Η Βούλα αποφάσισε: Κηπούπολη με δυνατή ομάδα Πανά (photo-video)

“Η Βούλα και όλος ο Δήμος μας θα παραμείνει κηπούπολη, δεν θα επιτρέψουμε να αλλοιωθεί η οικιστική φυσιογνωμία της περιοχής”, ήταν η δέσμευση που επανειλημμένα έδωσε ενώπιον ενός μεγάλου και ενθουσιώδους κοινού ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς, χθες, κατά την προεκλογική συγκέντρωση της Ανεξάρτητης Κίνησης στην πλατεία της Βούλας.

Η βροχή και το κρύο δεν απέτρεψε την εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το χώρο του πάρκινγκ στην πλατεία της Βούλας. Παρόντες και σε αυτή την προεκλογική συγκέντρωση της Ανεξάρτητης Κίνησης, οι στενοί άνθρωποι του πρώην Δημάρχου, Γρηγόρη Κασιδόκωστα, Μαριάννα Λάτση, Πάρης και Αλέξανδρος Κασιδόκωστας, αλλά και η “ζωντανή ιστορία” της Βούλας, οι πρώην Δήμαρχοι Άγγελος Αποστολάτος και Γιάννης Κιούκης. Τον Δήμαρχο προσφώνησαν με πολύ ζεστά λόγια οι δημοσιογράφοι Νάνσια Κωσταρά και Γιώργος Λιάγκας.

tspg

Στην ομιλία του ο Σπύρος Πανάς ανέφερε συνοπτικά έναν απολογισμό των έργων της δημοτικής αρχής για τη Βούλα: Πρώτο απ’ όλα, την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, που έγινε με απομάκρυνση παράνομων κατασκευών, με τη δημιουργία της παιδικής χαράς στην παραλία, “της καλύτερης παιδικής χαρά στην Ελλάδα”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με το άνοιγμα της Β πλαζ Βούλας, “κάτι που κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε τολμήσει”, όπως είπε, και με τη διαμόρφωση διαδρομών περιπάτου. Στα σημαντικά θέματα που λύθηκαν ο δήμαρχος πρόσθεσε την κατάργηση του παράνομου σταθμού μεταφόρτωσης στο Πανόραμα, τη διακοπή των οικοδομικών εργασιών στο χώρο που προορίζεται να γίνει πλατεία των Πηγαδακίων, την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων στα Δικηγορικά, αλλά και την ανακατασκευή πολλών αθλητικών χώρων.

Ως προς το σχέδιο για την επόμενη πενταετία, ο Σπύρος Πανάς υπογράμμισε ως απόλυτη δέσμευσή του τη μη αλλαγή των χρήσεων γης αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις: Την αναβάθμιση της Α πλαζ Βούλας με ήπιες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις (κολυμβητήριο, θερινό σινεμά, βοτανικό πάρκο) και την υπογειοποίηση τμημάτων της παραλιακής λεωφόρου μεταξύ άλλων. Δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά ότι θα συνεχιστεί η μείωση των δημοτικών τελών και θα διατηρηθούν δωρεάν τα τροφεία για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

“Κεραυνούς” εξαπέλυσε ο Σπύρος Πανάς κατά του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και της παράταξής του. Κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι όταν ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βούλας δεν εισέπραξε ούτε 1 ευρώ από τις εταιρείες που εκμεταλλεύονταν τις παραλίες. Είπε ακόμη ότι η διοίκηση Μάντεση – Κωνσταντέλλου χειρίστηκε με τέτοιο τρόπο τις διεκδικήσεις της ΜΕΕΚΒ στο παραλιακό μέτωπο ώστε να χαθεί για το Δήμο και να κινδυνεύσουν τα ταμεία να δώσουν στους ιδιώτες αυτούς 12 εκατομμύρια ευρώ (βλέπε video). Τόνισε επιπλέον ότι ο συνδυασμός Κωνσταντέλλου έχει συμπεριλάβει ανθρώπους με συμφέροντα στις παραλίες που δεν επιθυμούν να περάσουν αυτές στη δικαιοδοσία του Δήμου.

“Η ιστορία στη Βούλα σταμάτησε όταν έφυγε ο Κιούκης και ο Αποστολάτος”, τόνισε ο Σπύρος Πανάς για να συμπληρώσει ότι στα 12 χρόνια της θητείας Μάντεση – Κωνσταντέλλου δεν έγινε ούτε ένα έργο. Αλλά και αργότερα επί θητείας Κασιδόκωστα – Πανά, όταν ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ήταν στην αντιπολίτευση, “κάθε κίνηση των αντιπάλων μας ήταν εις βάρος του τόπου και για να σταματήσουν το έργο μας”, όπως υποστήριξε ο Σπύρος Πανάς. Και για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του, ανέφερε την προσπάθεια να χρεωθούν γονείς για τροφεία παιδικών σταθμών ενώ είχαν καταργηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και το μηδενισμό των κωδικών πρασίνου στον τελευταίο προϋπολογισμό.

“Την Κυριακή θα πάρουν την απάντησή τους” κατέληξε ο Σπύρος Πανάς.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη χθεσινή ομιλία του Σπύρου Πανά για τις απειλές και τους εκβιασμούς που δέχεται, για την υπόθεση των διεκδικήσεων της ΜΕΕΚΒ, αλλά και το εντυπωσιακό κλείσιμο με την ομάδα της Ανεξάρτητης Κίνησης στο βήμα:

 

Ο Σπύρος Πανάς στο βήμα

IMG_7023

Στην πρώτη σειρά η Μαριάννα Λάτση, ο Πάρης Κασιδόκωστας, ο Χρύσανθος Πανάς και ο Γιώργος Λιάγκας

 

IMG_6976

Η σύζυγος του δημάρχου, Κατερίνα Ρόπα, ανάμεσα στους πρώην δημάρχους Βούλας, Άγγελο Αποστολάτο και Γιάννη Κιούκη. Στα δεξιά τους ο Αλέξανδρος Κασιδόκωστας.

IMG_6978

Η Νάνσια Κωσταρά προλογίζει τον Δήμαρχο Σπύρο Πανά στον κατάμεστο χώρο της συγκέντρωσης

IMG_6991

Ο δημοφιλής δημότης και φίλος του Σπύρου Πανά, Γιώργος Λιάγκας στο βήμα

IMG_6996

Η ομορφιά της Βούλας προσωποποιημένη, Μαρία Πουλάκη και Αλεξάνδρα Κάρτσωνα, υποψήφιες της Ανεξάρτητης Κίνησης

IMG_7137

Πέτρος Θανόπουλος, ο θεματοφύλακας της “Κηπούπολης” στο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Πανά

IMG_7083

Τα “κτηματικά συμφέροντα που απειλούν να αλλοιώσουν τη Βούλα” κατήγγειλε από μικροφώνου ο Δημήτρης Κιούκης

IMG_7095

Χρήσιμη για μια δημοτική αρχή η επαγγελματική εμπειρία του Νίκου Νανούρη

IMG_7117

Ο Σπύρος Πανάς στο βήμα

IMG_7066

“Δυνατή ομάδα για μα πράσινη πόλη με ανθρώπινες γειτονιές”

IMG_7165