«Τα λουλούδια στην κυρία από μένα»: Όμορφες εικόνες στις τελετές παράδοσης-παραλαβής

«Τα λουλούδια στην κυρία από μένα»: Όμορφες εικόνες στις τελετές παράδοσης-παραλαβής

Άφησαν πίσω τις μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και επέδειξαν πολιτικό πολιτισμό και ομοψυχία στην κατεύθυνση της «συνέχειας του κράτους» οι απερχόμενοι και οι νέοι υπουργοί στη διάρκεια των τελετών παράδοσης-παραλαβής. Δεν έλλειψαν οι πολιτικές αιχμές αλλά περίσσεψαν τα χαμόγελα, οι ευχές και η καλή διάθεση.

Ένα μπουκέτο λουλούδια για τη Ζωή 

Με μια αγκαλιά ένα μπουκέτο λουλούδια υποδέχθηκε την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο γραφείο του προκειμένου να την ενημερώσει για θέματα που άπτονται της προεδρίας καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προταθεί να είναι η υποψήφια Πρόεδρος της επόμενης Βουλής.  Πολύ θετικά σχόλια συνόδεψαν την ευγενική χειρονομία του κ. Μεϊμαράκη.

Χαμόγελα αλλά και «καρφιά» 

gath

«Φεύγει ένας πατρίκιος κι έρχεται ένας πληβείος» είπε ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής απευθυνόμενος στον απερχόμενο υπουργό Μάκη Βορίδη κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής που έγινε πάντως σε άριστο και πολιτισμένο κλίμα όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.


Ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε ότι θα υπηρετήσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και μόνο. Ο νέος υπουργός Υγείας επισήμανε ιδιαιτέρως ότι είναι δεινός ακροατής, χαρακτηριστικό το οποίο αξιολόγησε ως πολύ σημαντικό. «Ξέρετε ότι δεν βλέπω, αλλά δεν ξέρετε ότι ακούω πολύ προσεκτικά» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να προσέλθουν σε διάλογο.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θύμισε ότι το 1982 ο Ανδρέας Παπανδρέου του είχε δώσει εντολή (τότε ο σημερινός υπουργός ήταν σύμβουλος του Γιώργου Γεννηματά) να φτιάξει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) χωρίς διακρίσεις για όλους τους πολίτες.

Δύο ωραίες κυρίες βάζουν τις διαφορές στην άκρη για την Ελλάδα

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ. Ο. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

H νέα υπουργός Τουρισμού Ελένη Κουντουρά , χαιρετάει την απερχόμενη υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Τουρισμού.

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων, ο νέος Υπουργός Γιώργος Σταθάκης υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση θα “πατήσει στα καλά” που μέχρι τώρα έχουν γίνει στον κλάδο του τουρισμού. Αφού συνεχάρη την Όλγα Κεφαλογιάννη για το έργο της, ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε παρεμβάσεις στο χωροταξικό, στα εργασιακά, αλλά και στα φορολογικά ζητήματα που άπτονται με τον τουρισμό.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για το χαμό των Ελλήνων πιλότων στη βάση του Νάτο στην Ισπανία και αναφερόμενη στα νέα της καθήκοντα υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί για την μεγέθυνση των τουριστικών μεγεθών την χώρας.

Το φιλί που συζητήθηκε!

 

B8czNh2CEAIDaHW.jpg-large

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γκίκας Χαρδούβελης έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν έχουν τίποτα προσωπικό να χωρίσουν. Ο κ. Χαρδούβελης άλλωστε είναι τεχνοκράτης οικονομολόγος πάνω από όλα όχι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και ο σεβασμός του ενός στις ικανότητες του άλλου είναι δεδομένος.

«Δεν θα υπάρξουν απειλές, δεν τίθεται θέμα μονομαχίας με την Ευρώπη» διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, και ότι ήδη υπάρχει επικοινωνία με πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ την Παρασκευή συναντάται στην Αθήνα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.