Παραιτήθηκε από βουλευτής η υποψήφια περιφεριάρχης Ρένα Δούρου

Την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι, στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου, η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Όπως είπε, ακολουθεί το παράδειγμα του Μανώλη Γλέζου που προκειμένου να αφιοσιωθεί σε τοπικά αξιώματα έχει παραιτηθεί από θέσεις που θεωρούνται σημαντικές.

Ολόκληρη η δήλωσή της:

Αποδεχόμενη την τιμητική πρόταση να ηγηθώ του πολιτικού αγώνα για την ανάληψη της διοίκησης της μεγαλύτερης περιφέρειας της πατρίδας μας, της Αττικής, διαβεβαίωσα από την πρώτη στιγμή, πως θα τιμήσω την ψήφο των πολιτών της Αττικής από όποια θέση κι αν μου εμπιστευτούν.

Άλλωστε, από τη θέση της περιφερειάρχη θα υπηρετήσω πολύ περισσότερους πολίτες απ’ όσους με τίμησαν στις εκλογές του 2012. Σήμερα λοιπόν, που έχουμε αρχίσει τον αγώνα μας για την Περιφέρεια Αττικής, θέλω να είμαι απόλυτα σαφής.

Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη βουλευτική μου ιδιότητα γιατί θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπηρετήσω αποτελεσματικότερα αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Είναι μια απόφαση συνέπειας, συνέχειας και σταθερότητας.

Απόφαση συνέπειας λόγων και έργων.

Απόφαση συνέχειας σε ό,τι αφορά την επιλογή μου να δώσω την μάχη στο μέτωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Απόφαση σταθερότητας σε σχέση με την αταλάντευτη δέσμευσή μου να υπηρετήσω την υπόθεση της Περιφέρειας.

Απόφαση προσωπική με συλλογικό πρόσημο.
Απόφαση ευθύνης, η οποία εγγράφεται στον συλλογικό μας αγώνα για την ανατροπή και την ελπίδα.

Ο καθένας μας από την έπαλξη που ο ίδιος επιλέγει. Και όλοι μαζί για τον κοινό μας στόχο. Την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου.