Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ανεξάρτητη Κίνηση

Ηχηρό “παρών” από Κωνσταντέλλο που διεκδικεί εκ νέου τον Δήμο 3Β

Αυτή τη φορά δεν ήταν μια μαζική εκδήλωση, όπως στις αρχές του 2014, αλλά ήταν μια εξίσου ηχηρή πολιτική παρέμβαση.

Με μια συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης, που αναλογικά θα την χαρακτηρίζαμε μια δημοτική “ΔΕΘ”, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει και πάλι τα ηνία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις εκλογές του Μαΐου 2019.

Έκανε έναν απολογισμό πεπραγμένων και παράλληλα, ανακοίνωσε τα ονόματα των πρώτων μεταγραφών αλλά και του “νέου αίματος” που θα ανανεώσει τα ψηφοδέλτια της παράταξής του.

Στίγμα ανανέωσης

Ως προς τα πρόσωπα που στην αρχή της προεκλογικής περιόδου συντάσσονται με την “Πόλη για να ζεις” φαίνεται ότι η παράταξη του δημάρχου έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλη …άγρα στελεχών από την άγνωστης ακόμη τύχης Ανεξάρτητη Κίνηση του Σπύρου Πανά.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του Σπύρου Πανά, Νίκος Ζαχαράτος, η “ισχυρή κυρία” της Βάρης Δήμητρα Σουτόγλου, ο πρόεδρος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης, Χρήστος Ριφιώτης και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου των 3Β, Κυριάκος Κικίλιας, υπήρξαν εκ των βασικών υποψηφίων της Ανεξάρτητης Κίνησης το 2014 και στην ερχόμενη αναμέτρηση θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο Κωνσταντέλλου.

Επιπλέον, έμμεσα κάποια πρόσωπα και ομάδες που υπήρξαν σύμβολα της αντιπολίτευσης, συμπλέουν πλέον με τη σημερινή διοίκηση: Μπορεί ο Δημήτρης Κιούκης να μην πολιτεύεται πλέον στον Δήμο, όμως η σύζυγός του Ελένη Κιούκη θα είναι υποψήφια με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ενώ και η πολιτική του συντροφιά έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου ως υποψήφιοι σύμβουλοι της “Πόλης για να ζεις”: Ο Μίμης Ρουσσάκης και ο Γιώργος Αλεξόπουλος (υποψήφιοι του Σπύρου Πανά αμφότεροι).

Οι άνθρωποι που εκπροσωπούν το Χέρωμα Βάρης, επίσης έχουν μετακινηθεί από την Ανεξάρτητη Κίνηση στην παράταξη του σημερινού Δημάρχου. Το 2014 ήταν ο Σπύρος Τριβυζάς, το 2019 θα είναι η σύζυγός του Χαρά Τριβυζά αλλά και ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου “Νυμφόληπτος”, Φώτης Κούτρας.

Ως “πρόσωπα με τα οποία είχαμε διαφορετικές αφετηρίες αλλά πλέον συγκλίνουμε”, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παρουσίασε ακόμη τον Αντώνη Αγιάμπαση, την Ασπασία Αντωνίου, τον Μπάμπη Δρόσο, τον Δημήτρη Κακογιαννάκο, τον Κώστα Παπανικολάου και την Κατερίνα Πλίτση Λογοθέτη. Η Βαλεντίνη Λυκιαρδοπούλου και ο Φαίδων  Φιορέντζης που ανακοινώθηκαν ως υποψήφιοι της “Πόλης για να ζεις”, σήμερα είναι εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι (Βουλιαγμένης και Βάρης αντίστοιχα) με την παράταξη Δαβάκη.

Τα νέα πρόσωπα που πολιτεύονται για πρώτη φορά με το ψηφοδέλτιο Κωνσταντέλλου είναι επίσης οι: Ζάχος Αναστασιάδης, Αντώνης Γαλανόπουλος, Αντώνης Κουσαθανάς, Μυρτώ Λαμπροπούλου, Κορίνα Πατέλη Bell, Άρτεμις Σαχατζιάν και Δήμητρα Χριστώνη.

Στα 3Β και με την “Πόλη για να ζεις” τάσσονται οι έχοντες αυτοδιοικητική εμπειρία από άλλες περιοχές Μαρία Βουγιουκλή (Γλυφάδα) και Παναγιώτης Κόνσουλας (Βύρωνας).

Ο Δήμαρχος τόνισε ακόμη ότι “η συντριπτική πλειοψηφία του σημερινού δυναμικού της παράταξής μας παραμένουν συνοδοιπόροι”.

Στα ενδιαφέροντα σημεία της συνέντευξης Τύπου ήταν πάντως η αναφορά του σε όσους έχουν διαχωρίσει τη θέση τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. “Καμιά φορά είναι προτιμότερη η συγκατοίκηση στο ίδιο σπίτι ακόμη και σε διαφορετικά κρεβάτια, από το διαζύγιο“, είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με τη χαρακτηριστική του γλαφυρότητα, για να τονίσει ότι έχει επιλέξει να μην έρθει σε ρήξη με πρόσωπα.

Ξεκίνησε η αντιπαράθεση

Το δε θερμόμετρο ανέβηκε επικίνδυνα όταν ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σήκωσε το …γάντι και στράφηκε εμμέσως και χωρίς ονομαστικές αναφορές στον Δημήτρη Αναστασίου, ο οποίος φημολογείται ότι επιθυμεί να συγκροτήσει συνδυασμό.

“Όσοι συμμετείχαν ενεργά σε καταστροφικές πολιτικές για την πόλη, δεν θα μας κουνάνε σήμερα το δάχτυλο”, είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: “Είμαστε ευγενικοί αλλά είμαστε και καλοί γνώστες των θεμάτων της πόλης. Αν γίνονται αυτοί όψιμα τιμητές, μπορούμε και να ξεχάσουμε την ευγένειά μας και τότε θα ανοίξουμε το σεντούκι που έχει ράμματα για όλους μας”, είπε σε έντονο ύφος. (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο)

Η όλη συζήτηση με τον τοπικό Τύπο έβγαλε και αρκετές ειδήσεις:

Η μελέτη του ΕΜΠ για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων είναι έτοιμη στο βασικό της μέρος, όμως τα αποτελέσματα δεν ικανοποιούν τη δημοτική διοίκηση για το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Επομένως η αναζήτηση τεχνολογίας συνεχίζεται.

Η ανάπλαση της πλατείας Βουλιαγμένης έχει παγώσει λόγω της εκκίνησης των αντιπλημμυρικών έργων στην οδό Ερμού και αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2019.

Το οικόπεδο που θα στεγάσει μελλοντικά το 5ο Δημοτικό Βούλας και το 3ο Γυμνάσιο Βούλας, ίσως λόγω αποφόρτισης του μαθητικού πληθυσμού “χωρέσει” και ένα Μουσικό Γυμνάσιο.

Δείτε όλη τη συνέντευξη Τύπου εδώ:

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας