Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ανεξάρτητη Κίνηση

Η ομιλία του Σπύρου Πανά στον απολογισμό του (βίντεο)

Όσοι παρακολούθησαν από κοντά την εκδήλωση στην αίθουσα “Ιωνία” την Τετάρτη, είδαν ότι ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς, λίγο συμβουλευόταν το γραπτό λόγο του. Κάτω από το βίντεο ακολουθεί η γραπτή τοποθέτησή του.

ΟΜΙΛΙΑ Σ. ΠΑΝΑ

02/10/2013

 

Φίλες και φίλοι

Αγαπητοί συνεργάτες

 

Σας ευχαριστώ πολύ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας για τον πρώτο Δημόσιο Απολογισμό του Δήμου μας. Η σημερινή σας παρουσία δείχνει ότι είστε μαζί μας και θα είστε δίπλα μας, σύμμαχοι στο έργο μας.

 

Σας καλωσορίσω σε μια εκδήλωση με ιδιαίτερη σημασία.

Γιατί σήμερα θα αποδείξουμε ότι όποιος αγαπάει τον τόπο του και όποιος έχει όραμα για το αύριο,

παράγει έργο ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Προγραμματίσαμε σήμερα τον απολογισμό του έργου μας, για να δείτε όλοι όσα κάνουμε στην πόλη που ζούμε αλλά και για να μάθετε και κάτω από ποιες συνθήκες τα κάνουμε.

 

Ο νέος Δήμος ακολουθεί το όραμα όλων μας για να γίνει η πόλη μας η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας.

Το έργο και τις παρεμβάσεις που κάνουμε σε όλη την πόλη, και στις 3 Δημοτικές Ενότητες, το βλέπετε καθημερινά.

Ζείτε την πόλη να αλλάζει, να εκσυγχρονίζεται, διατηρώντας όμως πάντα τη φυσική της ομορφιά.

 

Σε μια εποχή που οι πόροι γίνονται όλο και λιγότεροι εμείς δουλεύουμε συστηματικά για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής όλων μας και να διασφαλίσουμε την ξεχωριστή φυσιογνωμία της πόλης μας.

 

Πρέπει όμως να σας πω ότι το έργο αυτό το έργο δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται συνεχή προσπάθεια, λεπτομερή σχεδιασμό και κυρίως χρειάζεται όλες τις δυνάμεις ενωμένες.

 

Όπως όλοι γνωρίζετε ανέλαβα την ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου πριν από 18 μήνες, ύστερα από την αιφνίδια ασθένεια του δημάρχου μας του Γρ. Κασιδόκωστα, του ανθρώπου που μας μεγάλωσε, του ανθρώπου που μας δίδαξε να προσφέρουμε, του ανθρώπου που μας έμαθε να τα βάζουμε με τα μεγάλα συμφέροντα για το καλό του τόπου μας

 

Ανέλαβα την ευθύνη να κάνω πράξη μαζί με τους συνεργάτες μου, το πρόγραμμα μας.

Είναι το πρόγραμμα που εσείς εμπιστευτήκατε με την ψήφο σας και επιλέξατε για το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας.

Όλοι βλέπετε ότι κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντι σας. Δημιουργούμε ένα Δήμο σύγχρονο, ανθρώπινο, αντάξιο των υψηλών προσδοκιών μας.

Όλα όσα έχουν γίνει αυτούς τους 18 μήνες, καθορίζονται από τις αρχές και τις αξίες που η παράταξή μας υπηρετεί επί δεκαετίες. Ειλικρίνεια, διαφάνεια, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα είναι τα στοιχεία που μας καθοδηγούν.

 

Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα. Θέλουμε να διαφυλάξουμε το σημερινό χαρακτήρα της πόλης μας, θέλουμε να ενισχύσουμε τις υποδομές της, που πραγματικά αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις, θέλουμε να προστατέψουμε τη φυσιογνωμία της περιοχής μας από τα συμφέροντα που μας έχουν περικυκλώσει.

Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να μετατρέψει τον ξεχωριστό μας τόπο σε πεδίο άναρχης εμπορικής ανάπτυξης. Και θα το κάνουμε, γιατί εμείς μπορούμε όπως το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν.

 

Όλοι σας γνωρίζετε ότι ο Δήμος μας είναι αποτέλεσμα της αναγκαστικής συνένωσης τριών ξεχωριστών Δήμων, με διαφορετικά προβλήματα, διαφορετικές προτεραιότητες, διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας και διαφορετική φιλοσοφία στη Διοίκηση.

Η ενοποίησή τους ήταν μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Έπρεπε να στήσουμε από την αρχή έναν νέο μηχανισμό διοίκησης. Αυτό απαίτησε πολύ χρόνο και τεράστια προσπάθεια προσαρμογής.

Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα δεν έχουμε την απαραίτητη στήριξη της Πολιτείας.. Αντίθετα μάλιστα ήρθαμε αντιμέτωποι με πρωτοφανή μείωση πόρων, σημαντικά μειωμένο προσωπικό, και συνεχή αύξηση των αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αποτελούν άθλο όλα όσα έγιναν το διάστημα αυτό. Παρόλα αυτά εμείς, με αυτές τις συνθήκες και με σκληρή καθημερινή δουλειά αλλάζουμε προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης μας.

 

Το αποτέλεσμα της δικής μας δουλειάς δεν αποτυπώνεται στο έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας, – το κόστος του οποίου δεν επιβάρυνε καθόλου το Δήμο μας – αλλά το ζείτε καθημερινά στη γειτονιά σας.

 

Το έργο μας αλλά και οι παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε είναι η δική μας σφραγίδα

για τη δημιουργία μιας πόλης πρότυπο για την Αττική αλλά και τη χώρα μας.

 

Μια πόλη αντάξια των προσδοκιών όλων όσων μεγάλωσαν σε αυτό τον τόπο και όλων όσων επέλεξαν να επενδύσουν εδώ τα όνειρά τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

Στόχος μας είναι η μοναδικότητα της πόλης μας να διατηρηθεί και να ενισχυθεί και αυτό θα γίνει με διεκδικήσεις και έργα.

 

Παραλιακό Μέτωπο

 

Η πρώτη και μεγάλη διεκδίκησή μας ήταν να περάσει στην κυριότητα μας το παραλιακό μέτωπο.

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε καταφέραμε να εισάγουμε στη Βουλή τροπολογία που αφορά στην παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο δήμο μας. Λόγω όμως του αιφνιδίου κλεισίματος της Βουλής για τις πρόωρες εκλογές, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

 

Εμείς όμως συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση και θα πετύχουμε το στόχο μας. Η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων μας στις παραλίες είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

 

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο παραλιακό μέτωπο, μια διδακτική διαδρομή που αφορά στο περιβάλλον. Η διαμόρφωσή του θα ξεκινά από το κάμπινγκ της Βούλας με τη δημιουργία ενός Βοτανικού Πάρκου και θα καταλήγει στο δικό μας «φρυγανότοπο», στην ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας. Όλη η διαδρομή θα διατρέχεται από ποδηλατοδρόμο και πεζόδρομο. Κατά μήκος αυτής της διαδρομής, σε όλες τις ακτές, θα διαμορφωθούν οικολογικά πάρκα, με παιδικές χαρές, εσωτερικούς πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους.

 

Έχετε ήδη δει την αλλαγή της εικόνας του παραλιακού μετώπου. Ανοίξαμε την πόλη προς στη θάλασσα, απομακρύνοντας όλες τις παράνομες χρήσεις και κατασκευές ενώ ενισχύσαμε το πράσινο με φυτεύσεις, διαμορφώσεις και διαδρομές περιπάτου. Προχωράμε παράλληλα στην ολοκλήρωση του Οικολογικού και Αρχαιολογικού Πάρκου στο Μ. Καβούρι που θα αποτελέσει το πρότυπο για τις διαμορφώσεις σε όλες τις ακτές μας.

 

 

Δεν σταματάμε όμως μόνο σε έργα. Ήδη διεκδικήσαμε και κερδίσαμε χρήματα που ανήκουν στο Δήμο, εισπράττοντας οφειλές προηγούμενων ετών ύψους 500.000 ευρώ από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, που εκμεταλλευόταν επί χρόνια τις ακτές της πόλης μας.

Οι οφειλές αυτές αφορούσαν κυρίως το Δήμο Βούλας για τα χρόνια από το 2007 έως το 2010.

 

Κάποιοι στο παρελθόν δεν διεκδικούσαν αυτά που η πόλη και οι πολίτες δικαιούνται. Εμείς όμως δεν ξεχνάμε, δεν κλείνουμε τα μάτια, και πάνω από όλα δεν χαρίζουμε τίποτα σε κανέναν.

 

Αρχαιολογικοί χώροι στη Βουλιαγμένη

 

Και τώρα θα έρθω στην περιοχή που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στην περιοχή που αφιέρωσα όλη μου τη ζωή για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο που σήμερα όλοι απολαμβάνουμε, στην περιοχή που ήταν και είναι στο στόχαστρο όλων των συμφερόντων.

Στόχος μας είναι να «θωρακίσουμε» τη Βουλιαγμένη και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσοι επιχειρήσουν να προωθήσουν στην περιοχή οποιοδήποτε σχέδιο «ανάπτυξης», που θα απειλήσει τον μοναδικό χαρακτήρα της θα μας βρουν απέναντί τους.

Για αυτό ήδη έχουμε πάρει μια σειρά μέτρων για να την προστατέψουμε.Ανάμεσά τους είναι η ανακήρυξη περιοχών της Βουλιαγμένης ως αρχαιολογικών χώρων, κάτι το οποίο θα υλοποιηθεί άμεσα.

 

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον Χρήστο Διονυσόπουλο, ιστορικό και αρχαιολόγο, έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν όλα αυτά τα χρόνια δίπλα μας και στήριζε έμπρακτα τις διεκδικήσεις μας.

 

Συγκοινωνίες

 

Υπάρχουν όμως και τα καθημερινά που είναι συνεχώς πιο δύσκολα σε αυτή την ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία της χώρας. Για αυτό το λόγο σήμερα παρά ποτέ είναι επιτακτική η ανάγκη να συνδέσουμε την πόλη μας με τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

 

Εργαζόμαστε με στόχο την επέκταση της Γραμμής του ΜΕΤΡΟ, από το Ελληνικό στη Βούλα,σε ένα χώρο που ενώνει και τις τρεις δημοτικές ενότητες. Παράλληλα απαιτούμε έναν νέο σχεδιασμό Αστικών Γραμμών, από τις γειτονιές του Δήμου μας προς το σταθμό του Ελληνικού. Ήδη έχουμε καταφέρει η γραμμή 114 να φτάνει μέχρι το σταθμό του ΜΕΤΡΟ.

 

Χρηματοδοτικά προγράμματα

Με την ίδια μεθοδικότητα αντιμετωπίζουμε και τις πολλές ελλείψεις που βρήκαμε σε βασικές υποδομές, στο Δήμο. Με δεδομένο ότι οι πόροι των Δήμων έχουν μειωθεί δραματικά, έχουμε ρίξει το βάρος μας στη διεκδίκηση πόρων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

 

Στο πλαίσιο αυτό ήδη υλοποιήσαμε και προγραμματίζουμε να υλοποιήσουμε:

• την κατασκευή αγωγού όμβριων για την αντιπλημμυρική προστασία της Μηλαδέζας

• την κατασκευή έργων οδοποιίας στη Βάρη

• την κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων στη Βούλα

• την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο Κόρμπι

• την κατασκευή της Πλατείας 25ης Μαρτίου, στη Μηλαδέζα

• την υλοποίηση του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού

• την ολοκλήρωση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης

την ολοκλήρωση του Γυμνασίου Βουλιαγμένης…

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα έργα που διεκδικήσαμε με επιτυχία και διεκδικούμε για το μέλλον.

 

Όμως δεν αρκούμαστε μόνο στις διεκδικήσεις, με σχεδιασμό και σωστό προγραμματισμό, υλοποιείται μια σειρά έργων και παρεμβάσεων σε όλο το Δήμο με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

 

Φυσικό και οικιστικό περιβάλλον

 

Προτεραιότητά μας είναι η προστασία και η ενίσχυση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος.

Για αυτό και

ολοκληρώνουμε την Ανάπλαση του Μεγάλου Καβουρίου, ως το τέλος του 2013.

Κατασκευάζουμε δίκτυο ομβρίων υδάτων στα Δικηγορικά της Βούλας, προϋπολογισμού 1.950.000ευρώ.

Καταθέσαμε μελέτη στην Περιφέρεια για την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στη Μηλαδέζα προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

Έγιναν οι συνδέσεις ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης της Βάρης και της Βούλας.

Κάναμε παρέμβαση για τη διαφύλαξη του χαρακτήρα της Βούλας, ως περιοχής αποκλειστικής κατοικίας.

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο κανονιστικές αποφάσεις για την αναβάθμιση της χρήσης των κοινόχρηστων χώρων και των λαϊκών αγορών.

Πετύχαμε την αναστολή οικοδομικών εργασιών σε τμήμα του πάρκου στα Πηγαδάκια της Βούλας, με στόχο τη δημιουργία μεγάλου πάρκου.

Ολοκληρώνουμε την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στη Βάρη.

Προχωρήσαμε στη προσβολή του Προεδρικού Διατάγματος, προκειμένου να εξαιρεθεί η περιοχή Χέρωμα από τη ζώνη προστασίας και να μπορέσει να ενταχθεί στο σχέδιο πόλης.

Πετύχαμε ειδικές διατάξεις που αφορούν τους ιδιοκτήτες του Χερώματος. Συγκεκριμένα, ύστερα από συντονισμένη προσπάθεια, μέσα από την ψήφιση του νέου νόμου για τα αυθαίρετα πετύχαμε να συμπεριληφθούν ειδικές διατάξεις που αφορούν τους ιδιοκτήτες του Χερώματος, μέσα από τις οποίες γίνεται ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα για την επίλυση ενός σοβαρού κοινωνικού προβλήματος που έχει ταλαιπωρήσει για περισσότερο από τρεις δεκαετίες εκατοντάδες οικογένειες. Πλέον όλοι οι ιδιοκτήτες του Χερώματος έχουν τη δυνατότητα να απαλλαγούν από το άγχος της κατεδάφισης των κατοικιών τους και της πληρωμής υπέρογκων προστίμων μέσω της ένταξης στο νέο Νόμο. Και όχι μόνον αυτό. Για πρώτη φορά υπάρχει ρητή πρόβλεψη στο Νόμο και για το μέλλον, για το τι πρέπει να γίνει στο Χέρωμα το συντομότερο δυνατό και να ισχύσει και μετά τη λήξη του χρόνου της αναστολής. Θέλω να ευχαριστήσω εδώ τη βουλευτή κ. Γεωργία Μαρτίνου η οποία ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα του Χερώματος και στέκεται πάντα δίπλα μας, υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο τις διεκδικήσεις μας.

Ολοκληρώσαμε την πρώτη Ανάρτηση για την κύρωση της πράξης εφαρμογής στο Κόρμπι.

Ολοκληρώθηκε η οριοθέτηση του ρέματος στο Κόρμπι, και διεκδικούμε από την Περιφέρεια την κατασκευή του έργου.

Ολοκληρώσαμε την πράξη εφαρμογής στον Ασύρματο, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εφαρμογής του Σχεδίου.

Δρομολογήσαμε την τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου στο Κόρμπι, για την κατασκευή της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία. Τη διαδικασία αυτή κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι προσπαθούν να την μπλοκάρουν στα όργανα του Δήμου, επικαλούμενοι αστήρικτες προφάσεις, να είστε βέβαιοι όμως ότι εμείς δεν θα σταματήσουμε να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το σημείο οφείλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας, προκειμένου να προχωρήσει αυτό το έργο, αλλά και τον άνθρωπο που δεν σταματά να προσφέρει, τον κ. Θανάση Μαρτίνο και την οικογένεια του.

Καθαριότητα

 

Ένας τομέας που έχει ιδιαίτερη σημασία για το Δήμο, την εικόνα της πόλης και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, είναι ο τομέας της Καθαριότητας. Εμείς εκεί έχουμε ρίξει όλες μας τις δυνάμεις.

Δυστυχώς οι περικοπές στο προσωπικό, η μείωση της χρηματοδότησης οι συνεχείς απεργίες των εργαζομένων έχουν πλήξει ιδιαίτερα τον τομέα αυτό.

Όμως ήδη έχουμε αντιμετωπίσει τα κυριότερα προβλήματα και δεν σταματάμε γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε καλύτερα. Και μπορούμε καλύτερα όλοι μαζί. Με τη δική σας βοήθεια, και τη δική σας συνεργασία η πόλη μας θα είναι πρότυπο καθαριότητας.

Ήδη εκπονείται ολοκληρωμένη μελέτη διαχείρισης απορριμμάτων,

συντηρείται ο εξοπλισμός,

αναδιοργανώθηκε η υπηρεσία

και υλοποιούμε μια σειρά από νέες προμήθειες.

 

Θα ήθελα όμως σε αυτό το σημείο να σας ενημερώσω ότι σε σχέση με το 2011,

σήμερα ο Δήμος λειτουργεί με 187 εργαζόμενους λιγότερους. Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού που μας λείπει, προέρχεται από την Καθαριότητα.

Πολιτική Προστασία

 

Η πόλη μας είναι ένας από τους κυριότερους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική.Όλα αυτά τα χρόνια τον προστατεύουμε υπεύθυνα με κάθε δυνατό τρόπο. Για εμάς η προστασία του πρασίνου της πόλης μας είναι η πρώτη προτεραιότητα.

 

Είμαστε υπερήφανοι γιατί καταφέραμε στα τρία χρόνια που διοικούμε το δήμο να προστατέψουμε την περιοχή μας, όπως προστατεύσαμε και τα προηγούμενα 20 χρόνια στη Βουλιαγμένη και αυτό έγινε με σχεδιασμό από την πρώτη στιγμή

Εκπονήσαμε και εφαρμόζουμε ένα νέο ενιαίο Επιχειρησιακό Σχέδιο.

Δημιουργήσαμε δημοτικές ομάδες πυρασφάλειας σε Βάρη και Βούλα και αναδιοργανώσαμε πλήρως τη δημοτική ομάδα πυρασφάλειας.

Οι εθελοντικές ομάδες εντάχθηκαν με επιτυχία στο μηχανισμό του Δήμου.

Ενισχύουμε συνεχώς τον εξοπλισμό.

 

Πράσινο – Κοινόχρηστοι χώροι

 

Δεν φτάνει όμως μόνο η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Πρέπει να ενισχύουμε το πράσινο στην πόλη μας, γιατί αυτή είναι η ανταπόδοση μας στον πλανήτη.

Για αυτό και:

Υλοποιήσαμε την ανακατασκευή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης στο Πηγάδι στο Κόρμπι

Ανακατασκευάσαμε πλήρως την παιδική χαρά στην παραλία της Βάρκιζας

Ολοκληρώσαμε το οικολογικό πάρκο στην οδό Ζακύνθου, στη Βούλα.

Προχωρήσαμε σε έργα ανάπλασης στην Πλατεία Θέμιδος στη Βούλα.

Επανασχεδιάσαμε και διαμορφώσαμε πάρκα, σε όλο το Δήμο.

Προχωρήσαμε σε δεντροφυτεύσεις προκειμένου να ενισχύσουμε τους πνεύμονες πρασίνου της πόλης

Προχωράμε στην σταδιακή αναβάθμιση και πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών του Δήμου με στόχο την ασφάλεια των παιδιών μας.

Έχει ήδη ξεκινήσει μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Ιμίων και τη διάνοιξη της Βασιλέως Παύλου στη Βούλα.

Αναδείξαμε το Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου και την Πλατεία Μπακογιάννη στη Βούλα.

 

Οδικό δίκτυο – κυκλοφορία

 

Αλλά και στον τομέα οδικού δικτύου και της κυκλοφορίας, φροντίζουμε ώστε η καθημερινότητα όλων μας να γίνει ασφαλέστερη και καλύτερη.

Θα αναφερθώ επιγραμματικά:

Στα έργα οδοποιίας στη Μηλαδέζα.

Στην ολοκλήρωση του έργου οδοποιίας στον Ασύρματο.

Στην ανακατασκευή του οδοστρώματος στην οδό Καρπενησίου στη Βούλα.

Στη συντήρηση πεζοδρόμιών σε όλο το Δήμο.

Στην αναβάθμιση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στο Πανόραμα, μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Στις κυκλοφοριακές μελέτες, που θα αφορούν όλες τις γειτονιές της πόλης.

 

 

Δημοτική Αστυνομία

 

Και ενώ η πόλη μας οργανώνεται, γίνεται λειτουργική, ξαφνικά έρχεται το κράτος και σε μια νύχτα καταργεί τη σημαντικότερη δομή του δήμου, τη Δημοτική Αστυνομία.

Από την πρώτη στιγμή που συνενώθηκε ο Δήμος είδατε την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αστυνομίας σε όλα τα επίπεδα. Είμαι αντίθετος με την απόφαση κατάργησής της. Είναι μια απόφαση που δεν λαμβάνει υπόψη της τον τρόπο λειτουργίας της δικής μας πόλης.

 

Θα ήθελα όμως αυτοί πού πήραν την απόφαση να μας απαντήσουν:

πως θα λειτουργήσει χωρίς αυτήν ένας Δήμος σαν το δικό μας;

Πως θα προστατευθούν από την ανάπτυξη παράνομων χρήσεων τα 60 σχεδόν χιλιόμετρα της παραλίας μας;

Πως θα υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος στη στάθμευση και κυκλοφορία, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου κατακλύζουν την περιοχή μας χιλιάδες επισκέπτες;

Πως θα διαφυλάξουμε τον οικιστικό χαρακτήρα και την απαράμιλλη ομορφιά της, χωρίς τον απαραίτητο μηχανισμό ελέγχου;

Ποιοι θα ασκήσουν τις δεκάδες αρμοδιότητες που ασκεί η Δημοτική Αστυνομία;

 

Από την πλευρά μας προχωρούμε σε μια σειρά κινήσεων που θα επαναφέρουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες μας. Ήδη συζητούμε τη μεταφορά στην περιοχή μας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής ενώ παράλληλα προωθούνται και άλλες ενέργειες.

 

Κοινωνική Μέριμνα

 

Σε αυτό το σημείο θέλω όμως να σας μιλήσω για τη βοήθεια που παρέχει ο δήμος σε όσους το έχουν ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη εποχή:

Ενισχύουμε συνεχώς τις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές του Δήμου:

με την αναβάθμιση της λειτουργίας των δύο υφιστάμενων ΚΑΠΗ και τη δημιουργία ΚΑΠΗ στη Βουλιαγμένη,

με τη λειτουργία του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης του Προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης

με τη λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου.

με στήριξη σε πάνω από 200 συμπολίτες μας παρέχοντας τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και εύρεση εργασίας.

 

Παράλληλα, φροντίζουμε έμπρακτα τη βελτίωση της καθημερινότητας της οικογένειας.

Για αυτό και:

Παραδώσαμε τον 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Βάρης , στη Μηλαδέζα.

Τροποποιήσαμε το εγκεκριμένο σχέδιο, για την ανέγερση του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Βάρκιζα.

Λειτουργούμε για πρώτη φορά το Βρεφονηπιακό Σταθμό στην Ηρακλειδών στη Βούλα.

Συνολικά θέτουμε σε λειτουργία 4 σύγχρονους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

 

Επένδυση στη γνώση και την παιδεία

 

Υποδεχθήκαμε τη νέα σχολική χρονιά με καλύτερες και περισσότερες σχολικές υποδομές. Όταν η πολιτεία διαθέτει μόλις 39 ευρώ για κάθε έναν από τους 5.000 μαθητές μας, εμείς κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας την εκπαίδευση που τους αξίζει.

Ολοκληρώσαμε τις εργασίες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης, στον Ασύρματο.

Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση έκτασης στον Ο.Σ.Κ., προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του 2ου Λυκείου Βάρης.

Παραδόθηκε η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας

Πετύχαμε τη χρηματοδότηση και ολοκληρώνουμε την κατασκευή του Νέου Γυμνασίου Βουλιαγμένης.

Διεκδικούμε και θα κατασκευάσουμε το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βούλας. Ήδη έχουμε παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την απαλλοτρίωση της έκτασης Παρά τα εμπόδια που επιχειρούν κάποιοι να βάλουν στην υλοποίηση του έργου, εμείς εμμένουμε στην απόφαση μας. Δεν θα σταματήσουμε και θα κάνουμε πράξη το όραμα των κατοίκων της περιοχής.

Πραγματοποιούμε διαρκώς και με σχεδιασμό εργασίες συντήρησης σε όλα τα σχολεία της πόλης μας.

Πραγματοποιήσαμε το διαχωρισμό του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Βούλας, πάγιο αίτημα γονέων και εκπαιδευτικών.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Και πως θα μπορούσε να υπάρχει παιδεία χωρίς τον αθλητισμό και τον πολιτισμό;

Για αυτό και στηρίζουμε αυτούς τους τομείς έμπρακτα

Από την πρώτη μέρα εργαστήκαμε για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.

Προχωρήσαμε στον πλήρη ανασχεδιασμό του Αθλητικού κέντρου της Βούλας.

Προχωράμε σε έργα ανακατασκευής γηπέδων μπάσκετ σε όλη την περιοχή.

Στηρίζουμε έμπρακτα όλα τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία μέσω προγράμματος χρηματοδότησης του Δήμου.

Παράλληλα προσφέραμε πολλές και δημιουργικές επιλογές άθλησης και πολιτισμού μέσα από τα προγράμματα που υλοποιήσαμε.

ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

 

Γνωρίζουμε όλοι ότι η τοπική οικονομία στηρίζεται κυρίως στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην πόλη μας. Ως Δήμος αναγνωρίζουμε την προσφορά τους και αναλαμβάνουμε διαρκείς πρωτοβουλίες και δράσεις για την αναβάθμιση των εμπορικών σημείων όλης της πόλης.

 

Στόχος μας είναι:

η αύξηση της επισκεψιμότητας

η τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και

η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Παράλληλα προχωρήσαμε στη μείωση των τελών για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων με στόχο:

την αύξηση της ανταγωνιστικότητας

και τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων

 

ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

 

Οι επιχειρήσεις όμως είναι ο ένας πυλώνας του Δήμου.

Ο Δήμος, η πόλη μας, είστε εσείς όλοι οι δημότες. Για αυτό θέλουμε να σας προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες Γιατί πιστεύουμε ότι πρώτα από όλα είστε εσείς. Για αυτό και θεσμοθετήσαμε την Ημέρα Δημότη, ενώ είμαστε περήφανοι για τη λειτουργία της Γραμμής Δημότη αλλά και την έκδοσή της Κάρτας Δημότη με προνόμια που εμπλουτίζονται συνεχώς.

 

Φίλες και φίλοι

Όλα όσα έγιναν στο Δήμο μας, έγιναν ουσιαστικά σε συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας. Τα τελευταία 2,5 χρόνια, η χρηματοδότηση από το κράτος έχει μειωθεί δραματικά. Την ίδια στιγμή, ο Δήμος μας επιβαρύνθηκε στο νέο ξεκίνημά του με ένα σημαντικό χρέος, ύψους 16.400.000 ευρώ, που κληρονόμησε από το παρελθόν.

Παρόλα αυτά και γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι δημότες λόγω της οικονομικής κρίσης, εμείς:

«παγώσαμε» τα δημοτικά τέλη για το 2012 και το 2013.

Προτείνουμε να μην πραγματοποιηθεί καμία αύξηση το 2014.

Έχουμε εντάξει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013, έργα και μελέτες ύψους 10.500.000 ευρώ,

Νοικοκυρέψαμε το Δήμο και μειώσαμε τις λειτουργικές μας δαπάνες κατά 8.000.000 ευρώ

 

Σήμερα σας ανέφερα μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που αποτελούν μόνο την αρχή για να γίνει η πόλη μας η καλύτερη πόλη της Ελλάδας.

 

Το έργο μας δεν θα μείνει στη μέση. Να είστε βέβαιοι ότι θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το ολοκληρώσουμε και να το διατηρήσουμε. Εμείς άλλωστε έτσι λειτουργούμε πάντα, 20 χρόνια στη Βουλιαγμένη και 3 χρόνια στο νέο δήμο

 

Η σχέση μου μαζί σας είναι σχέση ζωής

 

Σας δίνω μια υπόσχεση. Σας εγγυώμαι ότι εγώ και οι συνεργάτες μου δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί ο τόπος μας. Σας εγγυώμαι ότι και τα επόμενα χρόνια θα ζούμε σε μια πόλη όμορφη, λειτουργική και ανθρώπινη

 

Αυτή τη δέσμευση θα την κάνουμε πράξη με τη δική σας βοήθεια, με τη δική σας στήριξη και με τη δική σας εμπιστοσύνη

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

κλειδαράς Σπανός
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement