Με δύο σημαντικούς στόχους, την ίδρυση δανειστικής βιβλιοθήκης στο Πανόραμα της Βούλας και την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου ξεκινούν τις παρεμβάσεις τους οι Πανοραματιστές, μια νέα ομάδα στο δήμο που πιστεύει στις δημιουργικές παρεμβάσεις.
Επειδή οι καιροί είναι πονηροί, τα μέλη της ομάδας εξήγησαν στο infonotia.gr ότι “υπάρχει μία ισχυρή προσωπική δέσμευση μεταξύ μας (των μελών της ομάδας) που λέει ότι κανείς υποψήφιος δήμαρχος – δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να μετέχει στον πυρήνα των αποφάσεων της ομάδας”, εξηγώντας παράλληλα ότι “δεν βάζουμε τα ονόματά μας καθώς δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική προβολή, απλά θέλουμε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι με μικρή προσπάθεια μπορούμε να αναβαθμίσουμε τη ζωή μας”.
Για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης και την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου, η ομάδα καλεί την Κυριακή 13 Απριλίου στην πλατεία Άλσους από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα κάθε ενεργό πολίτη να φέρει ένα τουλάχιστον βιβλίο και ένα κουτί φάρμακα.
Δείτε όλη την ανακοίνωσή τους:
Ζούμε σε ένα από τα πιο όμορφα προάστια της Αττικής, στον Καλλικρατικό Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, στον οικισμό της Βούλας, στο Πανόραμα Βούλας.
Αγαπάμε, σεβόμαστε την περιοχή μας και πιστεύουμε σε αυτή.
Είμαστε γονείς. Είμαστε εργαζόμενοι. Είμαστε συντοπίτες.
Οραματιζόμαστε μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τα παιδιά μας, εμάς, τις οικογένειές μας, τους γείτονές μας.
Μία ποιότητα ζωής όπου θα κυριαρχεί ο πολιτισμός, η παιδεία, το περιβάλλον, η κοινωνική προσφορά.
Πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας, της γειτονιάς.
Πιστεύουμε στους κανόνες γιατί έτσι σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και τον τόπο που ζούμε.
Εικόνα μας είναι η δράση μας. Φωνή μας η δημιουργική παρέμβαση.
Όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για τον χώρο που ζούμε, που συναντιόμαστε, που παίζουν τα παιδιά μας.
Είμαστε οι ΠανOραματιστές
Σύνθημά μας: μία δράση κάθε μήνα
Ας βάλουμε μικρούς καθημερινούς στόχους.
Ας προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε μικρές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινή ποιότητα ζωής, που θα ενθαρρύνουν την ενασχόληση των συμπολιτών μας με τα κοινά, που θα στρέψουν την προσοχή όλων στην τοπική ανάπτυξη και στην πρωτοβουλία των πολιτών, που θα φέρουν αλλαγές με θετικό πρόσημο δράσης.
Και ξεκινάμε: Κυριακή 13 Απριλίου 2014 στο χώρο της Πλατείας Άλσους, στην καρδιά της γειτονιάς μας.
Πρώτος Στόχος: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου 2014 να φτιάξουμε μία δανειστική βιβλιοθήκη στο Πανόραμα Βούλας, όπου ο καθένας, μεγάλος ή μικρός θα μπορεί έχει δωρεάν πρόσβαση.
Δεύτερος Στόχος: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου 2014, ενισχύουμε το κοινωνικό ιατρείο του Δήμου μας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του σε αναγκαίο ιατρόφαρμακευτικό υλικό.
Τι ζητάμε από εσάς:
Tην Κυριακή 13 Απριλίου 2014 και από τις 11:00 μέχρι και στις 19:00
- Ελάτε να γνωριστούμε και φέρτε μαζί σας,
- ένα τουλάχιστον βιβλίο
- ένα τουλάχιστον κουτί φάρμακο.
Όπου και αν μένετε, όπου και αν ανήκετε, εφόσον έχετε το ίδιο ‘Oραμα ελάτε να το μοιραστούμε, ελάτε να το κάνουμε μαζί πραγματικότητα
Οι ΠανOραματιστές
