Παραιτείται ο Τάσος Ταστάνης από την Ελληνικό ΑΕ

Παραιτείται ο Τάσος Ταστάνης από την Ελληνικό ΑΕ

Επιστολή παραίτησης από το Διοικητικό Συμβουλίο της Ελληνικό ΑΕ υπέβαλλε χθες ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας, Τάσος Ταστάνης.

Ο Τάσος Ταστάνης, επικεφαλής της παράταξης Ανατροπή στη Γλυφάδα, όπως δηλώνει θα είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθήνας γεγονός που δεν του επιτρέπει να συνεχίσει τη θητεία του.

Την παραίτησή από το ΔΣ της Ελληνικό ΑΕ υπέβαλλε προ ημερών και ο Χρήστος Κορτζίδης (εδώ αναλυτικά) αφήνοντας όμως πολιτικές αιχμές κατά των κυβερνητικών επιλογών, σε αντίθεση με τον Τάσο Ταστάνη.

Το κείμενο του Τάσου Ταστάνη:


 

Λόγω της υποψηφιότητας μου, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθήνας στις Εθνικές Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, με την παρούσα επιστολή, υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας « Ελληνικό Α.Ε.».

Τονίζω με την ευκαιρία αυτή, ότι ήταν για μένα μια ιδιαίτερα τιμητική τοποθέτηση εκ μέρους της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ. καθώς και της πρώην Αν. Υπουργού Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη.

Σε αυτούς τους τρεις μήνες παρουσίας μου στο Δ.Σ. της εταιρείας, προσπάθησα –όσο ήταν δυνατό- να υπερασπιστώ το δημόσιο χώρο του Ελληνικού από την απαξίωση και την εκποίηση του.

Διαβεβαιώνω ότι, το ίδιο προτίθεμαι να πράξω τόσο από το νέο μετερίζι στο οποίο καλούμαι σήμερα, όσο και με τη γενικότερη παρουσία μου στα κινήματα για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και δημόσιας γης. Να αγωνίζομαι δηλαδή για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου του Ελληνικού, προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.