Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ανεξάρτητη Κίνηση

Σπύρος Πανάς: “Δεν θα αφήσουμε το έργο μας στη μέση”

“Δίνουμε λογαριασμό στους πολίτες” ήταν το μότο της χθεσινής εκδήλωσης απολογισμού που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Προχώρησε και σε κλασικού (προεκλογικού) τύπου δεσμεύσεις προς τους δημότες, κάνοντας την επίσημη πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως διεκδικητή της δημαρχίας.

Ο Σπύρος Πανάς δεσμεύτηκε:

  • Να έρθουν στην κατοχή του Δήμου και των πολιτικών οι παραλίες. “Η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις ακτές είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας”, είπε.
  • Να επεκταθεί το μετρό μέχρι τη Βούλα, με σταθμό στα Πηγαδάκια, “το σημείο ένωσης των τριών Δήμων”, όπως είπε.
  • Να προστατεύσει τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, καθώς όπως αποκάλυψε εντός των ημερών μεγάλο μέρος της Βουλιαγμένης θα κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος.

Ο απολογισμός του έργου της δημοτικής αρχής τους 18 αυτούς μήνες στάθηκε στα εξής κομβικά σημεία:

  • Βελτίωση υποδομών στην παιδεία, με το Δημοτικό του Ασυρμάτου και το Γυμνάσιο της Βουλιαγμένης να παραδίδονται αυτή τη σχολική χρονιά στους μαθητές.
  • Νοικοκύρεμα των οικονομικών μεγεθών και διαχείριση των κληρονομημένων δανείων.
  • Βελτίωση υπηρεσιών προς τους πολίτες, με αιχμή την “κάρτα δημότη”, την “γραμμή του δημότη” και των “ώρα του δημότη”.

Αρκετές φορές ο Δήμαρχος επανέλαβε πως “θα μείνουμε εδώ για πολύ καιρό, για να ολοκληρώσουμε το έργο μας”. Άλλωστε, το σύνθημα που κόσμησε το φυλλάδιο του απολογισμού και το πανό πίσω από το πόντιουμ του ομιλητή έγραφε χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τις φιλοδοξίες του Σπύρου Πανά: “Νέος Δήμος, Νέος Δήμαρχος, Νέο Ξεκίνημα”.

Στην ομιλία του επίσης επιτέθηκε σφοδρά στην αντιπολίτευση, αφήνοντας πολλές αιχμές για την παράταξη του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

  • “Κάποιοι στο παρελθόν δεν διεκδικούσαν τα χρήματα που οφείλονται στο Δήμο, έκλειναν τα μάτια“, είπε για τις οφειλές της ΕΤΑΔ από παρελθόντα έτη που εισέπραξε πρόσφατα ο Δήμος.
  • “Κάποιοι τη Βούλα δεν την θέλουν κηπούπολη. Δεν θα κάνουμε τσιμεντούπολη τη Βούλα κύριε Κωνσταντέλλο”, είπε ο Σπύρος Πανάς, αναλύοντας τις θέσεις του για το πράσινο και καταγγέλλοντας παράλληλα την αντιπολίτευση ότι “μηδένισε” τους κωδικούς του προϋπολογισμού για λουλούδια.
  • Για τα χρέη των πρώην δήμων Βούλας και Βάρης είπε: “Κάποιοι έπαιρναν δάνεια για να πληρώσουν υποχρεώσεις που δεν ήταν του Δήμου. Μου λένε να μη μιλάω γι’ αυτά γιατί θα μου κάνουν μηνύσεις. Ε, ας μου κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν!”.

Κλείνοντας, ο Σπύρος Πανάς έκλεισε δίνοντας μια “υπόσχεση”. Όπως είπε, “δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί ο τόπος μας. Οικοδομούμε μια πόλη όμορφη, φιλόξενη και λειτουργική”.

Η αίθουσα “Ιωνία” γέμισε ασφυκτικά. Το κοινό δεν ήταν πάντως ομοιογενές και από το χλιαρό χειροκρότημα σε ορισμένα κρίσιμα σημεία φάνηκε ότι ήρθε για να ακούσει κριτικά την ομιλία.

Εντύπωση προκάλεσαν οι απουσίες στελεχών της Δημοτικής Αρχής, όπως ο Γιάννης Νιτερόπουλος ή ο Δημήτρης Αναστασίου. Δεν ανέμενε φυσικά κανείς να δώσουν το παρών Σύμβουλοι της πλειοψηφίας που έχουν ανοιχτό μέτωπο με τον Σπύρο Πανά, όπως ο Δημήτρης Δαβάκης ή η Ηλέκτρα Τσιριγώτη. Από την αντιπολίτευση στην Ιωνία βρέθηκαν ο Ανδρέας Κάσδαγλης και ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος.

Παρόντες στην εκδήλωση επίσης ήταν ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος (για την παρέμβασή του βλ. εδώ), οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γεωργία Μαρτίνου και Βασίλης Κικίλιας, ο πρώην υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο πρώην βουλευτής Νίκος Καντερές, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής Αντώνης Γάκης, Θανάσης Αυγερινός και Δέσποινα Αφεντούλη, οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων Βούλας και Βουλιαγμένης, ο διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού. Ακόμη, η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα.

κλειδαράς Σπανός
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement