Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Βρέχει παραχωρήσεις παραλιών αλλά ο Δήμος 3Β κρατάει ομπρέλα

Ξεκινά η διαδικασία παραχώρησης αιγιαλού στους ΟΤΑ προς εκμετάλλευση, αφού εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για τους όρους και τις προυποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται αλλά και το είδος της χρήσης τους. Πρόκειται για το ΦΕΚ 308 με ημερομηνία δημοσίευσης 13 Φεβρουαρίου 2014.

Δεν μπορεί να αποτελέσει όμως όπλο για τις πάγιες διεκδικήσεις του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που ζητά από την πολιτεία την παραχώρηση του συνόλου του παραλιακού μετώπου καθώς στην υπουργική απόφαση υπάρχει η εξής διατύπωση:

“Εξαιρούνται από την παραχώρησηοι κοινόχρηστοι χώροι : α. Όταν η διαχείρισή τους ανήκει σε άλλους φορείς πλην του Υπουργείου Οικονομικών (Λιμενικά Ταμεία, Οργανισμούς Λιμένων, Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. κ.λπ.)”.

Σκοπός της παραχώρησης είναι “για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού (όπως εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, ξαπλωστρών, ομπρελών, τραπεζιών και καθισμάτων, λειτουργία τροχήλατου − αυτοκινούμενου ή μη − αναψυκτηρίου κ.λπ.)”, ισχύει για όλο το 2014, ενώ το αντάλλαγμα που ζητά το Δημόσιο “ορίζεται σε ποσοστό 20% επί των ακαθαρίστων εσόδων που πραγματοποιεί ο οικείος φορέας του ίδιου άρθρου από την άσκηση των δραστηριοτήτων του άρθρου 2 της παρούσας απόφασης στους κοινόχρηστους χώρους”.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας