Ξεχάστε την ηλιοθεραπεία «ΠΑΝΩ» στο κύμα

Ξεχάστε την ηλιοθεραπεία «ΠΑΝΩ» στο κύμα

Δεν εννοούμε να την ξεχάσετε εντελώς, απλώς θα πρέπει να μετατοπιστείτε λίγο… πιο μέσα.

Από φέτος το καλοκαίρι οι ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 5 μέτρα από το κύμα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο για όλους τους λουόμενους που επιθυμούν να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς να πληρώνουν το αντίστοιχο αντίτιμο. Αυτό προβλέπει απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών που υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα για τον τρόπο παραχώρησης των παραλιών. (Μέχρι χθες η ελάχιστη απόσταση ήταν 3 μέτρα.)

Η απόφαση αυτή προβλέπει και άλλα «απαγορεύεται», π.χ., γα πρώτη φορά απαγορεύεται ρητώς η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες. Επίσης απαγορεύεται η τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων, με την εξαίρεση τους ξύλινους διάδρομους. Απαγορεύονται οι «αφαιρούμενες σκιάδες» (τέντες ή κατασκευές σκίασης) στις παραλίες (πέρυσι επιτρεπόταν να καταλαμβάνουν έως 20 τ.μ. εκάστη).

Ακόμα απαγορεύεται η μίσθωση ακτών με αυθαίρετες κατασκευές (πέρυσι αρκούσε να έχει υποβληθεί αίτημα νομιμοποίησης, ανεξαρτήτως της τύχης του). Επίσης η απόφαση αυτή δίνει στους δήμους να υπογράφουν συμβάσεις εκμετάλλευσης της παραλίας διάρκειας δύο χρόνων.

Ας ελπίσουμε ότι οι νέες ρυθμίσεις θα είναι πιο φιλική προς την… τσέπη των λουομένων και ότι θα εφαρμοστούν στην πράξη και δεν θα μείνουν στα χαρτιά.