Κώστας Πασακυριάκος: Η απίστευτη πολιτική κοροϊδία με θύμα έναν 86χρονο

Επανέρχεται με παρέμβασή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Πασακυριάκος, στο θέμα της κατάσχεσης από το Δήμο των καταθέσεων 86χρονου συνταξιούχου για χρέη που υποτίθεται ότι με απόφαση Δημοτικου Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είχαν ρυθμιστεί.

Για το θέμα ο Κώστας Πασακυριάκος αναφέρθηκε και σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αυτή την εβδομάδα στον Alpha 989, μιλώντας στη Γιάννα Παπαδάκου. Ακούστε εδώ το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή.

tspg

Δείτε το χρονικό, όπως το κατραγράφει ο υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κώστας Πασακυριάκος:

Ιούλιος 2013: Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να «παγώσει» όλες τις κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς δημοτών που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν οφειλές στο δήμο, με αφορμή την περίπτωση του 86χρονου αναπήρου πολέμου από τη Βάρη που είχε οφειλές για τέλη αποχέτευσης.

Σεπτέμβρης 2013: Η κατάσχεση όχι μόνο δεν έχει «παγώσει» αλλά συνεχίζεται και δεσμεύεται και άλλο ποσό. Ο Δήμαρχος κ. Πανάς και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ζαχαράτος δηλώνουν ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορεί να υλοποιηθεί και πως θα συνεχιστεί.

Μάρτιος 2014: Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα να προχωρήσει σε διακανονισμό της οφειλής του 86χρονου συνταξιούχου σε 24 δόσεις και κατά συνέπεια να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για άρση της κατάσχεσης. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια του συνταξιούχου αγωνιστή της Αντίστασης στην κατοχή, είναι εκρηκτικά…

Λίγες εβδομάδες μετά ο 86χρονος πάει να πάρει κάποια χρήματα από το λογαριασμό του και μαθαίνει στο γκισέ της τράπεζας ότι έχει μόνο …3 ευρώ στο λογαριασμό του!
Δηλαδή, ενώ το δημοτικό συμβούλιο αποφάσιζε να δώσει τη δυνατότητα στο συνταξιούχο να μπορέσει να ζήσει με τα χρήματα που είχε στο λογαριασμό του και να πληρώσει με δόσεις την οφειλή, είχε ήδη ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ. Ο ορισμός του εμπαιγμού…

Να τι εννοεί η παράταξη που διοικεί το δήμο του κ. Πανά «νοικοκύρεμα του δήμου». Νοικοκύρεμα πάνω στα συντρίμμια των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, «νοικοκύρεμα» με κατασχέσεις χρημάτων από εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Θυμίζουμε ότι η παράταξη του κ. Πανά αλλά και η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Κωνσταντέλλου, με ευκολία διέγραψαν τα χρέη του Γιδόπουλου. Ας το έχουν οι δημότες υπόψη τους μπροστά στην κάλπη.

Ας έχουν επίσης υπόψη τους ότι όσοι τάζουν Δημοτικά Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας για ανέργους νέους του δήμου όπως για παράδειγμα η παράταξη του κ. Κωνσταντέλλου, είναι οι ίδιοι που αρνήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο την πρόσληψη νέων ανέργων συμβασιούχων εργαζομένων στον τομέα της δασοπροστασίας, πριν μόλις μερικές εβδομάδες…
Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα παλέψει για να ακυρώσει όλες τις κατασχέσεις χρημάτων από εργατικές λαϊκές οικογένειες που έχουν οφειλές στο δήμο.

Γυρίστε τους την πλάτη!

Ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και στην Περιφέρεια Αττικής