Μέρα δράσης στο Πανόραμα η Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Μέρα δράσης στο Πανόραμα η Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Μια oλοήμερη εξόρμηση στην “ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας”, το Πανόραμα της Βούλας για παιδιά και μεγάλους ετοιμάζει η ομάδα των Πανοραματιστών αυτήν την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. 

Αντιγράφουμε από το πρόγραμμα:

Πρώτη δράση: Περιβάλλον-Γνωρίζουμε το Πανόραμα.

Ξεκινάμε πρόγραμμα περιπάτων στην πιο όμορφη, ίσως, περιοχή της Αθήνας. Η πρώτη βόλτα μας είναι στο παλαιό πολυβολείο. Αναχώρηση στις 09:30 από το τέρμα της οδού Δαρδανελίων. Η διαδρομή είναι διάρκειας περίπου 45 λεπτών, με 10΄διάλειμμα, χωρίς καμία δυσκολία. Οι Πανοραματιστές θα είναι εκεί ως ξεναγοί σας. Ελάτε ως οικογένεια για να γνωρίσουμε άγνωστα σε πολλούς μέρη. Ειδικά για τα παιδιά που θα έρθουν θα υπάρξει διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα το περιβάλλον. Όλες οι φωτογραφίες θα πρέπει αναρτηθούν στο facebook και αυτή που θα πάρει τα περισσότερα like σε διάστημα 15 ημερών θα βραβευθεί.

Δεύτερη Δράση: Αθλητισμός στην Πλατεία του Πανοράματος.

17.30-20.00

Ξεκινάμε με μαθήματα πρώτων βοηθειών σε οικογένειες. Μιλάμε για την παιδική παχυσαρκία και για την άσκηση στα παιδιά. Δείχνουμε ασκήσεις γυμναστικής με τη συμμετοχή των γονιών και των παιδιών. Γιατί σαν οικογένεια περνάμε καλύτερα.

Στη συνέχεια και με την υποστήριξη του Πρωτέα Βούλας, της ομάδας κόσμημα της πόλης μας, διοργανώνουμε διαγωνισμό ελευθέρων βολών. Τέσσερις κατηγορίες (αγόρια κορίτσια δημοτικού-αγόρια κορίτσια γυμνασίου, λυκείου-άνδρες-γυναίκες) και τέσσερις νικητές οι οποίοι θα βραβευθούν συμβολικά.

Και τελειώνουμε με μία μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των δύο γειτονιών του Πανοράματος σε αγώνα μπάσκετ. Ένας αγώνας – Όλοι νικητές. Οι “Λευκοί” και οι “Μπλε”. Δεχόμαστε μεταγραφές μέχρι και την ώρα του αγώνα. Προσφέρουμε για συμβόλαιο διασκέδαση και παρέα.

Τι ζητάμε από εσάς;

Το κέφι σας, τη δημιουργικοτητά σας και μία χρηματική συμβολή ανεξαρτήτως ύψους για όσους συμμετέχουν στις δράσεις μας ώστε να γεμίσει ο κουμπαράς που θα βρίσκεται στην πλατεία του Πανοράματος, με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών (πρώην ΠΙΚΠΑ) με είδη πρώτης ανάγκης. Ο κουμπαράς θα ανοιχτεί αμέσως μετά το τέλος του Αγώνα Μπάσκετ… και όλοι θα είμαστε νικητές!

Για πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στις σελίδες των Πανοραματιστών στο διαδίκτυο και το facebook.

Όσοι ενδιαφέρονται για την ομάδα ή έχουν να προτείνουν οποιαδήποτε δράση, ας στείλουν μήνυμα μας στο panoramatistesvoulas@gmail.com.