Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Το παρασκήνιο της -μη- υποψηφιότητας του Πέτρου Δούκα

Διαψεύστηκε τελικά από τον ίδιο τον Πέτρο Δούκα η κάθοδός του στις δημοτικές εκλογές ως υποψηφίου Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η πρώτη δημόσια δήλωση που εξέδωσε ο πρώην υπουργός σε σχέση με τα δημοτικά αναφέρει ότι “μεγάλες ανειλημμένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό” δεν του επιτρέπουν να ανταποκριθεί στο κάλεσμα που του έγινε.

Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Πέτρου Δούκα ήταν βέβαια γνωστή σε ευρείς κύκλους που ασχολούνται με τα δημοτικά ήδη από τον Νοέμβριο. Όσοι συναντούνταν με το παλιό στέλεχος της ΝΔ φρόντιζαν να το “διαρρεύσουν” εξ αρχής σε γνωστούς αλλά και στα social media σε μια αυθόρμητη προσπάθεια να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα. Ο ίδιος πάντως σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες δεν επιθυμούσε τη δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών αυτών επαφών που έκανε, παρόλο που ιδιωτικά δήλωνε ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της εκλογικής καθόδου.

Κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια να πειστεί ο Πέτρος Δούκας να δηλώσει υποψήφιος Δήμαρχος, είχε κατά τα φαινόμενα η ηγεσία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στα 3Β, η οποία φέρεται δυσαρεστημένη από τον νυν Δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Μάλιστα, το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων της “παράταξης Δούκα” είχε ήδη ετοιμαστεί εναντίον του Κωνσταντέλλου, με αιχμή το γεγονός ότι ο σημερινός Δήμαρχος έχει καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ρένα Δούρου, άρα έχει απομακρυνθεί από τη γαλάζια παράταξη, την οποία θα εκπροσωπούσε κατά το ίδιο σενάριο αυθεντικότερα το πρώην στέλεχος των κυβερνήσεων Καραμανλή. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Πέτρος Δούκας έκανε και απευθείας επαφές με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, συζητώντας την πιθανότητα υποψηφιότητάς του.

Το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι ο Πέτρος Δούκας δεν έχει άμεση σχέση με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ούτε βέβαια και γνώση των δημοτικών πραγμάτων. Φαίνεται ότι τα πρόσωπα που τον πλησίασαν του παρουσίασαν μια παραμορφωμένη εικόνα για τους πολιτικούς συσχετισμούς στον Δήμο, υποβαθμίζοντας συνειδητά την αποδοχή του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. Είναι πολύ πιθανό να του έγινε η υπόσχεση ότι …αβρόχοις ποσί θα ψηφιζόταν Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ίσως δεν είναι τυχαίο με την ιστορία αυτή και με την κατάληξή της το γεγονός ότι τις ημέρες που συζητείτο έντονα η ενδεχόμενη υποψηφιότητα Δούκα, διενεργήθηκε στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μια δημοσκόπηση πολύ αξιόπιστης εταιρείας, της οποίας ο εντολέας παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστος.

Ο Πέτρος Δούκας σε προεκλογική εκδήλωση στη Βάρκιζα το 2014

Η πρώτη δημοσιοποίηση της ενδεχόμενης υποψηφιότητας Δούκα έγινε από την εφημερίδα Εβδόμη στις 8 Δεκεμβρίου με τίτλο “ΔΟΥΚΑτο τα 3Β;”. Δεν είναι γνωστό κατά πόσο η δημοσίευση αυτή είχε την έγκριση του ίδιου του Πέτρου Δούκα, ωστόσο η εφημερίδα δεν έκρυψε το σχόλιό της: “Στην περίπτωση που ανακοινωθεί, όπως αναμένεται, προ των εορτών η υποψηφιότητα του Πέτρου Δούκα, τα πράγματα γίνονται άκρως ενδιαφέροντα και ο «περίπατος» μετατρέπεται σε δύσβατο «Γολγοθα» για το δήμαρχο”, έγραψε, προαναγγέλλοντας ένα ντέρμπι.

Η δήλωση με την οποία ο Πέτρος Δούκας αρνείται την εκλογική κάθοδο δόθηκε πάλι στην εφημερίδα Εβδόμη και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της στις 24 Δεκεμβρίου, καθώς η έκδοση του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου είχε ήδη τυπωθεί.

Στην πρώτη της μορφή, η ηλεκτρονική αυτή ανάρτηση περιείχε ολόκληρη τη δήλωση, στην οποία ο Πέτρος Δούκας υποστήριζε ότι τον προσέγγισε ένα μεγάλο πλήθος δημοτών – αναφερόμενος χαρακτηριστικά σε πρώην και νυν δημοτικούς συμβούλους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, φοιτητές κ.λπ. Η δημοσίευση κατόπιν τροποποιήθηκε και απαλείφθηκαν οι αναφορές αυτές.

Στην τελική παρουσίαση της δήλωσης από την εφημερίδα έμειναν τα εξής κομμάτια της:

Συγκινήθηκα ιδιαίτερα από το μέγεθος και το εύρος της παραίνεσής σας να διεκδικήσω τη Δημαρχία των 3Β και να προχωρήσουμε μαζί στη μεγάλη αναμόρφωση της Ελληνικής “Ριβιέρας” και από 3Β να κάναμε τις πόλεις μας 3Α! Πραγματικά με συνεπήρε! […]  Σας ευχαριστώ όλους για τη μεγάλη τιμή που μου κάνατε! Δυστυχώς, μεγάλες ανειλημμένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεν μου επιτρέπουν να ανταποκριθώ σε αυτό το κάλεσμά σας! Είναι τόσα που μπορούν να γίνουν, και θα είμαι δίπλα σας, και δίπλα στην επόμενη δημοτική αρχή, στη μεγάλη αυτή προσπάθεια! Γιατί αξίζουμε το καλύτερο! Πιο όμορφο, πιο ευχάριστο, πιο φιλικό, πιο ασφαλές, πιο εξυπηρετικό, πιο αποδοτικό και πιο ανταποδοτικό για εμάς και τα παιδιά μας“.

 

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας