Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Ο Πανάς φεύγει, οι παράνομες πινακίδες έρχονται

Ποδαρικό της νέας δημοτικής αρχής με αναστήλωση των παράνομων πινακίδων πάνω στην παραλιακή λεωφόρο έκανε γνωστή αθλητική επιχείρηση στη Βούλα.

Παρόλο που οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες είχαν συμμορφωθεί για μεγάλο διάστημα με τις υποδείξεις της παλιάς δημοτικής αρχής του Σπύρου Πανά (ο οποίος είχε μια “εμμονή” με τις παράνομες πινακίδες, ως επικίνδυνες αλλά και αντιαισθητικές για την είσοδο και όχι μόνο της πόλης) τις προηγούμενες ημέρες σήκωσαν νέες γιγάντιες ταμπέλες που διαφημίζουν την ίδια την επιχείρηση, ενώ παραδίπλα υψώθηκε ταμπέλα με γνωστό όνομα της πίστας, που εμφανίζεται στο “South Coast”, εντός της α’ πλαζ Βούλας.

star_fc_pinakidaΤο γεγονός ότι ένας εκ των μετόχων της συγκεκριμένης επιχείρησης ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του νέου δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο Λευτέρης Πανταζής, εγείρει ερωτήματα ως προς το αν η δραστηριότητα αυτή έχει την έγκριση της νέας δημοτικής αρχής. Σε κάθε περίπτωση, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος θα κριθεί από το αν και πώς θα αντιδράσει.

south_coast_rokkosΕμείς απλώς να αναφέρουμε ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει ότι οι πινακίδες που τραβούν την προσοχή μας και είναι τοποθετημένες σε νησίδες, πεζοδρόμια και σημεία που μπορεί να προξενήσουν δυστυχήματα, κάθετα προς το ρεύμα κυκλοφορίας είναι παράνομες και επικίνδυνες και πρέπει να ξηλωθούν. Το ίδιο ακριβώς αποφάσισε και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου μια διαφημιστική πινακίδα μπορεί να χαρακτηριστεί παράνομη.

Ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν:

  • Οι διαφημιστικές πινακίδες των οποίων η χωροθέτηση δεν έχει οριστεί από τον αρμόδιο για την αδειοδότηση φορέα (συνήθως είναι οι Δήμοι), μετά από αυτοψία ώστε οι θέσεις αυτές να είναι σύμφωνες με αυτά που προβλέπει η νομοθεσία.
  • Όλες οι διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται σε ταράτσες ή καλύπτουν τις όψεις κτηρίων είναι παράνομες. Απαγορεύεται, επίσης η ανάρτηση πανό, αεροπανό ή άλλων όμοιων αντικειμένων για οποιονδήποτε λόγο, σε οδούς, πλατείες ή άλλους κοινόχρηστους χώρους, στις προσόψεις των κτιρίων και στους ακάλυπτους χώρους, καθώς και επί της ρυμοτομικής γραμμής, όταν υπάρχει πρασιά.
  • Οι διαφημιστικές πινακίδες, στις οποίες δεν αναγράφεται η επωνυμία και η διεύθυνση του διαφημιστή ή διαφημιζόμενου και ο αριθμός της άδειας για την τοποθέτησή της.
  • Οι διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται σε θέση που μπορεί να έχει οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις στους οδηγούς ή να επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο την κυκλοφορία. Ιδίως απαγορεύεται η τοποθέτηση ή εγκατάσταση διαφημιστικών πινακίδων σε τέτοιες θέσεις, ώστε να παρεμποδίζεται η θέα των πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης ή φωτεινών σηματοδοτών ή να δημιουργείται σύγχυση με πινακίδες σήμανσης ή με κυκλοφοριακή διαγράμμιση ή με άλλη συσκευή ρύθμισης της κυκλοφορίας ή να τις καταστήσει λιγότερο ορατές ή αποτελεσματικές ή να προκαλέσει θάμβωση στους χρήστες της οδού και γενικά να αποσπάσουν την προσοχή τους κατά τρόπο που μπορεί να έχει δυσμενή επίδραση στην οδική ασφάλεια γενικά.
  •  Όσες πινακίδες βρίσκονται στο οδόστρωμα δρόμων, σε νησίδες ασφαλείας, σε ανισόπεδες διαβάσεις, κ.ά.
  • Οι διαφημίσεις που είναι τοποθετημένες σε πινακίδες δημόσιας πληροφόρησης, σε πινακίδες οδικής σήμανσης και στους φωτεινούς σηματοδότες οδικής κυκλοφορίας.
  • Οι πινακίδες που είναι τοποθετημένες σε κατοικημένες περιοχές και που προσδιορίζουν τη θέση ή τη διεύθυνση ιδιωτικών επιχειρήσεων ή καταστημάτων.
  • Οι διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και στις ζώνες προστασίας γύρω από αυτούς, σε παραδοσιακούς οικισμούς, στον περιβάλλοντα χώρο τους, καθώς και σε τόπους που χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Επίσης σε μνημεία, στον περιβάλλοντα χώρο τους ή και στις ζώνες προστασίας τους και σε παραδοσιακά κτίρια.
  • Οι διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται σε κτίρια στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες και υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας