Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Το πικρό παράπονο του Πέτρου Θανόπουλου για τα “124 στρέμματα”

Για “αγνωμοσύνη” κατηγόρησε τη δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βούλας Πέτρος Θανόπουλος, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.

Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή σχετικά με την θετική έκβαση των ενστάσεων που κατέθεσε ο Δήμος στο Κτηματολόγιο, αμφισβητώντας τις διεκδικήσεις ιδιωτών για την κυριότητα της δασικής έκτασης μεταξύ Πανοράματος και Δικηγορικών Βούλας που είναι γνωστή ως “124 στρέμματα”.

Ο Πέτρος Θανόπουλος ανέφερε ότι αφιέρωσε 3 δεκαετίες της ζωής του στη βασικότερη δικαστική νίκη υπέρ του δάσους για την υπόθεση αυτή, από το Συμβούλιο της Επικρατείας και θεώρησε λάθος ότι δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στην ανακοίνωση.

Λαμβάνοντας ως απλός πολίτης πλέον, εκτός διαδικασίας το λόγο από τον πρόεδρο Νίκο Ψαλλίδα, επιτέθηκε προσωπικά στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο κατηγορώντας τον ότι “δεν ήταν παρών στους αγώνες” και απέδωσε στο προεκλογικό κλίμα την απάλειψη του ονόματός του.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι το σκεπτικό των ενστάσεων το έγραψε κατά βάση εκείνος και όχι η εντεταλμένη δικηγόρος του Δήμου.

Η τοποθέτηση του Πέτρου Θανόπουλου ακολούθησε μια σειρά παρεμβάσεων από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης (Σίνα, Δαβάκης, Βαλάτας και Κιούκης) που τόνισαν ότι θα έπρεπε να είχε αναγνωριστεί συμβολικά η προσπάθεια του πρώην δημοτικού συμβούλου.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέπτυξε το πλήρες ιστορικό της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι “το θέμα δεν έχει ακόμα τελειώσει”. “Έχουμε μια καλή εξέλιξη αλλά συνεχίζουμε τη δουλειά. Γι’ αυτό δεν βγάλαμε διθυράμβους”, εξήγησε. “Η επιτυχία αυτή δεν είναι ούτε του Δαβάκη, ούτε του Κωνσταντέλλου, ούτε του Θανόπουλου, είναι της πόλης”, πρόσθεσε και τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύχρονη διαμάχη στην οποία η μια γενιά δίνει τη σκυτάλη στην άλλη. Στόχος του Δήμου ο οποίος όπως είπε ακόμη δεν έχει επιτευχθεί είναι η έκταση αυτή να γίνει “ενιαία δημόσια γη”.

Με αρκετές δόσεις χιούμορ παρατήρησε επίσης ότι συνήθως τις επιτυχίες τις διεκδικούν όλοι, ενώ τις αποτυχίες τις χρεώνουν αποκλειστικά στον επικεφαλής: “Η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, αλλά η ήττα είναι πεντάρφανη”, σχολίασε καυστικά.

Απαντώντας στον Πέτρο Θανόπουλο ο Δήμαρχος είπε ότι “είχε θετικότατη συμβολή που την αναγνώρισα και την αναγνωρίζω”. Στο κλείσιμο του θέματος ο Πέτρος Θανόπουλος πλησίασε το προεδρείο διαμαρτυρόμενος προς τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος του απάντησε ότι “η τοποθέτησή σας σήμερα ήταν αμετροεπής, είναι ψευδέστατο ότι εσείς γράψατε την εισήγηση και όχι η δικηγόρος”.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας