Πασακυριάκος: Κίνδυνος για τα παιδιά τα μπαζωμένα ρέματα της Βάρης

Πασακυριάκος: Κίνδυνος για τα παιδιά τα μπαζωμένα ρέματα της Βάρης

Ένα μείζον ζήτημα ασφάλειας που δεν είναι διά γυμνού οφθαλμού ορατό έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Πασακυριάκος. 

Ο δημοτικός σύμβουλος παρουσίασε φωτογραφίες που αναδεικνύουν την ανύπαρκτη αντιπλημμυρική προστασία περιοχών της Βάρης, ένα πρόβλημα που εντοπίζεται κυρίως σε σχολικά κτήρια.

“Το πρόβλημα με τα μπαζωμένα ρέματα στη Βάρη πρέπει να λυθεί άμεσα για την προστασία των κατοίκων και των μαθητών της περιοχής”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας Πασακυριάκος.

Και προσθέτει:

“Οι διαδρομές των ρεμάτων που περνούν δίπλα και μέσα από σχολεία, οι ακαθάριστες κοίτες και το γεγονός ότι έργα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια και δεν έγιναν με ευθύνη όλων των διοικήσεων του δήμου, αλλά και των κυβερνήσεων που δεν έχουν σε πρώτη προτεραιότητα την αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση, είναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Το θέμα που έφερε η Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο είναι χαρακτηριστικό. Αποκαλύψαμε τη διαδρομή ενός ρέματος που αλλού είναι μπαζωμένο, αλλού δεν καταλήγει πουθενά. Και το κυριότερο; Περνά από το 1ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βάρης, δημιουργώντας τεράστιους κινδύνους για εκατοντάδες παιδιά.

Ζητάμε να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να καθαριστούν τα ρέματα και να επισπευσθούν οι εργασίες για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν σχεδιαστεί”.

Τα τεκμήρια:

Μπροστά από το 2ο Νηπιαγωγείο Βάρης

Το ρέμα κατεβαίνοντας από το Χέρωμα έρχεται υπογείως μέσα από αυτούς τους σωλήνες…

Αυτή είναι η κατάληξη ενός “εγκιβωτισμένου” ρέματος…

Έξω από το 1ο Δημοτικό Βάρης ρέμα μπαζωμένο και κλειστό…