Σπύρος Πανάς: Με πρόγραμμα και ομάδα νίκης (video)

Την υπόσχεση να μην αφήσει κανέναν να καταστρέψει τον τόπο που παρέλαβε, έδωσε στους δημότες ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς, από το βήμα της συγκέντρωσης της Ανεξάρτητης Κίνησης την Κυριακή 4 Μαΐου 2014. “Η σχέση μου μαζί σας είναι μια σχέση ζωής και όλοι συνεχίζουμε για να φτιάξουμε τον καλύτερο δήμο της Ελλάδας, το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης”, είπε εν μέσω ζωηρών χειροκροτημάτων. [Δείτε εδώ φωτογραφίες της εκδήλωσης]

Η μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Divani στο Καβούρι και οι διάδρομοι έξω από αυτή γέμισαν ασφυκτικά, με τη συμμετοχή των δημοτών να ξεπερνά κάθε προηγούμενο – κι αυτό μολονότι η πρόσβαση ήταν πολύ δύσκολη εξαιτίας του Τριάθλου που διεξαγόταν παράλληλα.

tspg

Στις πρώτες σειρές της συγκέντρωσης κάθισε η “ζωντανή ιστορία” της Βούλας, οι πρώην Δήμαρχοι Ιωάννης Κιούκης και Άγγελος Αποστολάτος, οι γιοι του πρώτου Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κασιδόκωστα, Αλέξανδρος και Πάρης, η βουλευτής Αττικής, Γεωργία Μαρτίνου, ο βουλευτής Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας, ο δήμαρχος Χαλανδρίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και ο αδερφός του δημάρχου, Χρύσανθος Πανάς.

Την εκδήλωση προλόγισαν δύο δημοσιογράφοι: Ο Γιώργος Αυτιάς, που υπενθύμισε τον αγώνα του Σπύρου Πανά για τον Αστέρα, ενώ αστειευόμενος του είπε “φιρί φιρί το πας να μας κάνεις Μονακό” και η Νάνσια Κωσταρά που μεταξύ άλλων σημείωσε πως “κάποιοι έχουν ως κληροδότημα συστήματα διαφθοράς, ενώ ο Σπύρος Πανάς μόνο κληροδότημα έχει από τον Κασιδόκωστα την αγάπη για τον τόπο του”.

Στον απολογισμό του έργου του αφιέρωσε ο Σπύρος Πανάς μεγάλο μέρος της ομιλίας του, υπογραμμίζοντας ότι στα 2,5 χρόνια της θητείας του αξιοποιήθηκαν πόροι 35 εκατομμυρίων ευρώ για έργα, και μάλιστα σε μια εποχή “πρωτοφανούς λιτότητας, με περικοπές πόρων προς τον Δήμο κατά 70% και μείωση προσωπικού κατά 50%”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των μεγάλων έργων που απαρίθμησε για την πόλη, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάπλαση των παιδικών χαρών και την ανακατασκευή της πλατείας Άλσους στο Πανόραμα, στη διευθέτηση του ρέματος του Κόρμπι, στα 30.000 τετραγωνικά μέτρα δρόμων και πεζόδρομων στη Βάρη, στην ολοκλήρωση του Γυμνασίου της Βουλιαγμένης και το Πρότυπο Οικολογικό και Αρχαιολογικό Πάρκο στο Καβούρι. Ειδικά όμως τόνισε τη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής την οποία πρεσβεύει που έχει ως ακρογωνιαίο λίθο τη διαφύλαξη της οικιστικής φυσιογνωμίας της πόλης: “Όποιος προσπαθήσει να αλλάξει τη φυσιογνωμία της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης θα μας βρει απέναντί του”, τόνισε.

Ειδική αναφορά έκανε ο Σπύρος Πανάς στους αντιπάλους της Ανεξάρτητης Κίνησης. “Κάποιοι με κατηγορούν ότι φυτεύω λουλουδάκια. Η αλήθεια είναι ότι φυτεύουμε δέντρα, δεκάδες χιλιάδες δέντρα και προτρέπουμε όλους τους δημότες να κάνουν το ίδιο, χωρίς να ζητήσουν καμία άδεια από κανένα”, τόνισε. Περαιτέρω έστρεψε τα βέλη του προς τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, καταλογίζοντάς του ότι έχει “ατζέντα αλλαγής της φυσιογνωμίας της περιοχής με άναρχη εμπορική ανάπτυξη”, ενώ τον κατηγόρησε ότι όσο ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών του πρώην Δήμου Βούλας, “δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ από τις εταιρείες που διαχειρίζονταν τις παραλίες” για να προσθέσει ότι επί θητείας του ο Δήμος απέσπασε 850.000 ευρώ για τις παραλίες. “Δεν ήξερε ο δήμος τι πρέπει να εισπράξει γιατί κάποιοι, ο κύριος Κωνσταντέλλος, έκρυβε τις συμβάσεις στο σπίτι του”, κατήγγειλε ο Δήμαρχος.

Μιλώντας για το σχέδιο της δημοτικής του ομάδας, μεταξύ άλλων ο Σπύρος Πανάς ανέφερε τη δημιουργία θερινού σινεμά στη βούλα, την ίδρυση Βοτανικού Πάρκου και φρυγανότοπου στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας, την υπογειοποίηση τμημάτων της παραλιακής λεωφόρου “ώστε να ενοποιηθεί η πόλη με τη θάλασσα”, την κατασκευή κλειστού γηπέδου στα αδόμητα ακίνητα επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης στη Βούλα, την ανέγερση νέου και σύγχρονου δημαρχείου, τη δημιουργία ΚΑΠΗ στη Βάρκιζα και βρεφονηπιακού σταθμού στη Βουλιαγμένη, ενώ εξέφρασε τη θέληση “να έρθει το μετρό κοντά στην περιοχή μας”.

Τέλος, ο Σπύρος Πανάς υποδέχτηκε στο βήμα έναν έναν τους 96 υποψηφίους της Ανεξάρτητης Κίνησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ενώ σε κλίμα ενθουσιασμού, έχοντας στο πλάι τον Πάρη και τον Αλέξανδρο Κασιδόκωστα δήλωσε βέβαιος ότι το έργο της δημοτικής αρχής “δεν θα μείνει στη μέση”.