Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Ανεξάρτητη Κίνηση

Σπύρος Πανάς: Ο Κωνσταντέλλος παραπληροφορεί

Απάντηση στην ανακοίνωση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου εξέδωσε το επιτελείο της Ανεξάρτητης Κίνησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με αφορμή τις μετατάξεις που αιτούνται υπάλληλοι του δήμου. 

Δείτε το ρεπορτάζ του 3vita.gr εδώ. Δείτε την ανακοίνωση της παράταξης Κωνσταντέλλου εδώ.

Η ανακοίνωση του απερχόμενου δημάρχου 3Β:

Για μια ακόμα φορά ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προσπαθεί ηθελημένα να παραπληροφορήσει τους πολίτες της Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης με στόχο να σπιλώσει τη Διοίκηση του Δήμου που λειτουργεί σύμφωνα με τον Νόμο, αλλά κυρίως με αίσθημα δικαίου προς τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά στην ενδοδημοτική κινητικότητα των υπαλλήλων θα θέλαμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα τόσο τους πολίτες όσο και τον κ. Κωνσταντέλλο, ο οποίος αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι δεν γνωρίζει πως λειτουργεί η Δημοσία Διοίκηση, για τα εξής:

1. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης στελέχωσης Δήμων όπως διαμορφώθηκε από την ομάδα εργασίας του Υπουργείου  Εσωτερικών, ο Δήμος μας κρίθηκε ότι έχει 40 εργαζόμενους ως πλεονασματικό προσωπικό. Ο Νόμος συγχρόνως ορίζει ρητά ότι η έγκριση της μετακίνησής των υπαλλήλων διασφαλίζει την εργασία τους. Σε διαφορετική περίπτωση οι 40 συνάνθρωποι μας, που επί χρόνια υπηρέτησαν υπεύθυνα την πόλη μας, είναι αντιμέτωποι  με την ανεργία. Αν ο κ. Κωνσταντέλλος δεν έχει πρόβλημα να οδηγεί με ευκολία ανθρώπους μπροστά στο φάντασμα της ανεργίας, πρέπει να του ξεκαθαρίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς πιστεύουν σε μια άλλη κοινωνική πολιτική που σέβεται τον άνθρωπο και αναγνωρίζει τις αντικειμενικές δυσκολίες της εποχής.

2. Για την ενδοδημοτική κινητικότητα υπάρχει αμετάκλητη παράταση η οποία λήγει στις 30 Αυγούστου 2014. Όσες αιτήσεις δεν έχουν εγκριθεί μέχρι αυτή την ημερομηνία διαγράφονται και οι υπάλληλοι χάνουν τη δυνατότητα μετακίνησης, όπως ορίζεται σαφώς από το Νόμο. Προφανώς λοιπόν ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς ακολούθησε ρητά το Νόμο και τις προθεσμίες που ορίζονται.

3. Η έγκριση των αιτήσεων που αφορούν στην ενδοδημοτική κινητικότητα των υπαλλήλων, σύμφωνα με το Νόμο αλλά και τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, είναι αρμοδιότητας του Δημάρχου. Όπως μάλιστα  ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς ο λόγος που το θέμα τέθηκε στην ημερήσια διάταξη είναι για να μπορέσουν όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, με εισήγηση του κ. Κωνσταντέλλου, σε  προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισαν να μη διευκολύνουν τους συνανθρώπους τους, να έχουν μια ακόμα ευκαιρία να διορθώσουν αυτή τη λανθασμένη στάση τους, απέναντι σε όσους εργαζόμενους για ανθρωπιστικούς λόγους και λόγους επιβίωσης έκαναν την αίτηση μετακίνησης.

4. Τέλος, με τη δυνατότητα της ενδοδημοτικής κινητικότητας ο Δήμος ενισχύεται με επιπλέον προσωπικό 13 υπάλληλων που μάλιστα σύμφωνα με τον Νόμο δεν μπορούν να απολυθούν. Προφανώς λοιπόν ο κ. Κωνσταντέλλος παραπληροφορεί τους πολίτες αναφέροντας ότι ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς αποδυναμώνει το Δήμο.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας