Ξηλώνεται το παράνομο κοιμητήριο Γλυφάδας (φωτό)

Ξηλώνεται το παράνομο κοιμητήριο Γλυφάδας (φωτό)

Αφαιρέθηκαν ξημερώματα Πέμπτης η μεταλλική είσοδος και η περίφραξη από δικτυωτό συρματόπλεγμα στο παράνομο Νεκροταφείο της Γλυφάδας.

Ξημερώματα Πέμπτης (6.00 π.μ.) η τεχνική εταιρεία η οποία είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο εργοληπτικών κατεδαφίσεων το οποίο τηρείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απομάκρυνε την μεταλλική είσοδο του παράνομου κοιμητηρίου (που βρίσκεται στην Α’ ζώνη του Υμηττού) καθώς και την περίφραξη πλησίον αυτής. Η όλη ενέργεια έγινε κατόπιν του υπ’ αριθμ. 39077/28941 εγγράφου που έστειλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής βάσει του οποίου ενημέρωνε τον ενεργό δημότη κ. Γιαννακόπουλο, τον Δήμο Γλυφάδας και το Α.Τ. Γλυφάδας ότι επρόκειτο να γίνει η μερική εκτέλεση του υπ’ αριθμ. 1/18/10/2011 πρωτοκόλλου Απομάκρυνσης Αυθαίρετων Κατασκευών».

Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και η μερική εκτέλεση του πρωτοκόλλου

Το έγγραφο που πήραμε στα χέρια μας ανέφερε ρητά πως «την Πέμπτη 25/9/2014 και ώρα 9.00 π.μ. η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής / Δνση ΠΕΧΩΣΧ θα προβεί κατ’ εφαρμογή της (β) σχετικής διάταξης, στην μερική υλοποίηση του ως άνω (α) σχετικού πρωτοκόλλου κατεδάφισης, ήτοι στην αφαίρεση της μεταλλικής εισόδου και της εκατέρωθεν αυτής περίφραξης από δικτυωτό συρματόπλεγμα».

Ζητούσε επίσης από τον ενεργό δημότη κ. Αναστάσιο Γιαννακόπουλο να είναι παρών στο χώρο της κατεδάφισης την υποδειχθείσα ημερομηνία και ώρα «για τις δικές σας ενέργειες κατά το τελευταίο εδάφιο της Παραγράφου 10 του Άρθρου 114 του Νόμου 1892/1990 (ΦΕΚ 101 Α’), όπως αυτός ισχύει μετά το άρθρο 6 του Ν. 3621/2007 (ΦΕΚ 279 Α’), την υπόδειξη των προς κατεδάφιση αυθαιρέτων, καθώς και την σύνταξη πρακτικού μερικής εκτέλεσης του (α) σχετικού πρωτοκόλλου, μετά την ολοκλήρωση της».

Όπως ενημέρωνε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την αφαίρεση και απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών είχε αναλάβει να πράξει τεχνική εταιρεία «η οποία είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο εργοληπτικών κατεδαφίσεων το οποίο τηρείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το οποίο καταρτίστηκε σε εφαρμογή άρθρου 28 παρ. 4 του Ν. 4014/2011 όπως ισχύει».

Τέλος ειδοποιούσε και το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας προκειμένου να συμβάλλει στην όλη διαδικασία.

Πέμπτη 25/9 και ώρα… 8.30 π.μ.

Δεν περίμεναν να πάει 9.00 η ώρα… Νωρίτερα είχε φτάσει στο σημείο επιτροπή από το δασαρχείο Πεντέλης και την Αποκεντρωμένη διοίκηση ώστε να γίνει η καταγραφή του συμβάντος. Έκπληκτοι διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε πόρτα – είσοδος αλλά ούτε και συρματόπλεγμα περίφραξης.

Τα μόνα σημάδια τα κομμένα σίδερα και κάτι σπασμένα τούβλα. Η θέα της εκκλησίας και των 11 τάφων ήταν χωρίς καμία περίφραξη. Άνθρωπος που είχε βρεθεί στο σημείο πολύ νωρίτερα τους ενημέρωσε πως η όλη… επιχείρηση της αφαίρεσης έγινε τα ξημερώματα γύρω στις 6.00. «Ήρθε ένα μεγάλο φορτηγό και ένα τζιπάκι». Οι αρμόδιοι περίμεναν μέχρι να πάει η ώρα 9.00 οπότε και εμφανίστηκε ο δημότης κ. Γιαννακόπουλος και μετέπειτα ένα περιπολικό με δυο αστυνομικούς.

Την ολιγόλεπτη συζήτηση ακολούθησε η σύνταξη του πρακτικού ως όριζε η διαδικασία και ύστερα καθείς πήρε το δρόμο του…

paranomo koimitirio glyfadas 10_3v paranomo koimitirio glyfadas 12_3v