Παραιτήθηκαν από τον Δήμο 3B γιατί ήθελαν να οδηγούν ...άλλο όχημα

Παραιτήθηκαν από τον Δήμο 3B γιατί ήθελαν να οδηγούν …άλλο όχημα

Κι όμως, στην Ελλάδα της κρίσης και των Μνημονίων, στην Ελλάδα του 2015, ορισμένοι παραιτούνται από το Δημόσιο.

Φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει τις εργασιακές συνθήκες που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του, όμως η περίπτωση τριών οδηγών στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

tspg

Οι προαναφερθέντες εργαζόμενοι προσελήφθησαν τον Απρίλιο για 8 μήνες ως “οδηγοί φορτηγών και βαρέων φορτηγών“. Όταν όμως η υπηρεσία ζήτησε να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι φορτηγών και σκουπιδιάρικων, είπαν “όχι“.

Και υπέβαλλαν την παραίτησή τους, πέντε μήνες πριν λήξει η σύμβασή τους.

Όπως μας μετέφερε εμβρόντητος ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου των 3Β, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, οι τρεις προαναφερθέντες οδηγοί απαίτησαν από την υπηρεσία να οδηγούν μόνο πούλμαν. Βέβαια, η απαίτηση αυτή σε μια περίοδο κατά την οποία δεν λειτουργούν τα σχολεία και τα πούλμαν μένουν στο πάρκινγκ του Δήμου ισοδυναμεί με …αργομισθία.

Και βέβαια είναι η περίοδος κατά την οποία ο παραλιακός Δήμος που δέχεται ένα τεράστιο κύμα επισκεπτών και παραθεριστών, έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη στα πόστα της καθαριότητας.

Τα δύσκολα “μαθηματικά” που καλείται να λύσει ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος είναι πώς θα εκτελούνται κάθε μέρα 47 δρομολόγια απορριμματοφόρων σε όλο τον Δήμο για να έχει μια ελάχιστα ικανοποιητική εικόνα, με μόλις 27 οδηγούς.

Μολονότι η χώρα μας μαστίζεται από την ανεργία και χιλιάδες εργαζόμενοι θα έδιναν τα πάντα για μια θέση εργασίας, έστω και με την προσωρινότητα της ολιγόμηνης σύμβασης, οι υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων θεωρούνται ανεπιθύμητες.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αντιμετωπίζει ήδη την άρνηση κάποιων εργαζομένων “γενικών καθηκόντων” που προσελήφθησαν μέσω ΟΑΕΔ να στελεχώσουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία, απαιτώντας μια θέση στα κλιματισμένα γραφεία του Δήμου…

[Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 8 Αυγούστου 2015]