πολύ συγκινημένοι και σας ευχαριστούμε γιατί η αγάπη σας είναι αυτή που μας κρατάει 24 χρόνια και αυτή που θα συνεχίσει να μας κρατάει παρά τις δύσκολες συνθήκες”.

 

Πέραν των ομιλητών, μεταξύ άλλων, μας τίμησαν με την παρουσία τους… ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, ο Διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας κ. Ηρακλής Καραγεώργος, ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Θ. Σπονδυλίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Γλυφάδας κ. Στρατής Παναγάκος, οι αντιδήμαρχοι Γλυφάδας κ.κ. Μ. Κασσέρης, Α. Καυκά, Αλίμου κ.κ. Α. Σιμητροπούλου, Δ. Δημάκης, Ε. Δουδωνή, Ελληνικού Αργυρούπολης κ.κ. Λ. Τογρίδης, Β. Κρητικός, Κ. Μηνόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καρπάθου κ. Μ. Λυτός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γλυφάδας κ.κ. Δ. Ακρίβος, Γ. Αγγελόπουλος, Σ. Κουρουπάκης, Σ. Θεοδοσόπουλος, Π. Κισκήρας, Μ. Παπάζογλου, Σ. Πατεράκη, Ν. Λεβετσοβίτης, Ο. Τσάγκλας, Α. Λυγνού, Τ. Ταστάνης, Ε. Βαγγελάτου, Αλίμου οι κ.κ. Δ. Γιαννακόπουλος, Σ. Διαμαντής, Γκόνη, Μ. Ανανιάδου, Μ. Γαρυφαλάκης, Θ. Ορφανός, Ν. Παπανικολάου, Ν. Τσαμπαρλής, ο πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Στ. Λανδράκης και ο πρώην Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Χρ. Κορτζίδης, ο Αντιπρόεδρος ΔΣ ΒΒΒ κ. Δ. Κιούκης, ο δημοτικός σύμβουλος ΒΒΒ κ. Ν. Βάσης, μέλη του Ροταριανού Ομίλου Γλυφάδας, οι γενικοί γραμματείς των δήμων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, Πρόεδροι αθλητικών οργανισμών, Πρόεδροι και μέλη τοπικών οργανώσεων, ιατροί, στελέχη τραπεζών, οργανισμών, επιχειρηματίες, συνδρομητές και φίλοι του Παλμού και πολλοί ακόμη…

palmos 24 xronia_7258

 

palmos 24 xronia_7211

palmos 24 xronia_6949

palmos 24 xronia_6946

palmos 24 xronia_6881

palmos 24 xronia_6833

palmos 24 xronia_6784

palmos 24 xronia_6770

palmos 24 xronia_0302

palmos 24 xronia_0293

palmos 24 xronia_0286

palmos 24 xronia_0238

palmos 24 xronia_0223

palmos 24 xronia_0193

palmos 24 xronia_0189

palmos 24 xronia_0143

palmos 24 xronia_0127

palmos 24 xronia_0103

palmos 24 xronia_0051

palmos 24 xronia_0022

palmos 24 xronia_0008

24 xronia palmos_7265

24 xronia palmos_7197

24 XRONIA PALMOS_6912

palmos 24 xronia_0243

 

24 xronia palmos sgouros klirwsi_7286

24 xronia palmos papanikolaou klirwsi_7286

24 xronia palmos kondylis klirwsi_7286

 

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement