Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Ανεξάρτητη Κίνηση

Σπύρος Πανάς: Θριαμβευτικό ξεκίνημα στη Βουλιαγμένη (photo-video)

Με το “δεξί” ξεκίνησε ο Σπύρος Πανάς τις προεκλογικές του ομιλίες χθες στη Βουλιαγμένη, το “σπίτι” της Ανεξάρτητης Κίνησης. Εκατοντάδες δημότες γέμισαν την πλατεία Δημαρχείου, σε ένα κλίμα που έμοιαζε με τις θυελλώδεις προεκλογικές παρουσίες του Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Άλλωστε, το παρών στη συγκέντρωση έδωσε σχεδόν όλη η στενή οικογένεια του πρώην Δημάρχου, οι δύο γιοι του Αλέξανδρος και Πάρης και η Μαριάννα Λάτση, μεταξύ άλλων.

Στην ομιλία του ο Σπύρος Πανάς πόνταρε στο δυνατό του σημείο: Το έργο που παρέδωσε η Δημοτική Αρχή υπό τις οδηγίες του, “σε μια εποχή πάρα πολύ δύσκολη, εποχή της μεγαλύτερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης”, όπως ανέφερε. “Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε έργο, ότι τα καταφέραμε και στα δύσκολα”, τόνισε ο δήμαρχος, κάνοντας ένα συνοπτικό απολογισμό των μεγάλων παρεμβάσεων που ολοκληρώθηκαν το τελευταίο διάστημα, με “κορωνίδα” το Γυμνάσιο της Βουλιαγμένης, το Αρχαιολογικό Άλσος του Καβουρίου, το Δημοτικό Σχολείο στο Κόρμπι και τον παιδικό σταθμό της Μηλαδέζας.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης πέρασε όμως και στην επίθεση, κατηγορώντας την παράταξη Κωνσταντέλλου ότι “προσπαθεί να αποδομήσει το έργο μας”. Ο Σπύρος Πανάς ανέφερε ότι “όσα χρόνια ήταν στη διοίκηση του πρώην Δήμου Βούλας δεν έκαναν ούτε ένα έργο” και ότι άνθρωποι του συνδυασμού του Κωνσταντέλλου “προσπάθησαν να σταματήσουν το έργο μας”. Όπως είπε, κατάργησαν με πρότασή τους τους κωδικούς πρασίνου του προϋπολογισμού, ενώ κατήγγειλε ότι μετά την απόφαση για κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, υποψήφιοι του Κωνσταντέλλου έστειλαν παράνομα χρησιμοποιώντας το όνομα του Δήμου οφειλές που δεν υπήρχαν σε γονείς, κάτι όμως που σταμάτησε.

Οξύνοντας την αντιπαράθεση, ο Σπύρος Πανάς τόνισε ότι “διαφέρουμε με τους αντιπάλους μας στις αρχές και τις αξίες, εμείς δεν ανήκουμε στην κατηγορία των συνδικαλιστών και πολιτικών που έφεραν τη χώρα στο χειρότερο σημείο και κατέστρεψαν το μέλλον των παιδιών μας”. Και συνέχισε: “Η πόλη μας δεν γυρίζει πίσω! Το έργο μας δεν θα μείνει στη μέση!”, προκαλώντας το χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.

Ως προς το σχέδιο της Ανεξάρτητης Κίνησης για την επόμενη 5ετία, ο Σπύρος Πανάς δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τη μείωση των δημοτικών τελών και ότι θα διατηρήσει μηδενικά τα τροφεία για τους παιδικούς σταθμούς. Ακόμη, ανέφερε μεταξύ άλλων το σχέδιο για τη δημιουργία τοπικών δημαρχείων σε κάθε μία από τις τρεις δημοτικές ενότητες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού, ενώ για τη Βουλιαγμένη εξήγγειλε τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού, τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, το σχεδιασμό και κατασκευή πράσινων χώρων στάθμευσης για τους επισκέπτες της Βουλιαγμένης που θα είναι απομακρυσμένοι από τον οικιστικό ιστό και τη σύνδεσή τους μέσω mini bus με το κέντρο, αλλά και την ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του Σπύρου Πανά στη Βουλιαγμένη:

Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το φακό του infonotia.gr

IMG_6819 IMG_6821 IMG_6823 IMG_6832 IMG_6849

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας