Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ανεξάρτητη Κίνηση

Πανάς: Ο Δήμος κινδυνεύει σοβαρά να χρεοκοπήσει

Ως θέμα ζωής και θανάτου γα το Δήμο παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τις διεκδικήσεις της ΜΕΕΚΒ έναντι του Δήμου, ο Σπύρος Πανάς.

Πρόκειται για αγωγές που ζητούν τα ωφελήματα, δηλαδή τα ενοίκια, για το κατάστημα Νότος, το οποίο σύμφωνα με προηγούμενη τελεσίδικη δικαστική απόφαση, κρίθηκε ότι βρίσκεται σε ιδιοκτησία της μετοχικής εταιρείας ΜΕΕΚΒ και όχι του Δήμου. Η ετιαρεία διεκδικεί τα έσοδα που εισέπραττε επί χρόνια ο Δήμος από την εκμετάλλευση του ακινήτου αυτού.

Συνολικά η ΜΕΕΚΒ διεκδικεί με την αγωγή που εκδικάζεται σήμερα εκτός των άλλων 12 εκατομμύρια ευρώ συν τους τόκους. Τυχόν αρνητική έκβαση αυτής της δικαστικής διαμάχης, κατά τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, συνιστά “σοβαρό κίνδυνο να χρεοκοπήσει ο Δήμος”, όπως είπε χτες στους 70 περίπου παριστάμενους στην εκδήλωση.

Εκτός από το ιστορικό της υπόθεσης, ο Σπύρος Πανάς απέδωσε ευθέως ευθύνες στον πρώην Δήμαρχο Βούλας, Γιώργο Μάντεση αλλά και στη νομική υπηρεσία του Δήμου. Μάλιστα, στο κοινό διανεμήθηκε επιστολή του Δημάρχου προ τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, η οποία καταλήγει χαρακτηριστικά:

Για μένα προσωπικά, η ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει ονοματεπώνυμο. Δεν είμαι όμως εγώ αρμόδιος να την αποδώσω. Θεωρώ ότι η Πολιτεία είναι αυτή που πρέπει, μέσα από τον ενδελεχή έλεγχο των εντεταλμένων οργάνων της , να καταλογίσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει και να διασφαλίσει μακροπρόθεσμα το συμφέρον του Δημοσίου.

Από μεριάς του εξωτερικού νομικού γραφείου που έχει αναλάβει την υπόθεση το λόγο έλαβε ο Σπύρος Τσαντίνης, ο οποίος δήλωσε ότι σκοπός της νομικής προσπάθειας είναι “να μειώσουμε όσο γίνεται τη ζημιά που πάει να γίνει”, ενώ ενημέρωσε ότι “έχουμε προβάλει στις δίκες όλα τα νομικά επιχειρήματα ώστε αυτή τη φορά να έχουμε σωστή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των αιτημάτων της αγωγής”.

Ο Σπύρος Πανάς καταλογίζει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Βούλας ότι δεν ενημέρωσε για τις διεκδικήσεις της ΜΕΕΚΒ τον τότε ΕΟΤ, ο οποίος είχε παραχωρήσει την έκταση στο Δήμο κατά τη δημαρχία του Άγγελου Αποστολάτου. Κατά την άποψή του, αν είχε γνώση τότε ο ΕΟΤ και το Δημόσιο, ο Δήμος δεν θα έχανε την κομβική εκείνη δίκη.

Ακόμη, επέρριψε ευθύνες στη νομική υπηρεσία, σημειώνοντας το χρονικό μιας δίκης στην οποία δεν παρέστη ο Δήμος και καταδικάστηκε ερήμην. Λεπτομέρεια πάντως που δεν αναφέρθηκε είναι ότι κατά την εκδίκαση της έφεσης, η πρωτόδικη αυτή απόφαση δεν ελήφθη υπόψη.

Στο μικρόφωνο μίλησαν ο Άγγελος Αποστολάτος, ο γιος του πρώην δημάρχου Βούλας και διατελέσας αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Δημήτρης Κιούκης, ο εκδότης Κώστας Βενετσάνος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Θανόπουλος, ενώ το λόγο έλαβε και η πρώην αντιδήμαρχος Βάρης, Δήμητρα Σουτόγλου. Παρόντες στην εκδήλωση από τη μείζονα μειοψηφία, ο αρχηγός της Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσης Γεωργουλόπουλος και ο σύμβουλος Δήμος Βαμβασάκης.

Στελέχη της αντιπολίτευσης σχολίαζαν πάντως την πρωτοβουλία του Δημάρχου ως υπερβολική, από την άποψη της πολιτικής εκμετάλλευσης ενός θέματος. “Δεν θα κληθούμε να πληρώσουμε αύριο 12 εκατ. ευρώ”, τόνισαν. Σημείωσαν επίσης ότι συνειδητά η πλευρά της δημοτικής αρχής διαστρεβλώνει πλευρές της υπόθεσης για να κατασκευάσει ενόχους, την ίδια στιγμή που δεν κινείται στο σωστό νομικό έδαφος αλλά “πυροβολεί τα πόδια της”.

IMG_8639 IMG_8599

 

κλειδαράς Σπανός
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement