Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

“Ευχαριστώ” Πασακυριάκου στους εργαζόμενους της δομής αλληλεγγύης

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου βρέθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο Κώστας Πασακυριάκος επέλεξε να συναντηθεί με τους εργαζόμενους  που εδώ και εβδομάδες στελεχώνουν την Κοινωνική Υπηρεσία Αλληλεγγύης του Δήμου, που συγκροτήθηκε με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.

Σε κείμενο της παράταξης με τίτλο “η καθαρίστρια του σχολείου, η δασκάλα του παιδικού σταθμού, ο εργαζόμενος με σύμβαση ημέρας είναι το χέρι αλληλεγγύης και στήριξης” τονίζεται:

Συνδημότες μας, οι οποίοι βρίσκονται στο σπίτι τους και δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, δεν μπορούν να βγουν να ψωνίσουν, δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, μερικοί απ’ αυτούς χρήζουν ιατρικής φροντίδας, τηλεφωνούν και ζητούν στήριξη και βοήθεια. Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, 180 άνθρωποι, έχουν απευθυνθεί σε αυτή την υπηρεσία. Σίγουρα, υπάρχουν πολλοί ακόμα που δεν τηλεφωνούν κι ας έχουν ανάγκη…

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, εργαζόμενοι και εργαζόμενες του Δήμου που επί ώρες, ανταποκρίνονται με ευγένεια, σεμνότητα (πολλές φορές με υπομονή), καταγράφουν τα αιτήματα και τις εκκλήσεις. Μπορεί να είναι μία δασκάλα σε παιδικό σταθμό, μια καθαρίστρια σε σχολείο, ένας εργαζόμενος σε προγράμματα αθλητισμού ή πολιτισμού του Δήμου, ένας συμβασιούχος με «σύμβαση ημέρας». Εργαζόμενοι που μπορεί να μην ξέρουν αν θα έχουν δουλειά σε λίγο καιρό που λήγει η σύμβασή τους… Αυτές τις μέρες, είναι το χέρι που σηκώνει το τηλέφωνο, η φωνή στην άλλη γραμμή που στηρίζει όσους δεν μπορούν.

Μέσα σε λίγη ώρα διαπιστώνεις, ότι αυτό το εργατικό δυναμικό που αξιοποιείται σε αυτά τα πόστα, έχει δεθεί με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. «Εκεί, χρειάζεται να στείλουμε γιατρό, να γίνει μια ένεση». «Πρέπει φροντίσουμε για τις μερίδες φαγητού για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα». «Πάρε τις σακούλες και πηγαίνεις σε αυτή τη διεύθυνση»“.

Ο Κώστας Πασακυριάκος, μίλησε με τους εργαζόμενους σε αυτή την Υπηρεσία και τον συντονιστή του προγράμματος. Τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους σε διαφορετικά, από την ειδικότητά τους, πεδία δράσης, ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο που επιτελούν αλλά και για το γεγονός ότι η επικοινωνία με τους δημότες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες δεν θα διακοπεί καθόλου αυτές τις μέρες.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε πως ειδικά αυτή την περίοδο αποδεικνύεται πόσο αναγκαία είναι η ενίσχυση των δημόσιων δομών του Δήμου με μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά και με αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, που τα τελευταία χρόνια έχει περικοπεί ακόμα και 70%. Ζητήματα που η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει και παλεύει διαχρονικά γι αυτά. Και θα συνεχίσει να το κάνει και την «επόμενη μέρα»…

Ο Κώστας Πασακυριάκος είχε σύντομη συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και συζήτησαν για ζητήματα άμεσης προτεραιότητας σχετικά με το Δήμο.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement