Connect with us

Hi, what are you looking for?

Λαϊκή Συσπείρωση

Κώστας Πασακυριάκος: “Επιβάλλεται η ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στη Βούλα”

Με αφορμή τη μη λύση του επείγοντος προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι γονείς με παδιά στο 6ο νηπιαγωγείο Βούλας και ενόψει της αυριανής κινητοποίησης στο Δημαρχείο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κώστας Πασακυριάκος, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση. Σε αυτήν επισημαίνει το ιστορικό της υπόθεσης, υπενθυμίζει την πρόταση της παράταξής του για προσωρινή διευθέτηση του ζητήματος που αγνοήθηκε και αποδίδει στη δημοτική αρχή του Σπύρου Πανά έλλειψη πολιτικής βούλησης για να λυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή.

Η ανακοίνωση του Κώστα Πασακυριάκου:

Με αφορμή την κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει οι γονείς που μαζί με τα παιδιά τους που πηγαίνουν στο 6ο Νηπιαγωγείο Βούλας ζουν μια πρωτοφανή ταλαιπωρία από την αρχή της σχολικής χρονιάς, αφού φιλοξενούνται στην τραπεζαρία άλλου νηπιαγωγείου της Βούλας, οφείλουμε να θυμίσουμε ορισμένα ζητήματα.

Με ευθύνη της διοίκησης του δήμου πριν ακόμα ξεκινήσει η σχολική χρονιά, το θέμα της στέγασης του 6ου νηπιαγωγείου ήταν προφανές πως θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκαναν πρόταση – την οποία μάλιστα στήριξαν δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου – που προέβλεπε τη στέγαση του 6ου νηπιαγωγείου στον 1ο όροφο του παιδικού σταθμού της οδού Ηρακλειδών! Δεν μπήκαν καν στον κόπο να μελετήσουν την ισχύουσα νομοθεσία που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τη στέγαση νηπιαγωγείου σε όροφο, επειδή κάτι τέτοιο δεν πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας. Θυμίζουμε επίσης ότι όταν αυτό τέθηκε από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αποκαλύφθηκε ότι ορισμένοι σύμβουλοι όχι μόνο δεν γνώριζαν το νόμο, αλλά δεν ήξεραν καν ότι το κτίριο του παιδικού σταθμού στην Ηρακλειδών έχει …1ο όροφο!

Στη συνέχεια, η διοίκηση και μερίδα συμβούλων από άλλες παρατάξεις υποστήριξαν πρόταση για στέγαση του νηπιαγωγείου σε κτίριο της οδού Παπάγου και μάλιστα δήλωναν με βεβαιότητα ότι αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, θα λειτουργεί εκεί το 6ο Νηπιαγωγείο. Αυτή η επιλογή “ναυάγησε” λίγα λεπτά μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Θυμίζουμε σε όσους ξεχνούν εύκολα ότι: στους διαδρόμους του δημοτικού συμβουλίου, ακόμα κι αυτοί που ψήφισαν αυτή την επιλογή, έλεγαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις – και μάλιστα μπροστά σε γονείς – ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει…

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πρότεινε εδώ και δύο μήνες, ως προσωρινή λύση και μόνο, να φιλοξενηθεί έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, το 6ο Νηπιαγωγείο σε τμήμα της ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας.

Μία αίθουσα υπερσύγχρονη που έχει παραδοθεί από τον ΟΣΚ από τον Απρίλη του 2013, παρουσία του δημάρχου και άλλων παραγόντων της διοίκησης του δήμου.

Ενημερώσαμε το δημοτικό συμβούλιο με τον πλέον επίσημο τρόπο, σε δημόσια συνεδρίαση στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη.

Στη συνέχεια, σε επικοινωνία που είχαμε με τον επιβλέπων μηχανικό του ΟΣΚ, μάς διαβεβαίωσε ότι είναι στο χέρι της διοίκησης του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου να γίνει κάτι τέτοιο. Και πως η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων βεβαίως και μπορεί να φιλοξενήσει το 6ο νηπιαγωγείο προσωρινά.

Όμως, ενώ έχουν περάσει δύο ολόκληροι μήνες, η Διοίκηση του δήμου δεν έχει κάνει καμία ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάσει Νηπιαγωγείο.

Τα επόμενα χρόνια το πρόβλημα θα είναι ακόμα πιο έντονο.

Επιβάλλεται άμεσα η έναρξη της διαδικασίας ανέγερσης Νηπιαγωγείου στη Βούλα.

Η διοίκηση του δήμου δεν έχει την πολιτική βούληση για να δώσει καίριες λύσεις σε σημαντικά προβλήματα που αφορούν τη σχολική στέγη.

κλειδαράς Σπανός
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement