Ρεβεγιόν στο …Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Συνεδρίαση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο στα 3Β για ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα του Δήμου, αυτό της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, η 52η συνεδρίαση ορίστηκε για την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013, στις 11 το πρωί. Αν τυχόν οριζόταν η συνηθισμένη ώρα, 7 μ.μ., τότε το προεδρείο θα έκανε σαφή την πρόθεσή του ο νέος χρόνος να βρει τους δημοτικούς συμβούλους επί το έργον, στα έδρανα και τα μικρόφωνα καθώς κάθε συνεδρίαση εκτείνεται πολύ μετά τα μεσάνυχτα…

tspg

Η επιλογή της πρωινής ώρας αποδεσμεύει μεν τους συμβούλους για το ρεβεγιόν, έχει όμως τα προφανή μειονεκτήματα να αποκλείει όσους συμβούλους εργάζονται, αλλά και το ακροατήριο των δημοτών.

Με δεδομένο ότι και η προηγούμενη συνεδρίαση που είχε οριστεί για τις 23 Δεκεμβρίου δεν είχε απαρτία, δεν θα πέσουμε μάλλον έξω αν προβλέψουμε ότι πολύ λίγοι θα είναι αυτοί που το πρωινό της παραμονής θα βρεθούν στο δημαρχείο της Βούλας.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι Δήμοι υποχρεούνται να έχουν καταρτίσει τον προϋπολογισμό του νέου έτους μέχρι και την τελευταία ημέρα του χρόνου. Αν αποτύχουν, τότε κανονικά η Περιφέρεια αναλαμβάνει να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου και τίποτε επιπλέον. Επειδή σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται αρκετοί δήμοι, δεν είναι απίθανο να επέμβει το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ με εγκυκλίους και παρεμβάσεις που να δώσουν κάποια παράταση.

Από την άλλη όμως, στις λίγες εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, λίγοι είναι αυτοί που θα δώσουν σημασία αν ο Δήμος έχει προϋπολογισμό για να κάνει έργα… Σε κάθε περίπτωση δεν κρίνεται μόνο το προεδρείο για την επιλογή της ημερομηνίας των συνεδριάσεων, αλλά και οι σύμβουλοι για τη συνέπειά τους στο έργο που τους έχουν αναθέσει με την ψήφο τους οι δημότες.

Για την ιστορία η ημερήσια διάταξη της Τρίτης έχει τα εξής:

  1. Κατάρτιση και ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.
  2. Ψήφιση ολοκληρωμένου πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του άρθρου 4 του Ν. 4111/2013.