Η επιστροφή και η ...δικαίωση του Σπύρου Πανά για τον Αστέρα (video)

Η επιστροφή και η …δικαίωση του Σπύρου Πανά για τον Αστέρα (video)

Την επιστροφή του στα δημοτικά πράγματα της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έκανε αισθητή ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης, Σπύρος Πανάς, με αφορμή την τελευταία και ιδιαίτερα σημαντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που συζήτησε για το νέο ΕΣΧΑΔΑ του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας απουσίασε για ένα σημαντικό διάστημα εξαιτίας σοβαρών οικογενειακών υποχρεώσεων και δεν παρέλειψε να ζητήσει συγγνώμη από τους συναδέλφους του, δημοτικούς συμβούλους.

Η προ ημερήσιας διάταξης ερώτησή του μάλιστα για την άσχημη εικόνα στην είσοδο της Βούλας στο Ασκληπιείο προς τον δήμαρχο, δείχνει ότι ο Σπύρος Πανάς ξεκινά τον δρόμο της αντιπολίτευσης στη δημοτική αρχή.

Στην περίπτωση πάντως του νέου ΕΣΧΑΔΑ για τον Αστέρα, όπως παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Ανεξάρτητη Κίνηση συνέπλευσε με τη διοίκηση Κωνσταντέλλου, συμφωνώντας ότι η νέα πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Στο τέλος της συνεδρίασης υπερψήφισε μαζί με την πλειοψηφία το σχετικό ψήφισμα που πρότεινε ο Δήμαρχος των 3Β.

Είναι μια νέα μελέτη που σέβεται απόλυτα το περιβάλλον και ακολουθεί όλα αυτά για τα οποία αγωνιστήκαμε επί δύο χρόνια“, τόνισε ο Σπύρος Πανάς που χαρακτήρισε δικαίωση των αγώνων της τότε διοίκησης υπό τον ίδιο το γεγονός ότι ματαιώθηκε το πρώτο ΕΣΧΑΔΑ και πλέον προωθείται μια λύση σε διαφορετική κατεύθυνση.

Αφού παρέδωσα τον Δήμο τον Σεπτέμβριο του 2014, το ΕΣΧΑΔΑ που υποβλήθηκε έκανε λόγο για 100 κατοικίες, παρόλο που το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είχε συμφωνήσει για 50, σύμφωνα με τις δικές μας προτάσεις“, είπε ο Σπύρος Πανάς σημειώνοντας ότι χρειάστηκε και νέα μάχη προ του Συμβουλίου της Επικρατείας από την οποία ο Δήμος επίσημα ήταν απών.

Ανέφερε ακόμα ότι η τότε τοποθέτησή του είχε “μεγάλο πολιτικό κόστος” ενώ αντιμετώπισε και απειλές για τη ζωή του, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση έχει προσαρμόσει το νέο ΕΣΧΑΔΑ σε αυτά που μπορούν να βοηθήσουν την ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας μας“, σημείωσε και σχολίασε ότι η πρόβλεψη για 13-15 κατοικίες στην έκταση αυτή είναι δικαιολογημένη καθώς “σε όλα τα τουριστικά καταλύματα του πλανήτη υπάρχει και μια οικιστική περιοχή, που δεν μπορεί να ξεπερνά το 25% διότι μετά αλλάζει η χρήση“.

Τέλος, ο Σπύρος Πανάς επανέφερε την πρότασή του ο επενδυτής να κάνει δωρεά στον Δήμο για την ανακατασκευή όλων των δρόμων της Δημοτικής Ενότητας Βάρης και την κατασκευή του 3ου Γυμνασίου Λυκείου Βούλας.