Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ανεξάρτητη Κίνηση

Το πρώτο ντιμπέιτ Πανά – Κωνσταντέλλου

Ραδιο-μαχία στον σταθμό Alpha 989 και την εκπομπή της Ελένης Σπυρίδη είχαν τη Δευτέρα το πρωί οι διεκδικητές της δημαρχίας στη Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη, ο δήμαρχος Σπύρος Πανάς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Η συζήτηση ήταν πολιτισμένη και ο διάλογος ουσιαστικός, αγγίζοντας βέβαια στον περιορισμένο χρόνο (λιγότερο από 15 λεπτά συνολικά) μόνο τα κεντρικά θέματα αντιπαράθεσης.

Παραθέτουμε παρακάτω τα κυριότερα σημεία όσων είπαν στη συνομιλία τους, με τη σειρά του διαλόγου.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής – η συζήτηση ξεκινά στο 7:15. 

Σπύρος Πανάς: “Διαφύλαξη της οικιστικής φυσιογνωμίας”

Ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας είναι ο άνθρωπος που με έχει γαλουχήσει και με έχει μάθει τι σημαίνει να τα βάζεις με όλους και με όλα.

Πρώτη προτεραιότητα όλα αυτά τα χρόνια για την παράταξή μας ήταν η διαφύλαξη της οικιστικής φυσιογνωμίας της περιοχής και η ενίσχυση των υποδομών της.

Είχαμε φτάσει πολύ κοντά τον Απρίλιο του 2012 στο να παραχωρηθούν οι ακτές στον Δήμο, όμως με αστοχίες κάποιων ανθρώπων έκλεισε η Βουλή. Ζητάμε να αποδοθεί το παραλιακό μέτωπο στο Δήμο. Οι αντίπαλοί μας είχαν άλλες λογικές.

Από τη Γλυφάδα και έπειτα μέχρι τη Βάρκιζα νομίζεις ότι είσαι σε άλλη χώρα, ας μου επιτραπεί να πω, αλλά έτσι το βλέπουμε.

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: “Το απόλυτο έργο βιτρίνας η φύτευση της Βούλας”

Δεν είμαι της σχολής του μηδενισμού. Έχουμε διαφορά σε στρατηγική κατεύθυνση, στον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνουμε τους στόχους μας, τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε το μήνυμά μας. Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 3,5 χρόνια στην πόλη δεν είναι αυτό που προσδοκούσαν οι πολίτες όταν ψήφισαν τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα.

Πραγματικά έχει ολοκληρωθεί μια σειρά από έργα. Ποιο είναι το καινούργιο, το καινοτόμο το οποίο συνέβη τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας; Δυστυχώς, πέρα από την ολοκλήρωση και τα εγκαίνια ενόψει προεκλογικής περιόδου μιας σειράς από ώριμα έργα που έχουν ξεκινήσει και σχεδιάσει οι προηγούμενοι τρεις δήμαρχοι των περιοχών, δεν έχει συμβεί κάτι διαφορετικό.

Η ομάδα διοίκησης σήμερα έχει 6-7 ανθρώπους και δεν μπορεί να περάσει καμία απόφαση αν δεν στηριχθεί από ανθρώπους που ουσιαστικά και ευθέως αναγνωρίζουν σειρά ελλειμμάτων στον τρόπο με τον ο κύριος Πανάς ασκεί διοίκηση στην περιοχή.

Ότι λειτουργεί ο Δήμος σήμερα έστω και με τις αβελτηρίες που βλέπουμε, είναι επειδή εμείς συνειδητά αγαπάμε την περιοχή μας.

Χαιρετίζουμε και χειροκροτούμε τη φύτευση στην παραλία της Βούλας. Αλλά είναι το απόλυτο έργο βιτρίνας. Αν μπείτε μέσα στην πόλη, θα δείτε ότι έχει μετατραπεί σταδιακά με τα ελλείμματα διοίκησης σε μια μεγάλη μακρά χωματερή.

Λέμε ότι η διοίκηση του κυρίου Πανά είναι καλή. Αλλά λέμε ότι εμείς είμαστε καλύτεροι.

Σπύρος Πανάς: “Βάλαμε νοικοκυριό στα οικονομικά της Βάρης και της Βούλας”

Γνωριζόμαστε με τον κύριο Κωνσταντέλλο πάνω από 30 χρόνια. Εκείνη την περίοδο της ωρίμανσής μας ήταν προφανώς περισσότερο στη δουλειά του στην Ολυμπιακή. Ήταν επίσης με κάποιο πρώην Δήμαρχο που είχε τελείως άλλες κατευθύνσεις από αυτές που εμείς πρεσβεύαμε πριν 30 χρόνια -που τώρα τις πρεσβεύει όλος ο πλανήτης- τη δασοπροστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά μεγάλα λάθη ειδικά στη Βούλα, όπου η περιοχή παραλίγο να μετατραπεί σε Λας Βέγκας.

Τα έργα που ξεκίνησαν σταμάτησαν επειδή δεν υπήρχε χρηματοδότηση, γιατί δεν υπήρχαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Με τη δική μας διεκδίκηση ως δημοτική αρχή καταφέραμε κι πήραμε 2,5 εκατ. ευρώ για το Γυμνάσιο της Βουλιαγμένης, 1 εκατ. ευρώ για το Δημοτικό Σχολείο στον Ασύρματο της Βάρης που είχε σταματήσει για 6 χρόνια.

Όλα αυτά έγιναν βάζοντας νοικουριό. Τι καινοτόμο κάναμε στον Δήμο; Τον νοικοκυρέψαμε. Βρήκαμε χονδρικά 10 εκατ. ευρώ από τη Βάρη υποχρεώσεις σε δάνεια και τόκους και 7,5 εκατ. ευρώ από τη Βούλα. Η Βουλιαγμένη είχε πλεόνασμα 700 χιλιάδες ευρώ.

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: “Αποφάσεις της κυβέρνησης έκαναν νοικοκυριό”

Οι τρεις πόλεις είναι οικιστικές περιοχές και δεν υπάρχει καμία στρέλβωση. Η αξία τους φαίνεται από την τιμή ζώνης.

Οι οικονομίες κλίμακας που έγιναν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δυστυχώς έγιναν με αποφάσεις της κυβέρνησης και κανενός είδους νοικοκυριό. Τα μόνα οικονομικά στοιχεία που δεν έχουν εγκριθεί από τους ορκωτούς λογιστές είναι αυτά της νοικοκυρεμένη Βουλιαγμένης και όχι αυτά της ανοικοκύρευτης Βούλας και Βάρης.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας