Παρουσία ΜΑΤ η έναρξη του Blue Money Show στον Αστέρα (video)

Παρουσία ΜΑΤ η έναρξη του Blue Money Show στον Αστέρα (video)

Με επέμβαση των ΜΑΤ που παρατάχθηκαν στην είσοδο του Αστέρα Βουλιαγμένης έληξε η συγκέντρωση τοπικών φορέων κατά την έναρξη του συνεδρίου Blue Money Show στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Οι 50-60 περίπου συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό με συνθήματα κατά των δρομολογημένων επενδύσεων στο Ελληνικό και τον Αστέρα Βουλιαγμένης, χωρίς να παρεμποδίσουν ούτε στιγμή την κυκλοφορία στην οδό Απόλλωνος στο Καβούρι.

Στους συγκεντρωθέντες μίλησαν ο πρώην Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης (και νυν δυμοτικός σύμβουλος) Χρήστος Κορτζίδης και ο επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών και δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Θάνος Ματόπουλος (βλ. video).

IMG_6685

Μεταξύ των συγκεντρωθέντων ήταν επίσης ανεξάρτητοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής, το στέλεχος του ΕΠΑΜ και κάτοικος Βάρης, Δημήτρης Κυπριώτης, στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τα νότια προάστια.

Όταν τέθηκε από ορισμένους συγκεντρωμένους η πρόταση να προχωρήσει η συγκέντρωση εν είδει διαδήλωσης με πανό εντός του Αστέρα για συμβολικούς λόγους, αρκετοί διαφώνησαν με την ιδέα, αλλά εν τέλει προτιμήθηκε ως “κλιμάκωση” της κινητοποίησης.

Η πρωτοβουλία αυτή προκάλεσε την αντίδραση των στελεχών του ξενοδοχείου που έκλεισαν την μπάρα και αμέσως κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις. Μία κλούβα των ΜΑΤ προσέγγισε το χώρο, ενώ μια διμοιρία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης παρατάχθηκε στην είσοδο εμποδίζοντας την είσοδο σε όλους.

IMG_6677

Επικράτησαν λίγες στιγμές έντασης αλλά το “θερμόμετρο” δεν ανέβηκε ούτε στιγμή σε σημείο εκτός ελέγχου. Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν να παρακολουθήσουν ως θεατές τις εργασίες αλλά τα στελέχη του ξενοδοχείου απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτό.

Οι διοργανωτές του Blue Money Show ήταν από την αρχή της ημέρας ιδιαίτερα καχύποπτοι, έχοντας δώσει στο ξενοδοχείο την απαράδεκτη εντολή να απαγορευτεί η είσοδος στους δημοσιογράφους.

IMG_6744

Τελικώς, το επεισόδιο έληξε χωρίς παρατράγουδα, αλλά αφήνοντας την πικρή γεύση που αφήνει κάθε κατασταλτική επέμβαση της Αστυνομίας, έστω κι αν αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε κλομπ, ούτε χημικά.

IMG_6746