Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Ιστορική συλλειτουργία Πάπα-Βαρθολομαίου

Iστορική στιγμή για την Εκκλησία, αποτέλεσε η σημερινή πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη με την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου.

Μετά τη λειτουργία θα ακολουθήσουν ομιλίες των δύο Προκαθημένων, οι οποίοι θα ευλογήσουν τους πιστούς και θα υπογράψουν κοινή Διακήρυξη, ανάλογη με εκείνη που υπέγραψαν στην πρόσφατη συνάντησή τους στα Ιεροσόλυμα.

Απευθυνόμενος στον Πάπα Φραγκίσκο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε ότι τον υποδέχεται «με χαρά, τιμή και ευγνωμοσύνη» , διότι ήρθε από την Παλαιά, στη Νέα Ρώμη «γεφυρώνοντας συμβολικώς την Δύσιν και την Ανατολήν, κομιστής της αγάπης του Πρωτοκορυφαίου προς τον Πρωτόκλητο αυτάδελφο αυτού».

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χαρακτήρισε την στιγμή ιστορική σε καιρούς κρίσιμους για την ανθρωπότητα και σημείωσε επίσης ότι η έλευση του Πάπα «μαρτυρεί τη βούληση της Εκκλησίας της Ρώμης να συνεχιστεί η σταθερά πορεία, προς αποκατάσταση της πλήρους κοινωνίας μεταξύ των Εκκλησιών».

Το παρών στην ιστορική θεία λειτουργία, έδωσε και ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος, καθώς είναι προσκεκλημένος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ως «Μέγας Άρχων Λογοθέτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

 

papas
Στη λειτουργία παρέστη, επίσης, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, από το παραθρόνιο.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας