Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ανεξάρτητη Κίνηση

Σπύρος Πανάς: Θέλουν να κάνουν Ντουμπάι τη Βουλιαγμένη

Μια σημαντική τηλεφωνική παρέμβαση έκανε την Παρασεκυή το βράδυ στο “Αποκαλυπτικό Δελτίο” του καναλιού Extra, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς.

Παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία από όσα είπε:

“Κάποιοι φτιάχνουν διατάγματα κατά παραγγελία. Τα συμφέροντα έχουν μπει μέσα στον Αστέρα και πάνε να καταστρέψουν τη Βουλιαγμένη. Πάνε να βάλουν 40.000 τετραγωνικά τσιμέντο, αλλά δεν θα τους αφήσουμε“.

Για την επίμαχη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής:

“Σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) στο Περιφερειακό Συμβούλιο έγινε μια μεγάλη μάχη του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής, έτσι ώστε να μην περάσει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Περιφέρεια. Το παιχνίδι είναι στημένο από το ΤΑΙΠΕΔ και την Εθνική Τράπεζα. Το κάνανε νύχτα και πήγανε να το περάσουν από την Περιφέρεια την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς να ενημερώσουν το Δήμο. Ευτυχώς ενημερωθήκαμε, κάναμε παρέμβαση, αναβλήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί βλέπανε ότι δεν θα περάσει, κάνανε “κωλοτούμπα” όλοι και ζήτησαν αναβολή εκείνη την ώρα και σήμερα (σ.σ. την Παρασκευή) τα φτιάξαν μεταξύ τους για να περάσουν το θέμα και να καταστρέψουν τη Βουλιαγμένη”.

Ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε:

“Ο δήμος πήρε ομόφωνη απόφαση να καταγγείλει όλη τη διαδικασία που είναι και πρωτοφανής και αδιαφανής. Ποτέ δεν μας ρώτησαν και ενημερωθήκαμε από το διαδίκτυο όταν άρχισε να φαίνεται ότι προχωράει ο διαγωνισμός, γιατί είχε παγώσει για 4-5 μήνες, αλλά στην ουσία βλέπω ότι δεν είχε παγώσει. Με τους επενδυτές έφτιαξαν τα ΕΣΧΑΔΑ για να διαλύσουν μια περιοχή που είναι μνημείο της φύσης και επί 30 χρόνια την προστατεύσαμε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κασιδόκωστας κι εμείς που είμασταν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια.

Για τον “Αστέρα” και τις επιπτώσεις της επένδυσης:

“Το συγκρότημα “Αφροδίτη” είναι κλειστό επειδή ήθελαν να αποδομήσουν τον “Αστέρα” όλες οι διοικήσεις και να τον ξεπουλήσουν εν μία νυκτί. Όλο τον Αστέρα τα τελευταία 15 χρόνια τον έχουν αφήσει στην τύχη του. Ένα στολίδι, μία εμβληματική ξενοδοχειακή εγκατάσταση, αν ήθελαν να την πουλήσουν, έπρεπε να την πουλήσουν σαν την καλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία. Αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν συμφέροντα από πίσω, έφτιαξαν ΕΣΧΑΔΑ και πάνε να κάνουν Ντουμπάι στη Βουλιαγμένη, με πενταόροφα. Συγκοινωνιολόγος συνεργάτης μου, αποκάλυψε ότι ο Λαιμός θα έχει 3.000 παραπάνω αυτοκίνητα την ημέρα. Γιατί λέγεται Λαιμός; Γιατί είναι στενό και το καλοκαίρι πηγαίνω εγώ με την πυρασφάλεια και πλακώνομαι για να μπορεί να περάσει το Πυροσβεστικό όχημα σε περίπτωση φωτιάς. Και σ’ αυτό το Λαιμό που είναι ήδη φορτισμένος, πάνε να τον φορτώσουν με 3.000 αυτοκίνητα την ημέρα, για να κάνουν μετά “by pass” τύπου Ντουμπάι μέσα από τη θάλασσα”.

Για το χρόνο έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων:

“Πώς είναι δυνατόν να καταθέτουν Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και έχουν πάρει προσφορές; Θα έπρεπε κανονικά να έχουν πρώτα εγκριθεί όλα αυτά και μετά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των προσφορών. Σας είπα ότι η διαδικασία πάσχει από παντού. Θα την προσβάλλουμε με όλα τα νομικά μέσα και θα την σταματήσουμε. Είναι απάτη μεγάλη, θα τους πάμε για κακούργημα και θα σταματήσουμε τη διαδικασία. Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει τίποτα. Θα κάνουμε αναστολή οικοδομικών αδειών για πέντε χρόνια, έχουμε κηρύξει αρχαιολογικό χώρο τη μισή Βουλιαγμένη και όλο τον Αστέρα ενώ κηρύξαμε τώρα με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ζώνες απόλυτης προστασίας. Η περιοχή είναι εν τοις πράγμασι δασική με το νέο ΝΟΚ”.

Για την αξία του ακινήτου:

“Η αξία του ακινήτου αυτού είναι ανεκτίμητη. Ο στόχος μας είναι να μην καταστρέψουμε έναν ευλογημένο τόπο, να τον αξιοποιήσουμε σωστά. Σιγά μην έχει ο Αστέρας αξία 300 εκατ. ευρώ!

Πώς θα κινηθεί η Δημοτική Αρχή στο εξής:

“Εμείς όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι είμαστε αντίθετοι σε αυτά τα συμφέροντα. Δεν τελείωσε τίποτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσουμε. Θα τους κοπεί η όρεξη! Στη Βουλιαγμένη δεν θα πέσει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο τσιμέντο”.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας