Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Πασακυριάκος: Ερωτηματικά για τη στάση των αρμοδίων στο κρούσμα κορονοϊού της Βάρης

Τοποθέτηση ως προς την εκπαιδευτικό της Βάρης που βρέθηκε να νοσεί με κορονοϊό έκανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κώστας Πασακυριάκος.

Ο δημοτικός σύμβουλος επισημαίνει ότι ο ΕΟΔΥ αρνήθηκε να εξετάσει την εκπαιδευτικό, παρόλο που η ίδια δήλωσε ότι επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία, και ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης κατόπιν της έδωσε εντολή να συνεχίσει κανονικά τα μαθήματά της. Πλην όμως σε εξέταση κατόπιν που υποβλήθηκε με δική της πρωτοβουλία η εκπαιδευτικός ιδιωτικά, βρέθηκε θετική, σκορπώντας την ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:


«Δυστυχώς, αυτή η εξέλιξη αποκαλύπτει ότι η ανευθυνότητα των αρμόδιων υπουργείων Υγείας και Παιδείας είναι επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την περασμένη Πέμπτη, όταν έλαβε γνώση του περιστατικού, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε – με αφορμή τη δημοσιοποίηση του ταξιδιού της εκπαιδευτικού – να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και ασφάλεια των παιδιών των σχολείων, των οικογενειών τους και του διδακτικού προσωπικού.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω… Φαίνεται όμως πως η δέουσα υπευθυνότητα δεν υπάρχει…

Το αποτέλεσμα της εξέτασης που δείχνει ότι η καθηγήτρια είναι θετική στον κορονοϊό, εκθέτει ανεπανόρθωτα: το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, τον ΕΟΔΥ.

Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσει τι ενέργειες έκανε από τη στιγμή που έμαθε για το περιστατικό από την περασμένη εβδομάδα και να τις δημοσιοποιήσει.

Το γεγονός ότι η εκπαιδευτικός έκανε με δική της πρωτοβουλία την εξέταση, ενώ ο ΕΟΔΥ, συνέστησε να μην κάνει, αποκαλύπτει ακόμα περισσότερο την τραγικότητα της κατάστασης στις Δημόσιες Δομές Υγείας.

Ζητάμε να κλείσουν άμεσα τα σχολεία του Δήμου μας και να παρθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των γονιών που θα πρέπει να μείνουν σπίτι για να κρατήσουν τα παιδιά τους.

Η προηγούμενη ανακοίνωση της παράταξης είχε ως εξής:

Ανησυχία και ερωτηματικά έχει προκληθεί με αφορμή την επιστολή – διαμαρτυρία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης, με την οποία ζητούν να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και ασφάλεια των παιδιών των σχολείων, των οικογενειών τους και του διδακτικού προσωπικού, από τον κορονοϊό.

Με επιστολή τους προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Σύλλογοι, ζητούν: καθηγήτρια που διδάσκει σε τέσσερα σχολεία του Δήμου μας και ταξίδεψε προ ημερών στη Βόρειο Ιταλία, «να υποβληθεί σε εξετάσεις και να διαπιστωθεί με τρόπο σαφή ότι δεν νοσεί και δεν φέρει τον συγκεκριμένο ιό (κορονοϊό)».

Η ανησυχία και τα ερωτηματικά έχουν να κάνουν με τον τρόπο με τον οποίο αρμόδια υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες χειρίζονται την υπόθεση.

Συγκεκριμένα:

Έχουμε στη διάθεσή μας έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με ημερομηνία 5 Μάρτη, δηλαδή σήμερα, στο οποίο αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η υπηρεσία μας ενήργησε άμεσα κατόπιν ενημέρωσής της για το θέμα επίσκεψης εκπαιδευτικού στην Ιταλία. Υπήρξε επικοινωνία στις 25/2/2020 του Προϊσταμένου του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων με τον πλέον αρμόδιο φορέα, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν αποσταλεί στην Υπηρεσία μας και οι οποίες έχουν ήδη διαβιβαστεί στις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης μας. ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ».

Δηλαδή, τι μάς λένε; Ότι αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημερώθηκαν για το γεγονός, κάποιος υπεύθυνος από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής πήρε τηλέφωνο κάποιον υπεύθυνο από τον ΕΟΔΥ και αποφάσισαν – τηλεφωνικά πάντα – ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας!!! Χωρίς εξετάσεις και χωρίς κανένα μέτρο για την προστασία της καθηγήτριας, των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών, των οικογένειών τους.

Θυμίζουμε ότι ο ΕΟΔΥ δεν είχε αξιολογήσει σωστά την περίπτωση του 66χρονου που ταξίδεψε στο Ισραήλ και την Αίγυπτο και μετά από την επιμονή του προσωπικού του νοσοκομείου του Ρίου, έγιναν εξετάσεις, στις οποίες βρέθηκε θετικός στον ιό!

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, τα αρμόδια υπουργεία, τον ΕΟΔΥ, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όλους όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες με τη δέουσα υπευθυνότητα.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Πασακυριάκος επικοινώνησε με το Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο Δήμαρχος είπε πως έχουν γίνει ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Αναμένουμε να τις δούμε.

Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες αποδεικνύουν πως τα όποια μέτρα έχουν παρθεί, παραμένουν αποσπασματικά και κενό γράμμα, όσο δεν λαμβάνονται ταυτόχρονα ουσιαστικά μέτρα για την αποτελεσματική προστασία του λαού, με πρώτο και κύριο την άμεση ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και να παρασχεθεί επαρκής έκτακτη κρατική χρηματοδότηση.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement