Η ιστορία πίσω από την παράδοξη εικόνα της οδού Πάργας στη Βάρη

Η ιστορία πίσω από την παράδοξη εικόνα της οδού Πάργας στη Βάρη

Η εικόνα μιας οδού μπορεί να γίνει viral αλλά από μόνη της δεν λέει όλη την αλήθεια. 

Η οδός Πάργας στο Κόρμπι της Βάρης, που ασφαλτοστρώθηκε πρόσφατα από τον Δήμο φωτογραφήθηκε από χρήστες των social media και σχολιάστηκε εκτενώς με το σαρκασμό να περισσεύει για τον Δήμο που υποτίθεται ότι ξέχασε μια κολώνα του ΔΕΔΔΗΕ και ένα δέντρο στη μέση της οδού.

tspg

Λάβαμε από τον Γιώργο Γραμματικό, κάτοικο της γειτονιάς και γενικό γραμματέα του τοπικού συλλόγου του Κόρμπι και δημοσιεύουμε αυτούσια μια αναλυτική επιστολή στην οποία διασαφηνίζει την πορεία διαμόρφωσης του συγκεκριμένου δρόμου καθώς και το ιστορικό της γειτονιάς που πλέον βγαίνει από την πολεοδομική ομηρεία και την περίοδο της αυθαιρεσίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο Γιώργος Γραμματικός:


Επειδή τις τελευταίες ημέρες έχουν γραφεί στο διαδίκτυο αρκετά σχόλια, σχετικά με την ασφαλτόστρωση τμήματος της οδού Πάργας, σχόλια όμως που δεν στοιχειοθετούν την πραγματικότητα και οι κατηγορίες είναι τελείως αβάσιμες, ως κάτοικος του Κόρμπι και συγκεκριμένα ως ιδιοκτήτης μιας εκ των τριών κατοικιών του τμήματος της οδού Πάργας (πρώην Τήνου), για την σωστή και αντικειμενική ενημέρωση των συνδημοτών μας, σας αναφέρω όλο το ιστορικό από το έτος 2000.

Το ως άνω τμήμα αυτής της οδού, μήκους εκατό (100) μέτρων – συνέχεια της ήδη υπάρχουσας προχείρως ασφαλτόστρωσης της ιδίας οδού πριν το 1998, όπου έγινε η αγορά του εξ αδιαιρέτου οικοδoμικού τετραγώνου των τριών οικιών – ανοίχθηκε, αφού προηγουμένως παραχωρήθηκε βάσει της μελλοντικής πράξης εφαρμογής η υποχρεωτική εισφορά σε γη τεσσάρων (4) μέτρων, προς διάνοιξη της οδού, τελικού πλάτους οκτώ (8) μέτρων, που προέβλεπε το ρυμοτομικό σχέδιο, με την επίσης πρόχειρης ασφαλτόστρωσης του νέου τμήματος.

Έτσι, λειτουργούσαμε για οκτώ περίπου χρόνια, με πλάτος της εν λόγω οδού στα τέσσερα (4) μέτρα, καθ’ ότι η απέναντι ιδιοκτησία, δεν είχε παραχωρήσει την δική της υποχρέωση των υπολοίπων τεσσάρων (4) μέτρων, αφού δεν είχε οικοδομήσει και η οποία επί πλέον, περιελάμβανε σχετική τσιμεντόλιθη μάντρα, στα εξωτερικά όρια της οποίας είχε τοποθετηθεί η σχετική κολώνα της ΔΕΗ, επί της οδού Υμηττού!

Κατά το έτος 2010, ο αναφερόμενος ιδιοκτήτης, επειδή αιτήθηκε άδεια οικοδόμησης οικίας του με το αυτό καθεστώς, υποχρεωτικά παραχώρησε το δικό του τμήμα (100 μ. Χ 4 μ.), για την οριστική διευθέτηση της οδού, όπου και γκρέμισε και την υπάρχουσα τσιμεντόλιθη μάνδρα του.

Όμως, επειδή η ανυψωτική διαφορά που προέκυψε εν τω μεταξύ, υπήρξε τουλάχιστον μισού μέτρου και εγκυμονούσε ο κίνδυνος να γίνει κάποιο δυστύχημα στα οχήματα που περνούσαν καθημερινά, αλλά και σε μικρά παιδιά που κυκλοφορούσαν πεζή, αποφασίσαμε με δικά μας έξοδα και την προσωπική μας εργασία τριών (3) ατόμων, να μπαζώσουμε με 10 τουλάχιστον φορτηγά το κενό και στη συνέχεια με τα μηχανήματα του Δήμου, ολοκληρώθηκε η ισομετρική διαφορά της οδού Πάργας.

Έκτοτε, εκκρεμούσε το αίτημα στον Δήμο, κάλυψης με πρόχειρη ασφαλτόστρωση του νέου τμήματος της οδού, επειδή η εν λόγω οδός μαζεύει όλα τα νερά από την οδό Υμηττού, αλλά και από τις παράλληλες οδούς με τα περιλαμβανόμενα σπίτια, τα οποία έχουν τσιμεντάρει όπου υπήρχε χώμα, με αποτέλεσμα αυτά να καταλήγουν επί της οδού Πάργας, να λιμνάζουν και διαρκώς να λασπώνουν το εν λόγο τμήμα που εξυπηρετεί καθημερινά την κίνηση πολλών οχημάτων.

Πρόσφατα λοιπόν καλύφθηκε από τον Δήμο και τον ευχαριστούμε το εν λόγω τμήμα πρόχειρα, με μερικό τάπητα ασφάλτου και με προοπτική ότι, όταν θα ολοκληρωθεί η πράξη εφαρμογής και αρχίσουν τα έργα αποχέτευσης και οδοποιίας, μεταφερθούν κολώνες, κοπούν ενδεχομένως κάποια δένδρα, αφού προηγουμένως γκρεμισθούν όλα τα εμπόδια (διάφορες κατασκευές – μάνδρες), να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη με προδιαγραφές ασφαλτόστρωση ολοκλήρου της οδού, όπως και σε ολόκληρη την περιοχή του Κόρμπι.

Σας ευχαριστώ για την παραχώρηση του πολύτιμου χώρου σας και είμαστε στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Γραμματικός